Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor’da gözler lige çevrildi. Ziraat Türkiye Kupası son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Lig hazırlıklarına ara vermeden başladı. Temsilcimiz Lig’in 18. ikinci yarının ise ilk haftasında yarın Adana Demirspor’u konuk edecek. Bank Asya temsilcisi karşısında aldığı sonuçtan çok ortaya koyduğu futbolla göz dolduran yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya Adana Demirspor’u yenerek galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor. 
Öte yandan ara transfer çalışmalarını lig öncesinde sonlandırmak isteyen yeşil-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor’un santraforu Ömer Yalçın’ı renklerine bağladı. Bir nokta transfer daha yapan yeşil-beyazlıların tecrübeli futbolcusu yalçın, 1984 Adana Kozan doğumlu. Ligin ilk yarısında Kayseri Erciyesspor’un başarısı için ter döken Yalçın Gaziantepspor, Gaskispor, Gaziantep B.B, Eskişehirspor, Diyarbakırspor ve Boluspor’da formaları giydi.
Spor Toto 2. Lig’de ikinci yarı ise geçtiğimiz hafta sonu start aldı. Temsilcimiz mücadele etiği Kırmızı Grup’ta Konya Şekerspor-Adana Demirspor maçında tüm karşılaşmalar oynandı. Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Elazığspor, Türk Telekom’u evinde mağlup ederek puanını 42’ye çıkardı ve liderliğini devam ettirdi. İlk yarıyı 33 puanda tamamlayan Şekerspor ise bir maç eksiği ile 2.sıradaki yerinde kaldı. Yeşil-beyazlılar, Adana Demirspor’u mağlup ederek aradaki farkın açılmasını istemiyor. Devre arası yaptığı transfer çalışmaları ile daha iyi bir ekip olmanın hesaplarını yapan temsilcimizde zorlu maç öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.
Bir diğer taraftan da ara transfere yoğun bir tempoda devam eden yeşil-beyazlılar, İskenderun Demirçelik’te forma giyen sağbek Kamil Şener renklerine bağladı. Yeşil-beyazlı ekip devre arasında Kamil Şener’den önce Belediye Vanspor’dan forvet Serdar, Boluspor’un sol kanat oyuncusu Doğan Altınkaya ve Bozüyükspor’dan Hüseyin Burak Erin ile sözleşme imzalamıştı. Yeşil-beyazlılar son olarak Kayseri Erciyesspor’un santraforu Ömer Yalçın ile anlaştı. Yalçın Şekerspor’un dün yapılan idmanın katıldı.
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda son maçında rakibiyle berabere kalarak kupaya veda eden Konya Torku Şekerspor'da, teknik direktör Mehmet Altıparmak, takımın kupadaki performansından memnun olduğunu söyledi. Altıparmak, yaptığı açıklamada, Manisaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında olduğu gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında da çok iyi bir oyun sergilediklerini, ancak istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti. Kupadaki son maçlarına genç oyunculardan kurulu bir takımla çıktıklarını ifade eden Altıparmak, ''6-7 önemli as oyuncumuzu Konya'da bıraktık. İlk 11'de 1992 doğumlu 5 oyuncumuz mücadele etti. Kalecimiz Sabri ilk kez resmi bir maçta forma giydi. Buna rağmen çok iyi oynadık. 2-1 öne geçmememize rağmen skor üstünlüğünü koruyamadık. Tecrübe eksikliği nedeniyle maçtan beraberlikle ayrıldık'' dedi.
Geçen yıl gruplarda 3 puan, bu yıl ise 4 puan topladıklarını anlatan Altıparmak, oynadıkları futbolun karşılığının bu olmadığını, çok daha fazla puan toplama şansı yakaladıklarını, ancak bunu tecrübe eksikliği nedeniyle başaramadıklarını vurguladı. Altıparmak, kupaya renk kattıklarını dile getirerek, ''Oyuncularımı kupada ortaya koydukları performans nedeniyle kutluyorum. Oynadığımız futbolla Türkiye'de ses getirdik. Hem kulübümüzü hem de şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik'' diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise "Beşiktaş galibiyetinin peşinden, Trabzon beraberliğinin ardından bu maçın çok zor geçeceğini biliyordum. Kazanmak için çaba sarf ettik. 90 dakika boyunca futbol adına iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. 2 gol attık, 2 gol yedik. Bunun yanı sıra direkten dönen 4 topumuz vardı. Biz galibiyet için sahaya çıkmıştık, berabere kaldık. Ben yine de sahada mücadele eden futbolcularımızı kutluyorum. Arkadaşlarımızın canları sağ olsun" dedi. 
Editör: TE Bilişim