TFF Süper Lig, Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle askıya alınmıştı. 45 günlük bir aranın ardından virüs yayılım hızında yaşanan düşüşler ve federasyonların sezonları oynatarak tamamlama isteği nedeniyle son 8 hafta için hazırlıklar başladı. Temsilcimiz Konyaspor son 8 haftada hayati bir dönem geçirecek. Ligde kalma mücadelesi veren Anadolu Kartalı birbirinden zorlu 8 maç oynayacak.

HAZİRAN’IN İKİNCİ HAFTASI

Avrupa’nın büyük ligleri ile birlikte Süper Lig'de 26. Hafta maçlarının ardından askıya alınmıştı. UEFA, TFF ve Kulüpler Birliği’nin çalışmaları neticesinde Süper Lig’in oynanarak tamamlanması kararlaştırıldı. Yapılan planlamada Haziranın 2. Haftası ligler yeniden başlayacak ve son 8 hafta oynanacak. 

Konyaspor bu doğrultuda bireysel devam eden çalışmaları grup çalışmasına çevirdi. Ligin başlangıcına hazır olmak isteyen Anadolu Kartalı Konya’da olan oyuncularla teknik direktör Bülent Korkmaz gözetiminde çalışmalara start verdi. Yeşil Beyazlılar önümüzdeki haftadan itibaren takım çalışmalarına da başlayacak.

HAYATİ 8 MAÇ

Liglerin yeniden başlaması ile birlikte Süper Lig’de kalma mücadelesi veren temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’u çok önemli bir dönem bekliyor. Kümede kalma savaşı veren Anadolu Kartalı, Gençlerbirliği maçı ile birlikte çok kritik maçlar oynayacak.

EN GÜÇLÜ TAKIMLAR

Gençlerbirliği maçı ile kritik seriye start verecek olan Konyaspor ardından evinde zirve mücadele veren ekiplerden Sivasspor’u ağırlayacak. Bu maçın ardından yine zorlu mücadelede Beşiktaş’a konuk olacak olan Konyaspor, Çaykur Rizespor ile iç sahada ligin kaderini şekillendirecek bir mücadele verecek.

Konyaspor’un son 4 maçında zorluk derecesi ise adeta zirveye çıkıyor. Gaziantep FK ve Trabzonspor deplasmanlarına çıkacak olan Yeşil Beyazlılar iç sahada ise Başakşehir ve Alanyaspor ile karşılaşacak.

EN AZ 3 GALİBİYET

İttifak Holding Konyaspor’da ilk hedef 8 maçta en az 3 galibiyet. Alınacak 9 puan Konyaspor’u rahatlatırken, her beraberlik puanı ise ligde kalmayı garantileyecek. Anadolu Kartalı bu nedenle Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Alanyaspor maçlarında puan kaybetmek istemiyor.

SPOR SERVİSİ  

Editör: TE Bilişim