Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay,  organizasyonun tanıtımı amacıyla ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yanı sıra Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 

‘KONYAMIZI ULUSLARARASI ALANDA DAHA İYİ TEMSİL EDECEĞİZ’

Selçuklu Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman yatırım yaptıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, uluslararası şampiyonaların şehrin tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Sözlerine “Türkiye bölgesinde ve dünyada küresel bir güç olma yolunda ilerliyor. Konya’da uluslararası bir şehir olma yolunda ilerliyor” diyerek başlayan Başkan Pekyatırmacı, organizasyonla ilgili detaylı bilgi verdi; “Biz Selçuklu Kongre Merkezinde Konya’mızın uluslararası anlamda yapacağı faaliyetlerde ev sahipliği ve öncülük yapmaktan dolayı mutlu oluyoruz. Bu anlamda Selçuklu Belediyesi olarak 25 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan 2018 Dünya 16 yaş altı satranç olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanının yaşıyoruz. Yaklaşık bir hafta sürecek olan organizasyonunda 40 ülkeden 200 genç sporcuya ev sahipliği yapacağız. Uluslararası şampiyonalar şehrimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından da büyük öneme sahiptir. Bu tür organizasyonlarında ülkemizde satranç branşına ilgiyi bir kat daha artıracağını düşünüyoruz. Selçuklu Belediyemiz tüm Türkiye tarafından spora her zaman destek veren bir ilçe olarak anılmaktadır. 20 branşta faaliyet gösteren Selçuklu Belediyespor Kulübümüz 13 bin 596 lisanslı sporcusuyla şehrimizi ve ülkemizi her türlü platformda temsil ediyor. Yaz ve kış dönemlerinde spor okulları faaliyetlerinde bulunan kulübümüzde yıl boyu spor yapma imkanı bulunuyor. Üç yaşından itibaren çocuklarımız Selçuklu 

Belediyesi spor okullarında sporla tanışıyorlar. Spor okullarımızda antrenörlerimiz tarafından yetenekleri keşfedilen çocuklarımız lisans alarak müsabakalara çıkıyorlar. Sadece 2018 yılında satranç branşında 800 sporcumuz, toplamda da 29 bin 600 sporcumuz Selçuklu Belediyesi spor okullarında eğitim aldılar. Bu bizim açımızdan büyük bir başarıdır. Sporcularımız her gün servislerimiz aracılığıyla evlerinden alınarak spor salonlarımıza geldiler. Burada antrenörler eşliğinde eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürdüler. Yine aynı gün içinde servislerimiz tarafından evlerine bırakıldılar. Bu rakamlara Türkiye’de gerçekten ulaşabilmek zordur. Biz bu yönden gurur duyuyoruz. Böyle bir yapıyı oluşturabildiğimiz için büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizlere destek olan ve bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden ailelere de özellikle teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en büyük spor kulüpleri arasında yer alan Selçuklu Belediyespor Kulübümüz özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin erken yaşta tanışmalarını, ruhen ve bedenen gelişmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bu yüzden spora sürekli yatırım yapmamız gerekiyor. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini her zaman önemsiyoruz. Satranç olimpiyatında ülke olarak son yıllarda elde edilen başarılarımıza, bu organizasyonla bir yenisini daha ekleyeceğimize inanıyorum. Başta milli takımımız olmak üzere şampiyonada mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum. Federasyon başkanımıza emeklerinden dolayı hassaten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KONYA BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEME SAHİP’

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay federasyon olarak özellikle son yıllarda çok önemli faaliyetlere imza attıklarını belirterek, “Türkiye’nin her ili bizim için çok kıymetli özellikle yönetim anlayışımızda ilk yürütmeye geldiğimizde yapacağımız önemli organizasyonları ülkemizin değişik illerine yaymayı hedef edindik.  Bu illerimizin içinde Konya özel bir yere sahip gerek lokasyon gerek ulaşım anlamında. Türkiye Kulüpler Şampiyonası, Birinci, İkinci Lig gibi çok önemli faaliyetleri Konya’da yapıyoruz. Bizi Konya’ya bağlayan birçok neden var ama özellikle Selçuklu Belediyemizin bu yıl bize gösterdiği ilgi ve Selçuklu Kongre Merkezinde çok başarılı bir organizasyon yapmış olmamız bizim açımızdan çok önemlidir. Dünya Satranç Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan 16 Yaş Altı ve Çocuk Olimpiyatları diye anılan bu kadar önemli bir olimpiyatı da belediye başkanımızın ve belediyemizin çok kıymetli destekleriyle Konya’ya aldık. Selçuklu Belediyemizin sponsorluğuyla hayata geçireceğiz. 24 Kasım ve 2 Aralık tarihinde dünyadan şu an için 40 ülke var ama biz rekor kırmayı hedefledik 40 ülkenin üzerine çıkacağız ve 200’ün üzerinde çok kıymetli sporcu ülke delegasyonlarıyla bir hafta burada olacak. Bu süreçte Konya’yı tanıtarak Mevlana’yı ziyaret ederek farklı yerlere geziler düzenleyerek ülkemizi tanıtacağız. Ben tekrar destekleri için Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ” dedi. Selçuklu Belediyespor Kulübü Satranç Takımında yer alan sporcularda düzenlenecek Şampiyona’da Milli Takım için mücadele edecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim