Karatay’da spor yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Karatay’ın Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayelerine sunulan ve atıcılık sahasına kazandırılan sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi. İçerisinde atıcılık başta olmak üzere, okçuluk, bocce gibi müsabakaların daha kapsamlı bir şekilde yapılmasını sağlayan saha, böylece yeni sosyal hizmet binasına kavuşmuş oldu. Açılışa: İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Atıcılık Federasyonu Genel Sekreteri Burcu Sosyal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abrurrahman Şahin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

‘SPORCULARIN KONFORUNU DÜŞÜNDÜK’

Açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yaptı. Karatay’da spor yatırımlarının devam edeceğine işaret eden Kılca, “Var gücümüzle Karatay için çalışmaya devam edeceğiz. En büyük kazancımız Karataylı hemşerilerimizin duası olmuştur. Heyecanımız ve hizmetimiz devam ediyor. Saraçoğlu’nda ki atış poligonumuz ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu sahanın ülkemiz şehrimizin sporuna, antrenörlerimize daha iyi hizmet vermesi adına Saraçoğlu Atış Poligonu Sosyal Tesisimizi bu alana kazandırdık. Tesisimiz böylece resmi açılışını yaptık. Çevre düzenlemesiyle birlikte Karatay Saraçoğlu Atış Poligonumuz 10 milyon liraya mal oldu. Bodrum zemin ve üst kat olmak üzere toplamda 3 bölümden oluşuyor. İçerisinde antrenörler odaları ve toplantı salonu bulunuyor. Tesisimiz 24 araçlık otopark alanına sahip. Sporcu ve antrenörlerimizin konforu düşünülerek inşa edilmiştir. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘KARATAY SPORU TEMSİL EDİYOR’

Sporda yatırımların devam edeceğine işaret eden Başkan Hasan Kılca, “Yeşillendirme çalışmalarının Arkamızda bulunan alanları moloz taşlarından temizleyerek ağaçlandırma çalışması yaptık. Yine Saraçoğlu Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müze tesis edilen alanda 100 metre kare yeri temizledik ve ağaçlandırma çalışması yaptık. Lavanta alanımızı biliyorsunuz zaten. Toplamda 340 bin metrekare alanı ağaçlandırmış ve güzelleştirmiş olduk. Genel toplamda ise yaklaşık 1 milyon kare alanda yeşillendirme çalışması yaptık bu bölgede. 9-18 Ağustos tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda bu tesisimiz kullanılmıştı. Şehrimiz adına başarılı ile tamamlayan bu organizasyonda ter döken sporcularımızı bu tesislerimizde ağırlamıştık. Amacımızda tamda buydu. Spor’da kültürde, sanatta, sosyal alanda ve birçok platformda Konya’mızı Karatay’ımızı daha geniş bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunu da başarmış olduk. Bu başarıda Büyükşehir’imizin ve birçok heyetimizin ayrı ayrı emekleri oldu. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir müjde daha vermek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıl Uluslararası Trap Skeet yarışması burada düzenlenecek inşallah. Buda bizim için büyük bir gelişme. Şehrimizin sporda çok daha iyi noktalara ulaşabilmesi için birlik beraberlik içerisinde kıymetli bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

‘DÜNYA KUPASI ALMAK HEDEFİMİZ’

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Genel Sekreteri Burcu Sosyal’da, “İslami Dayanışma Oyunları’nda dünyanın farklı yerlerinden gelen sporcularımız Konya’yı çok sevmişti. Konya tüm misafirperverliğini göstermişti. Organizasyonu çok beğenmişlerdi. Ekim 2023 ayında yine uluslararası bir organizasyonumuz olacak. Ardından bir Dünya Kupası almayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Federasyonumuza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’DA ÖRNEK SPORCULAR YETİŞİYOR’

Konya’nın spor noktasında çok geliştiğini açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, “Karatay Belediye Başkanlığımız tarafından yaptırılan Atış Poligonu Sosyal Tesisi’mizin hayırlı olmasını diliyorum. Konya her alanda olduğu gibi, sporda da örnek sporcuların yetiştiği kadim bir şehirdir. Şehrimizde spor yapılabilen alanları artırmak, çocuklarımızı spora yönlendirmek,  sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşmasını sağlamak, gençleri erken keşfetmek, sporu tabana yaymak, sporu sevdirmek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bireysel arası dostluk ve kardeşlik duygularını oluşturmak bizlerin asli görevleri arasındadır. Konya 2022 İslam ülkeleri spor başkenti unvanını ile tarih deki yerini almıştır. Bu unvanın gereği olarak, tüm kurumlarımız ile birlikte 2023 yılında ulusal ve uluslararası organizasyonlara, şampiyonalara, şimdiden dolu geçmesi için çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.

‘ULUSLARARASI ORGANİZASYON İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ’

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, “Saraçoğlu Tesisleri’miz içerisinde Türkiye’nin en güzel atış poligonu bulunmaktadır. Saraçoğlu Spor Tesisleri’mizde Moto Drag pistimiz, okçuluk, hokey sahası, atletizm pisti, futbol sahası, bocce müsabakalarının yapıldığı bir yerdir. Bu tesisin tek bir eksiği vardı oda sosyal tesis binasıydı. Özellikle İslami Dayanışma Oyunları öncesinde, bu tesiste yaptığımız incelemelerde sayın başkanımızın bizi kırmadı. Gençlerimiz için imkanları seferber etmekten kaçınmayız dediler. Böyle bir tesisi sporcularımızın hizmetine kazandırmış olduk. Bizlerde bu tesislerden dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarılması için yoğun çaba sarf edeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

‘KARATAY HİZMETLERİ NAKIŞ GİBİ’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, “Hizmet yarışı devam ediyor. Biz neredeyse her gün farklı ilçelerimizde, farklı mahallerimizde açılış programları yapıyoruz. Temel atma programları yapıyoruz. Hizmet yarışı durmadan devam ediyor. İnşallah bu şekilde bizim dönemimiz içerisinde hizmetlerimiz artarak devam edecek. Sosyal tesisimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karatay Belediye Başkanımız çok güzel işler yapıyor. Karatay’ı adeta bir nakış gibi işliyor. Eğitimden, sağlığa, kültüre, sosyal tesislere, alt yapıya kadar her alanda çalışmalar üretiliyor. Her zaman olduğu gibi durmak yok, yola devam ediyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi

‘KONYA SPOR ŞEHRİ SPOR BAŞKENTİ’

Çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Karatay bölgesi yapılanlar ile birlikte Konya’nın yeni cazibe merkezi oluyor. Özellikle lavanta ile yapılanlar sadece Karatay değil, tüm Türkiye için önemli. Karatay ve lavanta önemli bir markaya dönüştü. Yapılan projeler tüm Türkiye’ye örnek. Sporla ilgili önemli faaliyetler yürütülüyor. Karatay Saraçoğlu Spor Tesisleri’nde neredeyse her hafta uluslararası bir organizasyon oluyor. Konya tarım, sanayi ve öğrenci şehridir. Son dönemde yapılanlar ile birlikte Konya spor şehri haline dönüştü. Bunda hem tesislerimizin varlığı ve organizasyon kabiliyetimiz çok önemli bir rol üstleniyor. İslami Dayanışma Oyunları’nı çok büyük bir başarı ile gerçekleştirdik. 2022 İslam Dünyası Spor Başkenti biliyorsunuz Konya. Yine bu yıl Milano’da düzenlenen törenle 2023 Dünya Spor Başkenti Konya oldu. Türkiye’de ilk defa bir şehir dünya spor başkenti oluyor. Bunda Konya’nın spor yapısının çok önemli katkısı oldu. Özellikle İslami Dayanışma Oyunları öncesinde eksiklerimizi tamamladık. Bir olimpiyat düzenleyecek seviyeye geldik. Birçok organizasyon yapılabileceğimizi göstermiş olduk. Bu tesislerde sürekli bir yarışma oluyor. Konya’da yine bundan sonrada çok önemli etkinlikler yapılacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim