Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik adam, sezon başında hedeflerinin fark yaratmak olduğunu belirtirken UEFA Konferans Ligi’nde gruplara kalmak istediklerini söyledi. 5 senelik bir plan içerisinde şampiyon olabileceklerine vurgu yapan Palut, “Camia olarak şampiyonluğa hazırız.” dedi

2022-2023 sezonunda lig, kupa ve Avrupa’da mücadele edecek Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, gündeme dair söylemlerde bulundu. Geride kalan sezonu, kariyer hedeflerini, Konyaspor yapılanmasını, önümüzdeki sezon planlamalarını, transfer sürecini ve Konyaspor taraftarlarına yönelik de açıklamalarda bulunan 45 yaşındaki çalıştırıcı, Konyaspor’un şampiyonluk söylemine de yer verdi.

HEDEFİMİZ FARK YARATMAKTI

Geride kalan sezonu değerlendiren Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, şunları söyledi: “Şimdi 2 sene öncesine gitmek lazım. 2 sene önce Konyaspor; Başakşehir ve Trabzonspor galibiyetleriyle son anda ligde kalmayı başarmıştı. Her ne kadar küme düşme kaldırılmış olsa da. Geçen sezon Konyaspor’a geldim. Göreve geldiğim sene küme düşme hattına çok yakın bir takım devraldık. Bu sezon başında oyuncularımla yaptığım toplantıda onlara; 2 yıldır Konyaspor'un sıralama olarak verdiği mücadelenin ne camiaya, ne onların kariyerlerine, ne de bizim antrenörlük hedeflerimize hiç bir şekilde uymadığını söyledim. Bu sezon başı Erzurum kampının ilk toplantısında oyuncularımızla yaptığımız konuşmada; ‘biz bu sene ligde fark yaratan takımı olmalıyız’ dedim. Şöyle ki her sene doğal olarak 4 büyük şampiyon adayının arasına sürpriz olarak bir takım girerdi. İşte biz bu sene bu farkı yaratan takım olalım ve üst sıraları hedefleyelim dedik ve oyuncularım da buna destek verdi. Takım olarak sadece destek vermek yetmiyor, bu hedefe inanmak ve bunun uğrunda çok çalışmak gerekiyordu. Sezon boyunca biz bunu gerçekleştirebildik. Dönem dönem düşüşler ve istemediğimiz sonuçlar da oldu ama bizim için 38 hafta çok uzun bir maraton oldu. Geri dönüş mücadelesi verdik ama olmadı. Fenerbahçe maçı da bizim için bir karar maçıydı. O karşılaşmadan alacağımız beraberlikle farkı koruyabilirdik. O mücadelede de hiç kabul etmeyeceğimiz bir ikinci yarı geçirdik. 88’de Pelkas’ın golü kırılma anı oldu. Belli dönemlerde mental olarak konsantrasyon bozukluğu yaşadık ve saha içindeki kırılma anları aleyhimize döndü. Tabii takımda ayrılanlar oldu bunun yanı sıra üzücü olaylar da yaşadık. Takımımın 38 hafta gösterdiği mücadeleyle ligi 3’üncü sırada bitirdik. Bu sezon başı hedefimiz sıralama değil de fark yaratmaktı, onu da başardığımızı düşünüyorum.”

ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN

Şampiyonluk ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan başarılı teknik adam, “Bence camia olarak hazırız. Aykut hoca döneminden başlayan bir çıkış var. Başakşehir bu konuda güzel bir örnek. Üst sıralarda bulunmayı istikrar haline getirmek lazım. Şampiyonluk değil de üst sıra istikrarı olması lazım. Kadro yapılanması daha yukarı çekilmeli. Belki seneye değil, beş senelik bir plan içinde neden şampiyonluk olmasın. Bir sene üçüncülük, bir sene 14.’lük olmaz. Üst sıralarda bağlantı içinde olmak gerekir. Şampiyonluk için tabii ki yatırım lazım. Bu süreçler tamamlanırsa neden olmasın.” dedi.

HEDEFİMİZ GRUPLARA KALMAK

UEFA Konferans Ligi’nde hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu belirten Palut, “Şimdi şöyle düşünmüyoruz; ligi 3’üncü sırada bitirdik. Avrupa’ya gideceğiz. Daha ne yapalım? Yeter. Bu bizim için yeteli değil. Tek hedefimiz tabii ki gruplara kalmak. Play-Off’la beraber üç ön eleme oynayacağız. Burada çekeceğimiz kura da önemli tabii. Çünkü hatırlarsanız geçen sene sezon başı hazır bir Trabzonspor vardı ancak Roma ile eşleşti ve onlar için işler çok zorlaştı. İnşallah bizim içinde en başta iyi bir kura olur. Ülkemizi çok iyi temsil etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

HER TAKIMI ÇALIŞTIRACAK DONANIMA SAHİBİM

Kendi kariyerine ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan 45 yaşındaki teknik patron, “Türkiye’de her takımı çalıştıracak donanıma sahip olduğunu belirten Palut, “Buna Milli Takım da dahil. Bunun için mütevaziliğe gerek yok ancak hiçbir göreve, takıma talip değilim. Öyle bir şey asla yok. Allah'ın izniyle hepsini başarabileceğime inanıyorum. Her şeyin doğru bir zamanı olduğunu düşünüyorum. Şu an da benim yapmam gereken tek şey Konyaspor'daki başarımızı sürdürmek, benden beklentileri karşılamak. Bazı teknik adamlar derler ya 'ben de buradayım, hazırım, niye bana teklif gelmiyor’ diye benim öyle bir durumum yok ama kendine güven noktasında da en zor neresiyse göreve hazırım. talya ve Almanya ligini çok sevdiğini belirten Palut, “Tabii ki Premier Lig de var ama İtalya ve Almanya liginde başka bir savaş var gibi geliyor bana. O iki lig hoşuma gidiyor.” şeklinde konuştu.

BAĞLANTI KURABİLECEK BİR OYUNCU

Yeşil-Beyazlıların yeni transferi Bruno Paz’a da değinen İlhan Palut, “Paz scout ekibinin takip ettiği bir oyuncuydu. Oyunu 2. bölgeye taşıyan bir isim. Bağlantıyı kurabilecek bir oyuncu. Burada tabii ki üstüne koyması gerekiyor. Türkiye daha sert bir lig. Oyuncunun fiziksel seviyesini yükseğe çıkardığımız zaman ülkemizde fark yaratacaktır. Maliyetler de çok önemli tabii ki. Bu oyuncuyu daha yüksek rakamlara satıp kulübümüze bu anlamda da katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

SAĞ BEKTE SIKINTI YAŞAMAYIZ

Skubic’in futbolu bırakmasından sonra Ahmet Oğuz ile Cebrail Karayel’i transfer eden Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut, sağ bekte sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti. Palut, “Skubic, Konyaspor ile özdeşleşmiş bir figür. Onun kararına saygı duyuyoruz. Yeni gelenler onun tabii ki kopyası olmaz. Skubic’in gitmesinin ardından sağ bekte Türk bir isim oynatma kararı aldık. Cebrail ve Ahmet Oğuz, Süper Lig’de gerekli tecrübeye sahip isimler. Ahmet, potansiyeli ile geldiği nokta arasında çelişki olan bir isim. Yani yeteneğine göre daha iyi yerlere gelebilirdi. Ahmet, Sivas’ta iyi sezon geçirdi. Burada çıkışını devam ettirip onu milli takıma taşımak istiyoruz. Cebrail de bize katkı sağlayacaktır. Ben sağ bekte sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.” görüşlerine yer verdi.

ONLARINI YERİNİ DOLDURMAMIZ ZOR OLACAK

Abdülkerim Bardakcı ve Amir Hadziahmetovic’in transfer süreci ile ilgili konuşan Palut, konuşmasına şöyle devam etti: Öncelikle rahmetli Ahmet Çalık’ı anmamız gerekiyor. Takımımız devre arasından itibaren bir değişim sürecine girdi. Serdar Gürler gitti, Skubic futbolu bıraktı. Hadziahmetovic ve Abdülkerim de giderse takımın yüzde 50’si değişecek. Yönetime verdiğim raporda bu iki ismin takımda kalmasını istediğimi belirttim. Ama iki oyuncunun da gidebilme ihtimaline karşın oyuncu bakıyoruz. Abdülkerim için yabancı bir stoper, Hadziahmetovic giderse de direkt oynayacak bir isim bulmalıyız. Hadziahmetovic, bence Türkiye’deki en iyi orta sahası. Bu noktada onun eksiğini doldurmak tabii ki zor olacaktır giderse. Ama kulübün ekonomisini düşünmemiz lazım. Bu iki ismin etkisini tam olarak belki verecek isim bulamayacağız ama onları geliştirmek de biz antrenörlerin en önemli görevi diye düşünüyorum.”

BANA ÇOK İNANDILAR VE GÜVENDİLER

Konyaspor taraftarlarına teşekkür eden başarılı çalıştırıcı şu sözlerle konuşmasını tamamladı: “Konyaspor taraftarlarına teşekkür eden Palut, şu ifadeleri kullandı: “Ben ilk geldiğim günden beri bana gerçekten çok inandılar ve güvendiler. Kötü oynadığımız ve çok gol yediğimiz maçlar oldu ama bir an bile desteklerini esirgemediler. Ben bunu hep hissettim. İnsan kendine güvenildiğini hissettiği ortamda bir şekilde başarılı olabiliyor. Konya halkına ve taraftarına bu yüzden çok teşekkür ederim. Bu sezon daha da zor olacak bizim için. Geçen sezon destekleri bizim için çok değerliydi. Bu sezon daha da zor olacak. Bu yüzden ben yine yanımızda olup bize destek vermelerini istiyorum. İnşallah bizde mücadelemiz ve alacağımız sonuçlarla bunun karşılığını veririz.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim