Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı. sahasında Adana Demirspor’u ağırlayan Konya Torku Şekerspor rakibini 1-0 yenerek puanını 36 yaptı ve Elazığspor’u takibini sürdürdü. Elazığspor ise Türk Telekomspor’u tek golle geçerek liderliğini devam ettirdi. İlk yarıdaki 6 puanlık fark iki takımında haftayı galibiyetle kapatması puan farkını devam ettirdi. Ligin ilk iki sırasında Elazığspor ile temsilcimiz Konya Torku Şekerspor kapışırken 3. sırada bulunan Pendikspor ise 29 puanla bu iki ekibi takip ediyor.
ÖMER ALİ 2 HAFTA YOK
Şekerspor Pazar günü  Eyüpspor’la deplasmanda oynayacağı maç için bu akşam 20.45 uçağıyla İstanbul’a gidecek. Konya Torku Şekerspor’da Adana Demirspor maçının ilk yarısında ayak sinirlerinde ezilme olan Ömer Ali, Eyüpspor maçında forma giyemeyecek. Bu oyuncunun tedavisine başlanırken, sakatlığı devam eden Bahadır ve Oğuz ile Rıdvan İstanbul’a götürülmeyecek. 
Lige galibiyetle başlamanın önemli olduğunu kaydeden Mehmet Altıparmak, “Sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlamak bizim için çok önemliydi. Aramıza yeni katılan oyuncularımızın tam randımanla oynadığını söyleyemem ama, bu maçta alınan sonuç önemliydi. Galibiyetle kapatıp zirve takibimizi sürdürmek sevindirici. Ara transfer döneminde alınan futbolcuların bazıları ilk kez sahada oldu. Adaptasyon sürecini en kısa zamanda aşacağımızı düşünüyorum. Adana Demirspor maçı geride kaldı, artık deplasmanda oynayacağımız Eyüpspor maçını düşünüyoruz. Hazırlıklarımıza ara vermeden başladık. Bu maçı da kazanıp yolumuza devam edeceğiz. Bizim tek bir hedefimiz var, o da sezon sonunda Bank Asya Ligi’ne yükselmek. Bunu da Allah’ın izniyle başaracağız”dedi.  
Ligin başından buyana yoğun bir maç temposu içinde  olan Konya Torku Şekerspor Ziraat Türkiye Kupasına gruplarda veda etti. Bu durum yeşil-beyazlı ekibin ligde biraz daha rahatlamasına neden oldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü ligin ikinci yarısına Adana Demirspor maçı ile başlayan Konya Torku Şekerspor Pazar günü ise Eyüpspor deplasmanına konuk olacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçın hazırlıklarına  ara vermeden başladı. Adana Demirspor galibiyeti ile ikinci yarıya moralli başlayan Şekerspor bu maçı da kazanarak zirveden uzaklaşmak istemiyor. Yeşil beyazlı ekip zirveye oturmak için her maçını kazanması ve rakip Elazığspor’un puan kaybetmesi gerekiyor. Ligin ikinci yarısının ilk haftasında alınan toplu sonuçlar ve gelecek haftanın programı ise şu şekilde: Konya Torku Şekerspor 1-0 Adana Demirspor, Balıkesirspor 2-1 Ofspor Pendikspor 1-1 Eyüpspor, 1461 Trabzon 3-3 Dardanelspor A.Ş., Elazığspor 1-0 Türk Telekomspor, Tokatspor 2-0 Tarsus İdman Yurdu, Kocaelispor 2-1 Ş.Urfaspor, Sakaryaspor A.Ş. 2-0 Belediye Vanspor,  Fethiyespor 3-1 Pursaklarspor A.Ş. 19. Hafta programı: Eyüpspor - Konya Torku Şekerspor, Tarsus İdman Yurdu - Kocaelispor, Türk Telekomspor - Tokatspor, Dardanelspor A.Ş. - Elazığspor, Adana Demirspor - Balıkesirspor, Pursaklarspor A.Ş. - Pendikspor, Belediye Vanspor - Fethiyespor, Ofspor - 1461 Trabzon, Ş.Urfaspor - Sakaryaspor A.Ş. 
Editör: TE Bilişim