Toplantıya Meram Belediyespor’un dünya rekortmeni engelli haltercisi Nazmiye Muslu da katıldı. Emine Erdoğan, 81 sporcu, antrenör ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra sporcuların anneleriyle Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde buluştu. Konuşmalar öncesinde sporcuların başarıları kısa bir sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın organize ettiği yemekli toplantıda konuşan Emine Erdoğan, 2010 yılında 22 bayan sporcu ve 3 takımın branşlarında birinciliği göğüslediğini belirtti. Tüm sporcu ve aileleri ile birlikte antrenör ve kulüp yöneticilerine teşekkür eden Emine Erdoğan, “Sporcularımız şampiyonluğun ardından İstiklal Marşı’nı söylerken, millet olarak onlarla gurur duyuyoruz. Sporcularımızın başarısı dalga dalga büyüyerek, ülkenin her yerindeki genç kızlarımızı yüreklendiriyor. Bayan kardeşlerimizin başarısı 81 ildeki kız çocuklarımızı motive ediyor.” dedi.
Kız çocuklarının herhangi bir dalda başarısının çok önemli olduğunu ve diğer gençlere örnek teşkil ettiğini aktaran Erdoğan, “Bir köyden doktor kız çıkması, o köyün tüm kızlarını etkileyebiliyor. Kızlar, sporcuları örnek alıyor. Okuyarak ailesini geçindiren bir kız, aynı durumdaki başkaları için etkili ve örnek olabiliyor. Elde edilen başarı ve şampiyonluk, Anadolu’daki binlerce kıza rehberlik ediyor.” ifadelerini kullandı.
Kız çocuklarını okulla buluşturmanın mücadelesini verdiklerini anlatan Emine Erdoğan, şu ana kadar 350 bin kadın ve kız çocuğunun okulla buluşturulduğunu vurguladı. Erdoğan, “Ailelere kız çocuklarını okutmaları konusunda yaptığımız telkinler zaman zaman eksik kalıyor. Onlara bir başarı örneği gösterdiğimizde yüreklerinin aydınlandığını görüyoruz. Bir köyden bir hanım kızımızın okuyup doktor olması o köydeki kız çocuklarının hayallerini süslüyor. Bayan sporcularımızın başarıları bu noktada çok daha önem arz ediyor. Elde ettiğiniz başarı sadece dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu değil sizler ayrıca Anadolu ve Trakya’daki binlerce kızımıza örnek olup, onlara ışık tutarak çok daha anlamlı başarılar elde ediyorsunuz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, 81 sporcu, antrenör ve kulüp yöneticisine ödül ve plaket verdi. Sporculara tek tek ödüllerini veren Erdoğan, hepsiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim