Konya’da yıllardan beri futbol branşında büyükler ve gençler kategorilerinde mücadelesini centilmence sürdüren Süper Amatör Küme takımlarından Sanayispor yeni bir yapılanmayla gittiği genel kurul sonrası yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetimde başkanlığa yıllardır kulübün içinden bir isim olan İbrahim Karabacak seçilirken, başkan yardımcısı Bülent Denli, genel kaptan Mustafa Yeniterzi, muhasip Ali Bircan ve genel sekreter de Ali Hazar oldu. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise kulübe geçmiş yıllarda büyük hizmetleri olan; Ali Eken, Hasan Dağlı, Mehmet Yaman, Hüseyin Tekin ve Fevzi Kural seçildiler. ASKF delegeliklerine ise; İbrahim Karabacak, Hasan Dağlı ve Hüseyin Tekin getirildi.
Başkan İbrahim Karabacak’ın yaptığı açıklamada, öncelikle yeni ve farklı bir yönetim tarzıyla bundan böyle yarışmacı değil yetiştirici kulüp anlayışıyla günlük sonuçlarla fazla ilgilenmeyeceklerini, yetiştirecekleri oyuncularla hem Konya sporuna katkı hem de gençlere daha fazla şans tanıyacaklarını belirterek, takıma yeni bir isimle ivme kazandırarak alt yapıya önem vereceklerini ve kulübün geleceğini de bu sistemle sağlamlaştırmak istediklerini söyledi.
Karabacak; takımın antrenörlüğüne Ali Bircan’ı getirdiklerini, yardımcığını Olcay Yılmaz’ın yapacağını ve kulüpte daha önce görev yapmış olan antrenör Osman Durmuş’un spor koordinatörü olarak gönüllü emek vereceğini, alt yapı içinde öğretmen Can Çetin ve Akşemsettin, Akıncılar, Hocacihan Mahallelerindeki bazı okulların beden eğitimi öğretmenleri ile sistemli bir çalışma yapacaklarını ve sezon sonunda futbol okulu açacaklarını vurguladı.
Başkan Karabacak, ayrıca şu an için süper kümeden düşmemek için mücadele eden büyükler kategorisinde tamamen gençleri oynattıklarını ve küme düşerlerse de bu gençlerle düşeceklerini ve takımı ligden çekmek gibi bir düşünceleri olmadığını, bu hafta başlayan U-19 A Gençler maçlarının gençleri yetiştirmek adına daha fazla önem taşıdığını belirtti.
İbrahim Karabacak, son olarak kulübün birkaç özverili yönetici tarafından ayakta tutulmaya çalışıldığını, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun maddi, manevi desteği olmaması halinde kulüplerin ayakta kalmasının imkansız olacağını ifade ederek, ASKF yönetim kuruluna teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim