Candan kendisine sponsor olacak kişiye ise Dünya şampiyonasında madalya vaat etti.
Konya da 17 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşan 33 yaşındaki Süleyman Candan maddi imkânsızlıklar nedeni ile milli takım seçmelerine katılamayacağını söyledi. 17 yıldan bu yana kendi imkânları ile bu sporu yapmaya çalıştığını ifade eden Candan “17 yıldır bir Allahın kulu bana maddi manevi destek vermedi. Türkiye de spor sadece futboldan ibaret olarak görülüyor.
17 yıldır sponsorsuz bir şekilde kendi imkânlarım ile bir şeyler yapmaya çalıştım. Her defasında madalyaları kıl payı kaçırdım. Tam anlamı ile bana destek verecek bir sponsor bulsam başta Konya’nın olmak üzere ülkemin ismini alacağım madalyalarla tüm Dünya ya duyuracağım. Kendime bu kadar çok güveniyorum” dedi.
Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Dünya şampiyonası seçmelerine katılmak için çalıştığını dile getiren sahipsiz şampiyon kendi imkânları ile hazırlandığı 2008 yılı seçmelerinde Türkiye ikincisi olduğunu belirtti. Candan “ Ben imkânsızlıklar içinde son 20 gün kala Milli takım seçmelerine katıldım. 86 kg da Türkiye ikincisi oldum. Şimdi Ekim ayında Dünya şampiyonası için seçmeler yapılacak Kasım ayında yapılacak olan seçmelere çok işi hazırlanmam gerekiyor.
Bu da tamamen maddiyatla ilgili bir durum. Konyalı bir işadamının bana sahip çıkmasını beni desteklemesini istiyorum. Bunun karşılığında Dünya şampiyonasında tüm Konya ya bir madalya sözü veriyorum” şeklinde konuştu.
Şampiyonaya hazırlanmak için günlük başta temel beslenme olmak üzere, vitamin beslenmesine önem vermesi gerektiğini ifade eden Süleyman Candan “ Bana 1 aylığına sponsor olacak kişinin 15 bin lira gibi bir maddi destek sağlaması benim tam anlamı ile seçmelere hazırlanmamı sağlayacak. Milli takıma seçileceğime garanti veriyorum.
Bunun dışında Dünya şampiyonasında Konya ya madalya sözü veriyorum. Yeter ki bana bir sponsor bulunsun. Konya bana sahip çıksın. Bende onlara Dünya klasmanında madalya getireyim” dedi.
Editör: TE Bilişim