AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’ni ziyaret ederek, Başkan Murat Dönmez’le görüştü.  Angı, 9 Ağustos’ta Konya’ya başlayacak 5. İslami Dayanışma Oyunları’na ilişkin, “Şehirlerin tanıtımı adına tarihi bir fırsat. Hem ülke içinde hem yurtdışında ülkemizin bu oyunlara ev sahipliği yapması, şehrimizde yapılıyor olmasını anlamlı buluyoruz. Bu çerçevede bu oyunların güzel bir şekilde icra edilmesini de sağlamamız gerekiyor” dedi.

‘ŞEHRE KATKISI BÜYÜK OLACAK’

Konya’daki spor yatırımlarına ilişkinde konuşan Angı, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz haftalarda atletizm pistini, geçen hafta da olimpik yüzme havuzunu hizmete almış olduk. Önümüzdeki hafta da Türkiye'deki tek olimpik veledromu olan tesisin de açılışını gerçekleştireceğiz.  Şehrin spor altyapısını olimpiyatlara hazır hale getrimek dünyanın dört bir tarafından gelecek sporculara da iyi bir ev sahipliği yapmak Konyalı olarak kendimize yakışacak.  Cumhurbaşkanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımızın oyunların Konya'da yapılma kararının ne kadar isabetli olduğunu da ortaya koymamız gerekiyor. 9 Ağustos akşamındaki açılış seremonisi oldukça gösterişli bir program olarak icra edilecek. 10 günlük dönemde pek çok branşta yarışlar olacak. Bu yarışları olabildiğince takip etmek hem gelen sporcuları motive etmek adına hem de kendi takımlarımıza destek olmak adına önemli. Şehirlerin tanıtımı adına tarihi bir fırsat.

‘BAŞKAN ERDOĞAN’DA KATILACAK’

Hem ülke içinde hem yurtdışında ülkemizin bu oyunlara ev sahipliği yapması, şehrimizde yapılıyor olmasını anlamlı buluyoruz. Bu çerçevede bu oyunların güzel bir şekilde icra edilmesini de sağlamamız gerekiyor.” Angı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 9 Ağustos’ta Konya’ya gelerek 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışına katılacağını belirtti. Konyaspor’a UEFA’a serüveninde başarılar dileyen Angı, Konya temsilcisinin UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında karşılaşacağı Belarus ekibi BATE Borisov'u rövanş maçında yenerek bir üst tura yükseleceğinden şüpheleri olmadığını aktardı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ise, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı.

SPOR SERVİSİ

Obezken başladığı kick boksta şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor Obezken başladığı kick boksta şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor

++++++++++++++++++++

Editör: TE Bilişim