Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 24.haftasında sahasında konuk ettiği Giresunspor’u 1-0 mağlup ederken, üst üste 3.galiibyetini alarak zirve takibini sürdürdü. Yeşil-Beyazlı ekipte, maç sonunda konuşan futbolculardan Amilton Minervino, Erten Ersu ve Zymer Bytyqi, önemli bir galibiyet aldıklarını söylerken, kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi
İttifak Holding Konyaspor Süper Lig’in 24.haftasında sahasında konuk ettiği GZT Giresunspor’u Zymer Bytyqi’nin attığı golle 1-0 mağlup ederken, üst üste 3.galibiyetini aldı. Ligin ikinci yarısına Sivasspor mağlubiyetiyle başlayan Yeşil-Beyazlılar, sonrasında Adana Demirspor’u ve Altay’ı 1-0 ile geçerken, son olarak da konuk ettiği Giresunspor’u aynı skorla devirmeyi başardı. Bunun yanı sıra Anadolu Kartalı, söz konusu 3 maçı da 1-0 ile kazanarak dikkat çekti. 
Konyaspor, zirve yarışına doludizgin bir şekilde ilerlerken, ligde oynadığı son 8 maçta 21 puanı hanesine yazdırdı. Şampiyonluk yolunda Trabzonspor’u takibini sürdüren Anadolu Kartalı, bu süreçte 7 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. Söz konusu maçlarda sırasıyla Karagümrük, Antalyaspor, Hatayspor, Beşiktaş, Adana Demirspor, Altay ve Giresunspor’u mağlup eden Yeşil-Beyazlılar, Sivasspor’a ise mağlup oldu. Tarihinin en başarılı dönemini geçiren Konyaspor, 24 hafta sonunda 1 maçı eksik olmasına rağmen topladığı 48 puanla ikinci sırada yer alıyor. 
HAKLI BİR GALİBİYET ALDIK
Giresunspor karşısında ilk kez Konyaspor forması giyen Amilton Minervino, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Amilton, “Takımımız gerçekten iyi bit performans sergiledi. Rakibimi bulunduğu konumdan dolayı iyi mücadele etmeye çalışsa da haklı bir galibiyet aldık. Taraftarlarımızda harikuladeydi. Bu galibiyetimizi taraftarlarımıza hediye etmek istiyorum. Önümüzde çok önemli maçlar var onlara hazırlanacağız. Konyaspor harikulade bir atmosfere sahip. Zaten ilk geldiğimde takım arkadaşlarım beni iyi karşıladılar. Takım içerisinde hocalarımız olsun futbolcular olsun hepsi birbirine çok bağlı. Bu bağlılık da başarımıza ve güzel skorlara yansıyor. İlerleyen süreçte gollerime ve asistlerime başlayacağım.” dedi.


ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN KAZANMASI
Giresunspor karşılaşamsında İbrahim Sehic’in cezalı olmasından dolyı kaleyi koruyan Erten Ersu, 1-0 kazanılan Giresunspor maçını değerlendirdi. 
Erten, “İyi gidiyoruz zaten. Bu hafta da Sehic kart cezalısıydı. Ben de elimden geleni yaptım. Kaleci için süre almak ve devamlı süre almak çok önemli. Böyle şanslar geldiğinde de iyi değerlendirmek önemli. Tabii ki birkaç tane eksiğimi bende biliyorum ve görüyorum. Eksiklerim süre buldukça oynadıkça yerli yerine oturacaktır. Önemli olan takımın kazanması. Şimdi 2 önemli maçımız var. Birisi kupa birisi de Trabzonspor maçı. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Oynayan veya oynamayan olsun çok iyi bir arkadaş grubumuz var. Tesiste, antrenmanda stadyumda saha içerisinde. 1Tabii bunun yanı sıra çok iyi bir hocamız var. İyi bir sistemimiz var ve en önemlilerinden oynayamayan oyuncuları hazırda tutan bir teknik ekip var. Şans geldiği zaman, futbolcuda elinden geleni yaptığı zaman ortaya böyle güzel şeyler çıkıyor. .” şeklinde konuştu.


MAÇ MAÇ İLERLİYORUZ
Konyaspor’a galibiyeti getiren golü atan Zymer Bytyqi ise karşılaşma hakkında şunları söyledi: “Öncelikle çok mutluyum. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Zor bir maçtı ve rakibimiz lig sıralamasında sıkıntılı durumdaydı. Bu yüzden epey iyi mücadele ettiler. Biz ise yukarıları hedeflediğimiz için kazanmak istiyorduk. Kazandığımız için mutluyuz. Her maç çok zor. Herkes rakibimiz ve ellerinden geldikçe mücadele etmeye çalışıyorlar. Biz takım olarak maç maç ilerliyoruz. Önümüzde bir Karagümrük maçı var. Bu maça odaklanıyoruz. Diğer maçlara sırası gelince hazırlanacağız.”
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim