Konya’nın ev sahipliğinde, İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları görkemli bir açılış organizasyonuna sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet başkanları ile cumhurbaşkanlarının katıldığı açılış seremonisi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

‘OYUNLARA YAKIŞIR GÜZEL BİR AÇILIŞ OLDU'

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış programına katılan Abdülkadir Demir isimli vatandaş oyunların açılışın oyunlara yakışır bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, “Konya güzel bir şehir. Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı da oldukça güzel oldu. Bu organizasyonun Konya’da gerçekleşmesinde ve bu güzel açılış töreni için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Fair Play ruhu ile de tamamlanacağına inanıyorum. Biz Konyalılar olarak da Konya dışından gelen misafirlerimize hem Konya’nın örnek misafirliği güzel bir şekilde göstermenin yanında Ay yıldızlı sporcularımızı da destekleyeceğiz ve onları müsabakalarda yalnız bırakmayacağız. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’nın tanıtımına da ciddi katkıları olacak inşallah. Sporcuların geçişi oldukça güzeldi” dedi.

‘GÜZEL BİR AKŞAM GEÇİRDİK’

Necmeddin Bildik ise eşi ile birlikte katıldığı İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışında güzel bir vakit geçirdiklerini ifade ederek, “5. İslami Dayanışma Oyunları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışa katılması ve hitaplarının ardından resmî olarak başladı. Bizlerde şehrimizde ve ülkemizde düzenlenen bu oyunların açılışında yer alarak tarihi ana şahitlik etmek adına yerimizi eşim ile birlikte aldık. Açılışta gerçekleşen gösteriler ile güzel bir akşam geçirdik. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da gerçekleştirilmesinde ve bu oyunlar kapsamında Konya’ya tesislerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Konya daha nice güzel organizasyonlara ev sahipliği yapacağına da yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘KONYALILAR OLARAK GURURLUYUZ’

Talha Parlak isimli vatandaş da Konyalılar olarak 5. İslami Dayanışma Oyunlarına ev sahipliği yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade ederek, “Konyalılar olarak İslam ülkelerini bir araya getiren bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü oldukça mutluyuz ve gururluyuz. Tarım, sanayi ve üniversiteleri ile ön planda olan Konya’mız bundan sonra da 5. İslami Dayanışma Oyunları ardından spor ve spor organizasyonlarında oldukça yoğun olarak anılacağına inanıyorum. Organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleştiğine de şahit olmak da bizleri ayrıca mutlu etti. Yine açılış seremonisi de içeriği ve görsel şovlar ile bizleri etkiledi” ifadelerini kullandı.

‘MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYONDU’

Açılış organizasyonun muhteşem olduğunu ifade eden Memiş Mahal isimli vatandaş da, “ 5. İslami Oyunları’nın açılışında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el Suud , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman ve Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye dünyaya İslam ülkelerin birlikteliği adına önemli mesajı bu organizasyonun açılışına katılarak dünyaya gösterdi. Bizler de bu tarihi ana şahitlik etmenin haklı gururunu yaşadık” dedi.

‘DAYANIŞMAYA VESİLE OLACAK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON’

Ailesi ile birlikte 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış programına katılan Cemal Kalkan da Konya’da gerçekleşen oyunlar ile çocukların ve gençlerin İslam ülkelerini yakından tanıdığına dikkat çekerek, “Büyük bir organizasyon ile İslam ülkeleri bir araya geliyor. Bu organizasyon ile çocuklar ve gençlerimiz İslam ülkelerinin ne kadar fazla olduğuna şahitlik ediyorlar. Dayanışmaya vesile olacak önemli bir organizasyon. Müslüman toplum bir arada görünerek kendi gücünü hissettirmeli. Bunun için bu oyunlar bir vesile. Açılış seremonisinde güzel bir atmosfer vardı. Beni organizasyonda en çok etkileyen ise İslam ülkelerinin sıra sıra geçmesi ile İslam ülkeleri olarak güçlü olduğumuza bir kez daha şahit olduk”

‘GÖSTERİLER OLDUKÇA GÜZEL VE BAŞARILIYDI’

Gösterilerin başarılı ve güzel olduğuna dikkat çeken Alihan Kılınç ise, “56 ülkeden 24 branşta 4000'den fazla sporcu, hoşgörü, medeniyet ve spor şehri Konya’da 10 gün boyunca ağırlayacağız. Sporcularımıza ve Antrenörümüze Konya’ya hoş geldiler diyorum. İslami Dayanışma Oyunlarının açılışı beklentileri karşıladı. Gösteriler oldukça güzel ve başarılıydı. Emeği geçenleri kutluyorum”

‘KONYA OLARAK BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ’

5. İslami Dayanışma Oyunlarında büyük bir emeğin olduğunu açılış seremonisine katılarak şehit olduklarını ifade eden Osman İlhan ise, “Konya olarak İslami Dayanışma Oyunlarına ve bu güzel organizasyonun açılışına katılmaktan ötürü oldukça mutluyum. Organizasyon oldukça etkileyiciydi. Bütün ülke sporcuların ve yöneticilerin önünde Türk bayrağımızın göklere çekilmesi ve İstiklal Marşı’mızın okunması sırasında oldukça duygulandık. Açılış seremonisinde gördük ki organizasyon için çok fazla emek harcanmış. İnşallah Konyalılar olarak böyle büyük organizasyonlara bundan sonra da ev sahipliği yapmak isteriz.” Organizasyona katılan diğer vatandaşlar Muhammet Mustafa Eser, Abdülkerim Canlı, Mehmet Bekmezci de organizasyonun Konya için büyük bir organizasyon olduğunu vurguladılar.

‘TÜRKİYE İSLAM DÜNYASI’NI TEMSİL EDİYOR’

Oyunların Konya’da düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden vatandaşlar, bunu şehre önemli katkılar sunacağını ifade etti. İslami Dayanışma Oyunları’nda evrensel barış mesajı verildiğini kaydeden vatandaşlar, “İslam ülkelerinin zor bir süreçten geçtiği bir dönemde, oyunların Konya’da düzenlenmesi büyük önem arz ediyor. Bugün Filistin’de, Arakan’da, Suriye’de ve başka bir İslam ülkesinde olanları görüyoruz. İşte bu oyunlara karşı Türkiye, İslam Birliğini temsil ediyor ve ayakta kalmasını sağlıyor” dedi.

‘UNUTULMAZ BİR GECE’

Oyunlarına ailecek geldiklerini ifade eden bir vatandaş ise, unutulmaz bir gece yaşadıklarını anlattı. Konya’nın Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yaptığını kaydeden vatandaşlar, “Bu tür organizasyonlar şehrin tanıtımına büyük fayda sağlıyor. İslami Dayanışma Oyunları, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Kupaları gibi pek çok etkinlik ilimizde düzenlenebilir. Çünkü çok güzel bir stadyuma sahibiz. Yeni organizasyonların ilimizde olmasını çok isteriz” dedi.

‘TÜRKİYE SPORA DESTEK VERİYOR’

İslami Dayanışma Oyunları’nın birçok sporcuyu teşvik ettiğini kaydeden Karate sporuyla uğraşan Sıla Gündüz ise, “Oyunların ilimizde olması büyük bir gelişim. Güzel bir organizasyon ortaya çıktı. Herşey mükemmel düşünülmüş. Türkiye aşırı derecede destek veriyor. Yeni tesisler yapılıyor. Tabi bu desteklerin her branşta olmasını diliyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA – SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim