Spor Toto 2.Lig Kırmızı grupta mücadele eden Konya Torku Şekerspor ikinci yarının açılış maçında bugün sahasında Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Recep Konuk Tesislerinde oynanacak mücadele saat 13.30’da başlayacak. Temsilcimiz Lig’in 18. ikinci yarının ise ilk haftasında yarın Adana Demirspor’u konuk edecek.
Bank Asya temsilcisi karşısında aldığı sonuçtan çok ortaya koyduğu futbolla göz dolduran yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya Adana Demirspor’u yenerek galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor. Ligin başından buyana yoğun bir maç temposu içinde olan yeşil-beyazlı ekip kupadan elenmesiyle birlikte artık tamamen lige yoğunlaşacak.
Ligde şampiyonluk hedefleyen Torku Şekerspor kupada güçlü rakiplerle mücadele etti ve gruptan çıkmayı başaramadı. Ancak yeşil beyazlı ekibin Beşiktaş ve Trabzonspor karşısındaki oyunları Türkiye gündemine damga vurdu. Ayrıca Manisaspor karşısında alınan galibiyet ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor beraberliği ise Torku Şekerspor’un kaliteli bir ekip olduğunu kanıtladı.
Ligin ilk yarısını liderlik yarışındaki en zorlu rakibi Elazığspor’un 6 puan gerisinde tamlayan Konya Torku Şekerspor ikinci yarıya daha güçlü girmek için Antalya’da güç depoladı. Yeşil-beyazlı ekip ara transfer döneminde yaptığı transferlerle ise gücüne güç kattı. Şekerspor, İskenderun Demirçelik’te forma giyen sağbek Kamil Şener Belediye Vanspor’dan forvet Serdar, Boluspor’un sol kanat oyuncusu Doğan Altınkaya ve Bozüyükspor’dan Hüseyin Burak Erin ile sözleşme imzalamıştı. Yeşil-beyazlılar son olarak Kayseri Erciyesspor’un santraforu Ömer Yalçın ile anlaştı.
Spor Toto 2. Lig’de ikinci yarı ise geçtiğimiz hafta sonu start aldı. Temsilcimiz mücadele etiği Kırmızı Grup’ta Konya Şekerspor-Adana Demirspor maçında tüm karşılaşmalar oynandı. Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Elazığspor, Türk Telekom’u evinde mağlup ederek puanını 42’ye çıkardı ve liderliğini devam ettirdi. İlk yarıyı 33 puanda tamamlayan Şekerspor ise bir maç eksiği ile 2.sıradaki yerinde kaldı. Yeşil-beyazlılar, Adana Demirspor’u mağlup ederek aradaki farkın açılmasını istemiyor. Devre arası yaptığı transfer çalışmaları ile daha iyi bir ekip olmanın hesaplarını yapan temsilcimizde zorlu maç öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.
Hafta sonu başlayan ligde alınan sonuçlar ise şu şekilde: Balıkesirspor 2-1 Ofspor Pendikspor 1-1 Eyüpspor, 1461 Trabzon 3-3 Dardanelspor A.Ş., Elazığspor 1-0 Türk Telekomspor, Tokatspor 2-0 Tarsus İdman Yurdu, Kocaelispor 2-1 Ş.Urfaspor, Sakaryaspor A.Ş. 2-0 Belediye Vanspor,  Fethiyespor 3-1 Pursaklarspor A.Ş. 
Editör: TE Bilişim