Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında vefat eden gazeteci, yazar, spor yorumcusu Hıncal Uluç, Türk medyasında adından en çok söz ettiren isimlerden biri oldu. Duayen gazeteci daha sonra eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde devam etti ancak kısa bir süre sonra başkente dönerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine kaydını yaptırdı. 1957'de Ankara'da Yenigün gazetesinin spor servisinde gazeteciliğe başlayan Uluç, 1967 yılında Yankı gazetesinde görev yaptı. Uluç bir dönem Cumhuriyet gazetesinde de görev aldı. 1990 senesinde Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmaya başlayan Hıncal Uluç, aynı zamanda A Spor'da yorumculuk yapmaktaydı. Uzun süredir spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Hıncal Uluç, spor medyasındaki kariyeri boyunca çeşitli televizyon kanallarında da yorumcu olarak görev aldı. Uluç önceki aylarda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

‘ERDOĞAN TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ’

Gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefatı dolayısıyla daha önce görev yaptığı kurumlar taziye mesajı yayımladı. Vefat haberinin ardından bazı siyasiler ve gazeteciler sosyal medyadan Uluç ile ilgili mesajlar paylaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

ALBAYRAK’IN TORUNU VEFAT ETTİ’

Galatasaray Kulübü Eski 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın torunu Batuhan Bostancı, Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Nişantaşı’nda bir AVM’de 4. kattan düşerek hayatını kaybeden Batuhan Bostancı son yolculuğuna uğurlandı. Beşiktaşlı iş insanı Asil Bostancı’nın oğlu, Galatasaray Kulübü Eski 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın da torunu olan Batuhan Bostancı’nın cenazesinde; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Kulübü Eski Başkanları Faruk Süren, Adnan Polat, siyasiler, iş dünyası ve spor dünyasının önde gelen isimleri, Bostancı ve Albayrak ailelerinin yakınları ve merhum Batuhan Bostancı’nın arkadaşları cenazede saf tuttu. Abdurrahim Albayrak ve Asil Bostancı, cenazenin başında taziyeleri kabul etti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Batuhan Bostancı’nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Editör: TE Bilişim