Yeni Eskişehir Stadı'ndaki finalde normal süre ve uzatma bölümü 0-0 tamamlandı. Rakibine penaltı atışları sonunda 4-1 üstünlük kuran temsilcimiz Atiker Konyaspor ekibi, 55. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Atiker Konyaspor, böylece tarihinde ilk kez finalde yer aldığı kupayı müzesine götürmeyi başardı. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan yaptığı açıklamalarda, mütevazi bir Anadolu kulübü olduklarını ve tırnakları ile kazıyarak bugünlere geldiklerini belirtti. 

‘TIRNAKLARIMIZLA KAZIYARAK GİDİYORUZ’

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, yaptığı açıklamada, takımın büyük başarı elde ettiğini ve kazandıkları kupanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Son üç sezondur inanılmaz bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Şan, "2011'de yönetime geldiğimizdeki Konyaspor'la, bugünkü gelinen nokta gerçekten çok mutluluk verici. Adım adım, tırnaklarımızla kazıyarak gidiyoruz. Mütevazı bir Anadolu kulübüyüz. Konyalı hemşehrilerimize armağan olsun. Zor oldu, Medipol Başakşehir gibi bir takıma karşı penaltılarla da olsa galip gelmek gerçekten zordu." diye konuştu. Kupa mutluluğunu yaşamak istediklerini vurgulayan Ahmet Şan, "UEFA Avrupa Ligi'nde tecrübe kazandık. Yeni sezonda inşallah gruplardan çıkmak için takıma takviyeler yapmamız lazım. Onların hazırlıklarını zaten yapmıştık. Hocamızla tekrar istişare edeceğiz. Lig bitsin daha net konuşacağız. Şimdi sadece kupa sevincini yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TORU’DAN ANIT SÖZÜ

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayan ve kupayı kazanan Atiker Konyaspor’u tebrik ederek, Konyaspor'un başarısını taçlandırmak üzere Meram'a kupanın anıtını yaptıracaklarını söyledi. 
Kupayı Konya’ya getiren Atiker Konyaspor’u tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu başarı; futbolcusu, antrenörü, yönetimi, taraftarı ve şehriyle kenetlenen bir takımın inancının zaferidir. Tarihinde ilk kez bu kupada final oynayan ve kupayı kazanan Konyasporumuz adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Ancak böylesine güzel bir başarıyı Şırnak’tan gelen acı haber nedeniyle buruk olarak kutladık. Helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kupayı kazandığımız takdirde Meram’a kupanın anıtını dikeceğimizi belirtmiştim. Konyasporumuzun bu başarısını taçlandırmak üzere en kısa süre içinde bu sözümüzü yerine getirerek Türkiye Kupası’nın anıtını ilçemize dikeceğiz. Bu başarıda emeği geçen başta futbolcularımız ve teknik ekibimiz olmak üzere kulüp yöneticilerimiz, taraftarımız ve takımımızı gönülden destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN TEBRİK

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Atiker Konyaspor’u tebrik etti. Konya’ya burukta olsa bir sevinç yaşatan Atiker Konyasporlu futbolcular ve teknik heyete teşekkür eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile karşılaşan ve penaltı vuruşları sonucunda kupaya uzanan Atiker Konyaspor’u tebrik ediyor, bu gururu bizlere yaşatan futbolcular ve teknik heyete teşekkür ediyorum. Konyamızın birlik ve beraberliğini Eskişehir’de tribünleri doldurarak gösteren taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Şırnak’ta helikopter kazası sonucunda şehit olan kahraman askerlerimizden dolayı buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum” şeklinde görüş bildirdi.

İHA

Editör: TE Bilişim