Yenigün Gazetesi olarak röportajlarımıza devam ederken, bu hafta ise genç Kick Boks’cu Çetin Karapınarı’ı konuk ettik. Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Çetin Karapınar, başarılı olmak için azimli olmak ve disiplinli bir şekilde çalışmak gerektiğini ifade ediyor. Karapınar, Selçuklu Spor Okulları’nın kendisine büyük fayda sağladığını kendini geliştirme imkânı bulduğunu dile getiriyor.

Seni biraz tanıyabilir miyiz?

İsmim Çetin Karapınar, aslen Konyalıyım 05.05.2005 yılında dünyaya geldim. Çekirdek bir ailenin çocuğum. Selçuklu’da ikamet ediyorum. Enerji dolu birim. Spor yapmayı, gezmeyi, eğlenmeyi çok seviyorum. Konyaspor Lisesi öğrencisiyim. Annem, babam bana çocukluğumdan beri destek oluyor. Üzerimde emekleri çok büyük.

Kick Boks önemli zor bir spor dalı. Bu spora nasıl başladınız?

8 yaşında ‘Çelik Yumruklar’ adlı filmden çok etkilenmiştim. Filmdeki spor hareketlerini yapmaya başladım. Günlük olarak bu hareketleri uyguluyordum. Film beni çok etkilemişti. Daha sonra dövüş sporlarına merak sarmaya başladım. Kendi kendime hırs yaptım. Evde sürekli kişisel olarak antrenmanlar yapmayı sürdürdüm. Ailem beni daha sonra Selçuklu Spor Okulları için kayıt yaptırmaya getirdi. Burada eğitim almaya başladım.

Selçuklu Belediyespor sizlere nasıl bir imkân sağlıyor?

Burada herşey çok güzel. Selçuklu Belediyespor bizlere maddi ve manevi her türlü imkânı sağlıyor. Bunların başında tekmelik, eldiven, eşofman gibi önemli şeyler geliyor. Şu an ring alanımız bile var. İnsan burada kendini daha özgür hissediyor. Servis hizmeti de alıyoruz.

Selçuklu Belediyespor size nasıl bir fayda sağladı?

Burada kendimi geliştirme imkânı buldum. Çünkü Selçuklu ’da bir aile ortamı var. İnsan kendini evinde gibi hissediyor. Çünkü bir sporcu kendini özgür hissetmelidir. Buda Selçuklu ‘da yaşanılan özel bir duygu. Hocalarımız, kendi anne-babamız gibi ilgileniyor. Teknik anlamda gelişmemize büyük fayda sağlıyor. Buradan Mevlüt hoca başta olmak üzere, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

Senin yaşıtında olan gençlere ne tavsiye edersin?

Ben Selçuklu Belediyespor sayesinde kendi yeteneğimin farkında vardım. Şuan Kick Boks dalında hala öğrenmek ve geliştirmek istediğim çok şey var. Spor yapmak biz gençleri kötü alışkanlıklardan koruyor. Spor yapan biri zaten otomatik olarak zararlı şeylerden uzak duruyor. Arkadaş çevrende ona göre oluyor. Ben gibi olanlara tavsiyem, azimli olun. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Kendi yeteneğinizin farkına varın. Bence her gencin kendine göre hayalleri ve hedefleri olmalıdır.

Kendi yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attın. Bu Şampiyonluk nasıl geldi? Selçuklu’nun siz üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olmak gerçekten kolay bir şey değil. Çünkü bir spor alanında ilerlemek istiyorsanız, düzenli olarak antrenman yapmak zorundasınız. Kendi alanımızdan bahsedecek olursak, esneme hareketlerini yapmak, yeni teknik detaylar öğrenmek, çevik ve hızlı olmak basit şeyler değil. Antrenmanlar yoğun geçse de, bunun için azimli olmak gerekiyor. Bide hırslı olmak lazım. Başarıya ulaşmak için pes etmemek gerekiyor.  Selçuklu’nun üzerimde böyle bir etkisi oldu.

En büyük hayalin nedir?

Her gencin olduğu gibi benimde kendime göre hayallerim ve hedeflerim var. Ülkeme uzun yıllar boyunca bir milli sporcu olarak hizmet etmek istiyorum. Yeni madalyalar kazanmak önemli dereceler yakalamak için azimle çalışmamı sürdüreceğim. Bir gün dünya şampiyonu olmak istiyorum.

Selçuklu son zamanlarda gençlere sadece spor alanında değil, birçok sosyal sorumluluk projesi hakkında önemli işler yapıyor. Bu konu ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?

Selçuklu’da yaşamak büyük bir gurur. Evet sadece spor alanında değil, birçok sosyal sorumluk kapsamında gençler adına önemli faaliyetler yürütülüyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gençler için özel etkinliklerde yapılıyor. Düzenlenen bu etkinlikler sosyal ve kültürel açıdan insanlara büyük fayda sağlıyor. Gençlik adı altında düzenlenen etkinliklere katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek isterim.

Buradan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya bir mesaj yollamak isterseniz neler söylersiniz?

Öncelikle, bizlere bu imkanları sağlayan Selçuklu Belediye Başkanımız sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız zaten gençlerle sürekli iç içe oluyor. Gençlerin derdi varsa anında çözüyor. Bunu zaten spor ile alakalı durumlarda izah etmiştim. Selçuklu’da spor okullarının dışında ilçe genelinde birçok spor alanı var.  İnsanlar bireysel olarak ta bu parklarda hem spor yapıp, hem de güzel vakit geçirebiliyor. Selçuklu gün geçtikte büyüyor ve gelişiyor. İnşallah Selçuklu Spor Okulları sayesinde daha nice yeni yetenekler keşfedilecek inşallah.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim