Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor yaklaşık iki haftadır devam ettirdiği Antalya kampını bugün tamamlıyor. Bu hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası maçında 11 Ocak Salı günü Trabzonspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar, karşılaşmanın saat 14.00’de olması nedeni ile Antalya kampındaki son idmanını aynı saatte yaptı. Bu çalışma ile hazırlıklarını tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün sabah yapacağı ter idmanının ardından Konya’ya dönecek.
Öğleden sonra yola çıkacak olan Konya Şekerspor, önümüzdeki Salı günü oynanacak olan Trabzonspor maçının hazırlıklarını Recep Konuk Tesisleri’nde tamamlayarak kampa girecek. Süper Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Trabzon önünde zorlu bir kupa sınavı verecek olan yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından yine yoğun bir tempoda maç trafiğine girecek. 16 Ocak’ta yine Türkiye Kupası maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan 19 Ocak’ta ligin ikinci yarısının startını verecek. Temsilcimiz kendi saha ve seyircisi önünde Adana Demirspor’u konuk edecek.
Türkiye Kupası’nda Manisaspor ile oynayan ve rakibini 2-1 yenen yeşil-beyazlı ekip ikinci maçında ise güçlü Beşiktaş’a 3-2 yenilmişti. Oynadığı 2 maçta bir galibiyet bir yenilgi alan Şekerspor grubun 2. sırasında yer alıyor. Rakip Trabzonspor ise grupta henüz bir maç oynadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta rakibi ile 1-1 berabere kalan bordo-mavili ekip 1 puanla 4. sırada yer alıyor. Şekerspor güçlü rakibini yenerek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj sağlamanın hesaplarını yapıyor.
Bir diğer taraftan da ara transfere yoğun bir tempoda devam eden yeşil-beyazlılar, son olarak İskenderun Demirçelik’te forma giyen sağbek Kamil Şener renklerine bağladı. Yeşil-beyazlı ekip devre arasında Kamil Şener’den önce Belediye Vanspor’dan forvet Serdar, Boluspor’un sol kanat oyuncusu Doğan Altınkaya ve Bozüyükspor’dan Hüseyin Burak Erin ile sözleşme imzalamıştı. Trabzonspor ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde bitirmenin hesaplarını yapıyor.
4 tecrübeli futbolcu ile anlaşarak nokta transferler yapan Konya Şekerspor’un ara transfer döneminin başlaması ile santrafor Cenk İşler ve Yunus Altun ile ilgilendiği ancak Konyaspor formasını giyen bu iki futbolcunun yüksek fiyatları nedeni ile transferlerinden vazgeçildiği gelen haberler arasında. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Temsilcimiz Şekerspor, takım yapmak istediği takviyeleri Trabzon maçı sonrasına bıraktı. Yeşil-beyazlılar, kupa maçının ardından bu çalışmalarına yeniden derinlik kazandıracak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, kamp döneminin kendileri açısından oldukça faydalı geçtiğini söyledi. Takımlarının iskelet kadrosunu koruyarak önemli değişiklikler yaptıklarının altını çizen Altıparmak; “Transferlerimizi uzun süredir devam eden çalışmalarımız neticesinde yaptık. Hazırlık dönemimizin kısa olması nedeni ile takıma çabuk adapte olacak, bir an önce uyum sağlayacak kaliteli isimleri tercih ettik. Kısa çalışma döneminde ise eski ve yeni futbolcularımın gösterdiği uyum bizi oldukça sevindirdi. Kendi saha ve seyircimizin önünde Türkiye liglerinin en iyi takımlarından biri ağırlayacağız. Herkes bizim nasıl kaliteli bir ekip olduğumuzu biliyor. Lig’de olduğu gibi kupada da yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız. Kupa maçının ardından yine yoğun bir maç trafiğinin içine gireceğiz. İyi bir ekibiz ve bu tempoyu kaydıracak gücümüz var. Her iki alanda da Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Arıca transferde ise kadromuza önemli isimleri kattık. Trabzon maçı sonrasında transfer çalışmalarına yeniden başlayacağız. Takımdaki eksik mevkilerimize nokta isimlerle ikinci yarı için daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim