Maç boyunca gözyaşlarına hâkim olamayan başarılı futbolcu, “Burayı ve yaşadığım her şeyi unutmayacağım. Konyaspor’a gönül veren herkesi çok seviyorum” demişti. Konyaspor’un Sloven futbolcusu Nejc Skubic, futbolculuk kariyerinin son maçına çıktı. Daha öncesinde futbolculuk kariyerini noktalayacağını açıklayan Skubic, Hatayspor karşılaşmasında duygu dolu anlar yaşarken, maç sonunda omuzlarda uğurlandı. 6,5 yıldır Konyaspor’da oynayan ve takıma büyük destek sağlayan Skubic, 1 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşarken Yeşil-Beyazlıların en çok forma giyen futbolcusu oldu. Anadolu Kartalı’nda 254 maçta formasını terleten Skubic, 19 gol, 30 asistlik bir performans sergilemişti. Bir dönem Süper Lig’in en skorer sağ beki olan 32 yaşındaki futbolcu aktif futbolculuk kariyerini böylelikle noktalamış oldu.

TARAFTARLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Geçtiğimiz sezon Hatayspor maçına çıkarken, ısınma hareketlerinde maç içinde ve maç sonunda gözyaşlarına hakim olamayan Nejc Skubic’i taraftarlar bağrına basarken Konyaspor, oyuncuya plaket ve özel forma hediye etmişti. Karşılaşma sonunda kulübün resmi internet sitesine konuşan Skubic, “Konuşmak gerçekten çok zor olacak. Bu inanılmaz şehri, kulübü ve bu taraftarı bıraktığım için çok üzgünüm. Hayatımın en güzel 6,5 yılını Konyaspor'da geçirdim. Ama bir yandan da şöyle düşünüyorum, kariyerimi bitirdikten sonra ailemle daha fazla zaman geçireceğim. 20 yıllık futbol kariyerimi burada bitiriyorum. Bu taraftarlara çok teşekkür ediyorum, oyuncu arkadaşlarımıza, başkana, çalışanlara herkese çok teşekkür ediyorum. Burayı ailem gibi hissettim. Çocuklarım burada doğmasa da burada büyüdüler. Büyük oğlum Türkçe konuşuyor, Türkçe anlıyor. Ne kadar konuşsam da kendimi ifade etmek çok zor olacak. Şunu eklemek istiyorum. Futbol gerçekten çok popüler bir spor. Kendini geliştirmek isteyen genç arkadaşlarımızın çok çalışması gerektiğini söylüyorum. Türkiye'de futbol oynamaktan gurur duyuyorum. Burada farklı şehirlerde bile kendimi evimde gibi hissediyorum. Bundan sonra Türkiye'ye gelmeye devam edeceğim ama bunu artık turist olarak yapacağım."

‘DOLU DOLU 6 SEZON GEÇİRDİM’

Konyaspor ile vedalaştığı süreçte de konuşan Skubic, “Burada dolu dolu 6 sezon geçirdim. Özellikle son sezonum olması nedeniyle bu yıl benim adıma çok özeldi. İyisiyle kötüsüyle bir sezonu başarılı olarak güzel bir şekilde tamamladık Konyaspor’umuzun Türkiye’yi Avrupa Kupaları’nda temsil etme başarısını elde etmesini sağladık. Burayı ve yaşadığım her şeyi unutmayacağım. Sizler ve Konya şehri, taraftarlarımız benim için gerçek anlamda bir aile oldu. İnanıyorum ki Avrupa’da başarılı olarak gruplara kalacağız ve bende Eylül ayında Konya’ya gelerek sizleri Avrupa maçlarında taraftarlarımızın içerisinde yer alarak tribünlerden destekleyeceğim. Her şey için herkese teşekkür ediyorum. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım.” dedi.

‘GEÇEN SEZON 36 MAÇTA FORMA GİYDİ’

Öte yandan geride kalan sezonda Yeşil-Beyazlı forma ile 36 maçta forma giyen Nejc Skubic, 1 gol, 3 asistlik bir performans ortaya koydu. 7 kez sarı kart gören deneyimli sağ bek 3.106 dakika sahada kaldı. Bu sezonki tek golünü deplasmanda 3-2 kazanılan Yeni Malatyaspor müsabakasında atan Skubic, Başakşehir, Kayserispor ve Beşiktaş maçlarında ise birer asistle oynadı. Bu sezon bir kez de kırmızı kart gören Sloven futbolcu 1-0 kazanılan Antalyaspor maçının sonlarında hakeme itirazlarından dolayı ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

SKUBİC’İ UNUTMAYACAĞIZ’

Konyasporlu taraftarlar ise Skubic’in kendileri için özel bir oyuncu olduğunu ifade etti. Skubic’in takıma ciddi katkılar sunduğunu kaydeden taraftarlar, “O artık Konyaspor tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir isim. 6,5 sezon boyunca her maçta terinin son damlasına kadar bu kutsal forma için mücadele etmiştir. Takıma skor olarak ta ciddi katkıları olmuştur. Elbette futbola devam etmesini ve Konyaspor formasını terletmesini isterdik. Yolu açık olsun. Bizler taraftarlar olarak Skubic’i hiçbir zaman unutmayacağız Onun bizdeki yeri daima ayrı olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim