Devre arasında kadrosunu takviye etmeyi planlayan Sarayönü Belediyespor, Konyaspor altyapısında yetişen Halil Emil ile görüşüyor. Sarayönü Belediyespor’lu oyuncular Nuri ve Ali Osman ile Konyaspor altyapısında aynı dönemde forma giyen Halil, Konyaspor’dan ayrıldıktan sonra Y.Ereğlispor ve Çubukspor ile 3. Lig tecrübesi yaşadı. 2006 yılında Amatöre dönüş yapan 25 yaşında ki oyuncu Amasya Şekerspor, Ören Belediyespor, Ölüdeniz Belediyespor, Manavgat Evrenseki, Kemalpaşaspor ve son olarak Kazan Belediyespor formalarını giydi. Sezon başında Kazan Belediyespor ile anlaşan Halil’in Konya’ya dönmek istediği ve teklife sıcak baktığı öğrenildi.
İkinci yarıya güçlü bir kadroyla girmeyi planlayan Sarayönü Belediyespor, eski oyuncuları Bahadır ve Serkan’ı bekliyor. Sakatlığı nedeniyle sezon öncesi hazırlıklarına katılamayan Bahadır tamamen iyileşip antrenmanlara çıkmaya başladı. Geçtiğimiz sezon sergilediği performansla şampiyonlukta pay sahibi olan ve tam bir görev adamı olan genç oyuncu antrenman eksiğini devre arasında kapatacak.
İkinci yarıda Sarayönü Belediyespor formasını giyecek bir başka isimde Serkan. Geçtiğimiz sezon sakat ve cezalı olmadığı maçların tamamında forma giyen ancak sezon başında vatani görevi için askere giden Serkan’ın Konya’ya dönmesine 1 aydan kısa bir süre kaldı. İkinci yarı başlamadan önce Konya’ya gelecek olan Serkan’ın ikinci devrenin 2 veya 3. maçına hazır olması bekleniyor. Sarayönü Belediyesporlu eski oyuncular Serkan ve Bahadır’ın tamamen hazır olmasıyla birlikte yeşil-siyahlılar alternatifi bol bir kadroya sahip olacak.
Sarayönü Belediyespor kaptan Erol ve sezon başında Havzanspor’dan transfer edilen Yasin ile yollarını ayırdı. Kadrodaki futbolcular arasında Sarayönü Belediyespor formasını en fazla giyen oyunculardan biri olan Erol, sakatlıktan tam anlamıyla kurtulamayınca takıma faydalı olamadı. Geçtiğimiz sezon sakatlanan ve sezonu kapatan tecrübeli oyuncu Ankara’da oynanan terfi maçlarının ilkinde forma giymiş ama eski performansını gösterememişti. Bu sezonda da bazı maçlarda 18’e alınan Erol, eski günlerine dönmekte zorlanınca karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Yeşil-siyahlı formayı uzun süreli giyen oyunculardan biri olan Erol, Sarayönü Belediyespor forması altında tarihi başarılara imza atmış ve 3 şampiyonluk birden görmüştü.
Sarayönü Belediyespor’da yolların ayrıldığı bir başka oyuncu da Yasin Özdemir oldu. Sezon başında Havzanspor’dan transfer edilen Yasin bazı maçlarda sonradan oyuna girmişti.
 
Editör: TE Bilişim