Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü 2022 yılında da Ulusal ve Uluslararası şampiyonalarda elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Takım sporlarında şehri başarıyla temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü, bireysel branşlarda ise 10 farklı kategoride 49 altın, 27 gümüş ve 36 bronz madalya kazandı. Bisiklet, Güreş, Halter, Judo, Karate, Kick boks, Masa Tenisi, Satranç, Tekvando ve Wushu branşlarında mücadele eden 65 sporcu 2022 yılında kulübü ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ederek toplamda 112 madalya kazanma başarısı gösterdi. Kick Boks branşında milli sporcular Çetin Karapınar ve Neris Zeynep Karadağ Dünya Şampiyonu, Ebubekir Yıldız ise Dünya üçüncüsü oldu. Tekvando branşında ise İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda ülkeyi temsil eden Milli Sporcular Batuhan Şimşek Olimpiyat üçüncüsü, Para Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda ise Mahmut Bozteke ve Alican Özcan birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Konya’da düzenlenen 5.İslami Dayanışma Oyunlarında ülkemizi Tekvando branşında temsil eden Milli Sporcu İkra Kayır üçüncülük elde etti. Halter branşında ise Milli Sporcu Ali Oflaz, Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında altın madalya kazanarak ülkeyi gururlandırdı.

‘PEKYATIRMACI SPORCULARI TEBRİK ETTİ’

 Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2022 yılında madalya kazanan sporcu ve antrenörleri tebrik etti. Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcularımız 2022 yılında katıldıkları Türkiye, Balkan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında 10 branşta 112 madalya kazanma başarısı gösterdi. Milli sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri ve ülkemizi ayrıca gururlandırıyor. Takım sporlarında da 2022 yılında başarılı sonuçlar elde ettik. Futbol Takımımız uzun yıllar sonra Konyamıza U18 yaş kategorisinde Türkiye üçüncülüğü kazandırdı. Hokey Takımımız Süper Lig’de şehrimizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. İnşallah 2023 yılında Selçuklu Belediyespor Kulübümüz Avrupa’da şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil etmeye devam edecek. Tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ENGELLER ORTADAN KALKIYOR’

Öte yandan Selçuklu Belediyesi tarafından, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına özel tüm dünyada görme engellilerin sporu olarak bilinen Golbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Konya’da bulunan 8 Golbol takımı katıldı. ‘Sporun Merkezi Selçuklu’da Engel Yok’ sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda Ayyıldız GESK, Selçuklu GESK, Meram GESK, Mevlana ESK, Anadolu Kartalları GESK, Hilal ESK, Karatay ESK ve Konya GESK kulüpleri katıldı. Büyük heyecana sahne olan müsabakalar sonucunda turnuvayı Mevlana Görme Engelliler Spor Kulübü Şampiyon olarak tamamlarken Konya Görme Engelliler Spor Kulübü ikincilik elde etti. Selçuklu GESK ve Karatay GESK kulüpleri ise üçüncülük elde etti. Turnuvayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Mustafa Kandemir’de yerinde takip etti.

 “SPOR VE SPORCUNUN YANINDAYIZ’

Turnuvanın final karşılaşmasını yerinde takip eden ve sporculara madalyalarını takdim eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı “ 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Selçuklu Belediyesi olarak Golbol Turnuvası düzenledik.  Turnuvamıza Konya’da bulunan 8 takım katıldı. Burada çok güzel centilmence müsabakalar oynandı. Bizde final karşılaşmalarını izleme imkanı bulduk. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Golbol farkındalık turnuvamızda biz özellikle görme engelli vatandaşlarımızın da spor faaliyetleriyle nasıl toplumsal faaliyetlerin içerisinde olabileceklerinin sosyal anlamda kendilerini nasıl ifade edebileceklerini göstermek için böyle bir organizasyona imza attık. Emeği geçen Selçuklu Belediyespor Kulübümüze, Federasyon görevlilerimize ve müsabakalara katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyonu daha Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleştirmiş olduk. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın da aslında sporla birlikte bütün engellerini aştıklarını bütün engellerini ortadan kaldırdıklarını görmüş olduk. Onların her zaman yanında olduğumuzu ve onların bu haklı mücadelelerinde onlarla birlikte olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim