Bu sezon ilk defa kurulan Bölgesel Amatör Lig’de Konya’nın yüzünü güldüren takım Sarayönü Belediyespor oldu. Temsilcimiz aldığı başarılı sonuçlarla ilk yarıyı liderin 1 puan gerisinde tamamlarken, Konya’yı temsil eden diğer takımlar Ç.Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği grubun dibinde yer aldı.
İlk yarısı geride kalan Bölgesel Amatör ligde Konya’nın yüzünü Sarayönü Belediyespor güldürdü. Sezona kendi sahasında aldığı beraberlikle başlamasına rağmen, üst üste aldığı iyi sonuçlarla liderliğe kadar yükselen yeşil-siyahlılar, aldığı sonuçlarla dikkatleri çekti. Güçlü ve il takımlarıyla mücadele eden yeşil-siyahlılar, ikinci haftada aldığı Çumra galibiyeti ve üçüncü haftada zorlu Anamur deplasmanından alınan 1 puan temsilcimizin iddiasını ortaya koydu. Demre, Karaman ve Narspor galibiyetleri ile 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan temsilcimiz aldığı bu sonuçlarla liderliğe yükseldi. Konya deplasmanında Gençlerbirliği karşısında kaybedilen 2 puan koltuğun el değiştirmesine neden oldu. Kalan haftalarda kendi sahasında oynadığı maçlarda Aksaray ve Manavgat’ı mağlup eden yeşil-siyalılar Niğde deplasmanından 1 puanla dönmesine rağmen son haftaya liderlik umuduyla girdi. Mersin deplasmanında Akdeniz karşısında beklenmedik bir oyun sergileyen Sarayönü Belediyespor ligin en az gol yiyen takımına boyun eğince liderlik fırsatı da tepilmiş oldu. Sarayönü Belediyespor ilk yarıda yaşadığı şanssız puan kayıplarına rağmen, lider Manavgat Evrenseki’nin 1 puan gerisinde averajla 4. sırada bulunuyor.
Konya’yı temsil eden diğer takımlar Ç.Çumra Belediyespor ve Konya Gençlerbirliği ise bir türlü bekleneni veremedi. Özellikle Konya Gençlerbirliği zirveyi takip eden takımlara puan kaptırdı. Konya’da oynanan maçta temsilcimize karşı olağanüstü bir mücadele sergileyen Konya Gençlerbirliği, Sarayönü Belediyespor’a çelme takarak 2 puan kaybetmesine neden oldu. Konya Gençlerbirliği toplayabildiği 4 puanla son sıraya demir atmış durumda.
Ç.Çumra Belediyespor ise Konya Gençlerbirliği’ne nazaran biraz daha umut verdi. Konya Gençlerbirliği gibi sezona kötü başlayan Çumra ekibi ilk yarının bitimine doğru açıldı. İlk 9 haftada sadece 2 puan toplayabilen Çumra son iki haftada Narspor ve Toroslar Belediyespor’u mağlup etti.
Sarayönü Belediyespor’da ikinci yarı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ikinci yarı hazırlıklarına başlayan yeşil-siyahlılar antrenör Niyazi Kart yönetiminde antrenmanlarına devam ediyor. Hazırlıklarına kar yağışı nedeniyle sadece Cuma günü ara veren Sarayönü’nde sürdüren temsilcimizde moraller yerinde. Antrenmanları kendi tesislerinde yapan temsilcimiz, Toroslar maçına kadar 1-2 hazırlık maçı yapmayı planlıyor. Sarayönü Belediyespor, puan kaybettiği maçların genelinde ilk golü yiyen taraf oldu. Temsilcimizin puan kaybettiği 5 maçtan 1’i golsüz tamamlanırken, sadece Anamur Belediyespor maçında Sarayönü Belediyespor öne geçti. Bereberlikle tamamlanan Konya Gençlerbirliği ve Niğde Belediyespor maçlarında ilk golü yiyen taraf olan yeşil-siyahlılar, ilk mağlubiyetini aldığı Akdeniz Belediyespor maçında da ilk geriye düşen taraf oldu. Yenik duruma düştüğü hiçbir maçı kazanamayan Sarayönü Belediyespor, Anamur deplasmanında da üstünlüğünü koruyamamıştı.
Editör: TE Bilişim