Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor’da yeni sezon çalışmaları dün başladı. Kayacık Tesisleri’nde biraraya gelen Anadolu Kartalı, yeni sezonun ilk çalışmasını yaptı. Çalışmaya yeni transferlerin yanı sıra Konyaspor ile sözleşmesi devam eden ancak kiralık olarak başka takımlarda bulunan oyuncular da dahil oldu. Mustafa Reşit Akçay ve ekibinin ilk antrenmanı öncesinde toplu fotoğraf çekildi. Konyaspor’un ilk idmanına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

ANTRENMAN ÖNCESİ KURBAN KESİLDİ

Temsilcimiz Atiker Konyaspor’un 2017-2018 sezonu öncesinde ilk kez çalıştığı idman öncesi Konyaspor yönetimi tam kadro tesislerde yer aldı. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ve ekibi, idman öncesinde edilen duanın ardından bir kurban keserek, yeni sezonda oyunculara başarılar diledi. Kesilen kurban ve edilen duanın ardından Konyaspor’un ilk idmanı başladı.

YENİLER İDMANDA YER ALDI

Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor’un yaptığı ilk idmana yeni transfer edilen oyuncular da katıldı. Konyaspor ile sözleşme imzalayan Mehdi Bourabia, Patrik Carlgren, Savaş Polat, Seddar Karaman, Konyaspor forması ile ilk çalışmasını yaptı. Konyaspor ile sözleşme imzalayan ancak izinde olan Abdou Razack Traore ise antrenmanda yer almadı. 

YAVRU KARTAL’DAN İKİ OYUNCU

Geçtiğimiz sezon Konya Anadolu Selçukspor forması giyen oyuculardan Burak Saban ve Özkan Taştemur da Konyaspor’un sezon öncesi kampına katıldı. Geçen sezon Yavru Kartal’da gösterdikleri performans ile dikkat çeken futbolcular, Mustafa Reşit Akçay’ın raporu doğrultusunda Konyaspor’un kadrosuna dahil edildi. Akçay’ın oyuncuları beğenmesi durumunda iki futbolcu da Konyaspor’da kalacak. Ayrıca Seddar Karaman da Konyaspor ile sözleşme imzalamış ve Konyaspor kampına dahil olmuştu.

GENÇLER HIRSI KÜPÜ

Konyaspor’un sezon öncesi yaptığı ilk idmanda genç oyuncuların hırslı görüntüsü dikkat çekti. Konyaspor forması giymek için yoğun şekilde çalışan futbolcular, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın gözüne girebilmek için büyük çaba sarf ediyor. Altyapıya ve genç oyunculara değer veren tecrübeli hocanın ise vereceği karar merakla bekleniyor.

PAS ÇALIŞMASI İLE BAŞLADI

Konyaspor’da yeni ve eski oyuncularla birlikte 21 futbolunun katıldığı sezon öncesi ilk idmanı, pas çalışması ile başladı. 5’e 2 top kapma yapan Yeşil beyazlı futbolcular bu çalışmanın ardından ısınma koşusu yaptı. Atiker Konyaspor’da kaleciler ayrı çalışırken, Halil İbrahim Sönmez fizyoterapist ile birlikte yan sahada koştu.

İZİNDE OLANLAR VAR

Geçen sezon Türkiye Kupası şampiyonu olan ve yeni sezonda 3 kulvarda birden yarışacak olan Konyaspor’un yaptığı ilk idmana bazı oyuncular katılmadı. Yeşil beyazlı takımda, ülkelerinin milli takımında olan Nejc Skubic, Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic, Jagos Vukovic ve Traore ile izinde olan Serkan Kırınıtlı, Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı katılmadı. Bu oyuncuların Erzurum kampında takıma dahil olması bekleniyor.

7 TEMMUZ’A KADAR KONYA’DA

Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları 7 Temmuz’a kadar Konya’da devam edecek. 3 ayrı kamp dönemi geçirmesi beklenen Yeşil beyazlı takım, bu tarihe kadar burada çalıştıktan sonra Erzurum’a gidecek. 14 Temmuz’a kadar Erzurum’da çalışacak olan Atiker Konyaspor, daha sonra Avusturya kampına gidecek. İlk kamp dönemlerinde kondisyon ağırlıklı çalışacak olan Konyaspor, Avusturya’da taktik çalışmalara ve hazırlık maçlarına ağırlık verecek.

‘KARAKTERLİ BİR OYUNCU GRUBU’

Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor’da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay da ilk idmanına çıktı. Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, zorlukları birlik ve beraberlik içinde halledeceklerini ifade etti. Reşit Akçay, “Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Çok karakterli bir oyuncu grubu ile çalışacağız. Sezon içinde zorluklar olacak. Bunları da hep birlikte halledeceğiz. Güçlü bir takım oluşturmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim