Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, Ziraat Türkiye Kupası son maçında bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geliyor. Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Karılaşmayı Manisa Bölgesi üst klasman hakemlerinden Koray Gençerler yönetecek. Gençerler’in yardımcığını Neşet Merdin ve Recep Yıldırım yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgür Sepin.
Kupa’ya Manisaspor galibiyeti ile başlayan Şekerspor, Beşiktaş ve Trabzonspor karşısında aldığı yenilgilerle gruptan çıkma şansını zora soktu. Şekerspor, 5 takımdan oluşan zorlu grupta aydığı Manisaspor galibiyeti ile 3 puan ve bir maç fazlası 4. sırada yer alıyor. Temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir maçını kazandığı takdirde puanını 6’ya çıkaracak ancak grubun 5. ve son haftasını bay geçecek olması nedeni ile grubu bu puanla tamamlayacak. Zorlu grupta Beşiktaş 6 puanla liderliği sürdürürken Trabzonspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 4 puanla 2. ve 3. sırayı paylaşıyorlar. Manisaspor’un ise henüz puanı bulunmuyor.
Konya Şekerspor’un hedefi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u yenerek lig öncesinde alacağı galibiyetle moral bulmak. Konya Şekerspor, bir diğer taraftan da 19 Ocak Çarşamba günü başlayacak olan ligi düşünüyor. Gruptan çıkma şansını zora sokan yeşil-beyazlılar, Gaziantep Büyükşehir karşısında as futbolcularından yoksun çıkacak.
Teknik adam Mehmet Altıparmak’ın ligin ikinci yarısında başlayacak olan zorlu maraton öncesinde bazı futbolcuları riske etmedi ve yaklaşık 6 ismi Gaziantep’e götürmedi. Ayrıca teknik adam Altıparmak, Büyükşehir maçının gece oynanacak olması nedeni ile bugün sabah Şanlıurfa’ya giderek Urfaspor-Kocaelispor maçını izleyecek. Ayrıca yeşil-beyazlılar 19 Ocak’ta ligin ikinci yarısının startını verecek. Temsilcimiz kendi saha ve seyircisi önünde Adana Demirspor’u konuk edecek.
Bir diğer taraftan da ara transfere yoğun bir tempoda devam eden yeşil-beyazlılar, son olarak İskenderun Demirçelik’te forma giyen sağbek Kamil Şener renklerine bağladı. Yeşil-beyazlı ekip devre arasında Kamil Şener’den önce Belediye Vanspor’dan forvet Serdar, Boluspor’un sol kanat oyuncusu Doğan Altınkaya ve Bozüyükspor’dan Hüseyin Burak Erin ile sözleşme imzalamıştı. Lig başlamadan önce kaliteli bir forveti renklerine bağlamak isteyen yeşil-beyazlılar, birkaç futbolcu ile yakın temasını sürdürüyor. Bu futbolcular arasında kesinleşen bir transfer olduğu takdirde ismi kamuoyuna duyurulacak.
Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, bugün Kupa’da son maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geleceklerini söyledi. Tek düşüncelerinin zorlu lig maratonu öncesinde güzel bir galibiyet almak olduğunu ifade eden Altıparmak; “Rakibimiz Gaziantep Büyükşehir evinde oynamanın getirdiği avantajla kupada yoluna kayıpsız devam etmek isteyecektir. Bizde lig başlamadan önce güzel bir galibiyet almak ve ikinci yarıya moralli başlamak istiyoruz. bu açıdan bakıldığında her iki ekip içinde oldukça zorlu bir karşılaşma olacak. İlk yarıdan daha iyi bir ekip olduk ve bu maçı kazanacak gücümüz var. İnşallah zorlu deplasmandan Konya’nın yünü ağartarak döneriz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim