Karatay Termal 1922 Konyaspor, destek bekliyor. Yeşil-Beyazlılar, ligin 30.haftasında 26 Mart Cumartesi günü sahasında Kırklarelispor ile ligde kalmak adına kritik bir maça çıkacak. Yavru Kartal, son 4 maçta 7 puanı hanesine yazdırırken hafta sonu oynayacağı müsabakadan galibiyetle ayrılarak umutlarını kalan haftalara taşımanın hesaplarını yapıyor. Taraftar desteğinde mahrum olan pilot takım, cumartesi günü dolu tribünler önünde 3 puana uzanmak istiyor

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Karatay Termal 1922 Konyaspor, ligin 31.haftasında kritik bir müsabakaya çıkacak. Yavru Kartal, evinde Play-Off hesapları yapan Kırklarelispor’u 26 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda konuk edecek. Oynadığı 28 maç sonunda 28 puan toplayan ve 15.sırada yer alan Yeşil-Beyazlılar, Kırklarelispor karşısında sahadan 3 puanla ayrılmak isterken, taraftarlardan destek bekliyor. Bu sezon birçok müsabakada iç sahada boş tribünlere oynayan Karatay Termal 1922 Konyaspor, Kırklarelispor müsabakasıyla birlikte kalan maçlarında taraftarlarının desteğini alarak galibiyete uzanmak istiyor.

SÖZ TARAFTARDA

İyi bir sezon geçirmeyen Karatay Termal 1922 Konyaspor, ligde kalma hesapları yaparken, hafta sonu oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda. 28 puanla 15.sırada yer alan Yeşil-Beyazlılar, ligde kalmak adına çırpınırken galibiyet hesapları yapıyor. Birçok deplasmanda taraftar baskısını hisseden temsilcimiz kendi sahasında oynadığı maçlarda boş tribünlere oynarken, söz konusu maçta taraftarları stadyuma bekliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yerli kuralından sonra takımlar alt liglerden pilot takım arayışına girerken Konyaspor’un bu anlamda kafası rahat.

Altyapısında geliştirdiği oyuncuları tecrübe ve maç kondisyonu kazanması konusunda 1922 Konyaspor’a gönderen Anadolu Kartalı, yıllardır beklediği altyapı oyuncularından önümüzdeki sezonlarda istenilen katkıyı alması bekleniyor. Özellikle bu sezon Yavru Kartal’da Adem Eren Kabak, Fuat Duran, Fatih Mankır, Hüseyin Mert Uyanıker, Şener Kaya ve Mehmet Ali Büyüksayar ciddi bir şekilde performanslarını artırırken, Konyaspor söz konusu oyuncuları yakın takibe aldı. Başarılı bir performans sergileyen bu isimlere önümüzdeki sezonlarda A takımın geleceği olarak bakılıyor. Bununla birlikte 2.Lig’de yer alan Karatay termal 1922 Konyaspor, ligde kalmak adına savaş verirken, Kırklarelispor müsabakasında taraftarlarının da desteğini alarak rakibi baskı altına alarak galibiyete uzanmak istiyor. Bu sezon Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılar, zaman zaman pilot takımın maçlarına giderek destekte bulunurken, Konyasporlu taraftarların birçoğu pilot takımın olduğundan bihaber. Kazanmak zorunda olduğu bir maçta taraftarlarından destek isteyen 1922 Konyaspor, taraftarları maça davet etti.   

SON MAÇLARDA ÇIKIŞA GEÇTİ

Ligin bitimine az bir süre kala 3.teknik adamla çalışan Karatay Termal 1922 Konyaspor, Devriş Deniz’den boşalan koltuğa Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut’un önerisiyle Ender Traş’ı getirdi. Traş’ın 1922 Konyaspor kariyeri istediği gibi başlamasa da son haftalarda oynanan oyun ve alınan skorlar takımın ligde kalma umutlarını artırdı. Ligde oynadığı son 4 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Yeşil-beyazlı ekip, 7 puanı hanesine yazdırmayı başarırken, 15.sıraya yükseldi. Sezona Play-Off hedefiyle başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından rotasını ligde kalmak olarak belirleyen pilot takım, Kırklarelispor müsabakasıyla çıkışa geçmek istiyor. Taraftar desteğine ihtiyacı olan Yavru Kartal, ligin en genç kadrolarından birine sahipken, 1922 Konyaspor’un ligde kalması Konyaspor’un da işine yarıyor. Sert bir lig olarak göze çarpan TFF 2.Lig’inde birçok takım şehir takımı olarak ön plana çıkarken, ciddi paralar harcıyor. 1922 Konyaspor ise çoğunluğu Konyaspor altyapısından olmak üzere bir kadro oluştururken, hem Konyaspor’a oyuncu hazırlıyor hem de maliyeti düşük miktarlarda ligde mücadele etme başarısı gösteriyor.

HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Yeşil-Beyazlılar, hafta sonu sahasında oynayacağı zorlu Kırklarelispor müsabakasının hazırlıklarına tesislerinde başladı. Konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Yavru Kartal, “Karatay Termal 1922 Konyaspor’umuz, TFF 2.Lig Beyaz Grup 31.haftasında sahasında karşılaşacağı Kırklarelispor maçının hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Saraçoğlu Tesisleri’ndeki antrenman koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Futbolcularımız rejenerasyon çalışması ile antrenmana devam etti. Antrenmanımız dar alan oyun ile tamamlandı. Futbolcularımızdan Güray Gazioğlu ve Tamer Aşık Fizyoterapist eşliğinde sahaya dönüş çalışmalarına devam ederken, tedavisi devam eden Şener Kaya ise antrenmana katılmadı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 26 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynayacak Karatay Termal 1922 Konyaspor-Kırklarelispor mücadelesinin bilet fiyatlarının ise 5 TL olacağı bekleniyor.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim