Misli.com 2. Lig temsilcimiz 1922 Konyaspor’da Teknik Direktör Salih Eken Sakaryaspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Takımda eksik futbolcunun olmadığını söyleyen deneyimli teknik adam, “Güçlü bir takım ile oynayacağız karşılaşmadan en az 1 en fazla ise 3 puanı hedefliyoruz.” dedi 
Misli.com 2. Lig temsilcimiz 1922 Konyaspor’da ligin ilk haftasında oynanacak olan Sakaryaspor maçı hazırlıkları sürüyor. Pazar günü Sakaryaspor ile 2020-2021 sezonunu sahasında oynayacağı Sakaryaspor maçı ile açacak olan 1922 Konyaspor, tam kadro çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon ikinci devrede çıkışa geçen Yeşil-Beyazlılara korona virüs engeli gelmiş ve ligi 13. sırada tamamlamıştı. Geçen sezonun ikinci yarısındaki çıkışını sürdürmek isteyen 1922 Konyaspor lige iyi başlamak istiyor.  Karşılaşmadan en az 1 puan hedefleyen Yeşil-Beyazlılar, pazar günü saat 15.30’da Sakaryaspor’u sahasında ağırlayacak.
EKSİK OYUNCUMUZ BULUNMUYOR
2 hafta önce Samsunspor ile bir hazırlık maçı planlayan ve Samsun’a giden 1922 Konyaspor’da 4 futbolcu ve 1 antrenörde korona virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından hazırlık maçı ertelenmişti. 4 futbolcunun ve 1 antrenörün takıma katıldığını söyleyen 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Salih Eken, “Takımımızda Samsunspor ile yapacağımız hazırlık maçı öncesinde korona virüs testleri pozitif çıkan 4 futbolcumuz ve 1 teknik heyetimizde yer alan hocamızın ikinci testleri negatif çıktı. Tam kadro ile çalışmalarımız devam ediyor. Eksik futbolcumuz bulunmuyor. Seddar Karaman’ın hafif bir sakatlığı bulunuyor ama ciddi bir sıkıntısı bulunmuyor. Sakaryaspor maçında oynamasına engel değil.” dedi.
EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ
Geçtiğimiz hafta yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdüren 1922 Konyaspor 2 gün iznin ardından tekrardan çalışmalarına başladı. Pazar günü Sakaryaspor ile ligin ilk haftasında karşılaşacak olan Yeşil-Beyazlılar, Sakaryaspor maçı hazırlıklarına başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Salih Eken, “Çalışmalarımız devam ediyor. Cumartesi günü bir çalışma gerçekleştirdik. Sonrasında ise takımımıza 2 gün izin verdik. Dün yeniden çalışmalarımıza başladık. Ligin ilk haftası olacak. En iyi şekilde Sakaryaspor maçına hazırlanacağız.” ifadelerini kullandı.
LİGE ADAPTE OLACAĞIZ
Takıma dahil olan yeni transferler hakkında konuşan Salih Eken, “Transfer ettiğimiz oyuncuların bazıları eski takımından hazır bir şekilde takımımıza dahil oldu. Kamptan gelenler hazır durumda. Transfer ettiğimiz oyunculardan bazıları bireysel olarak çalışıyordu. Onların form durumunu takımın form durumuna getirmeye çalışıyoruz. Sezon da gecikilmiş bir şekilde başlayacak. Uzun bir maraton olacak. Bizler de çalışmalarımıza biraz geç başladık. Diğer takımların çoğu bizden önce başladı. Ancak kısa süre içinde hazır hale gelip lige adapte olacağız.” dedi.
SAKARYASPOR GÜÇLÜ TAKIM
Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta ilk hafta Sakaryaspor ile karşılaşacak olan 1922 Konyaspor’da teknik direktör Salih Eken rakibi değerlendirdi. Eken, “Sakaryaspor’un ligdeki kalitesini biliyoruz. Bundan önceki dönemlerde neler yaptığını da biliyoruz. Sakaryaspor şampiyonluğa oynayan güçlü bir takım. Pazar günü iyi bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Bizler de takımımızı bu sene epey gençleştirdik. Takımımızda genç oyuncu sayısı oldukça fazla. Takımımızdaki tecrübeli oyuncularla genç oyuncuları harmanlayarak birbirlerine adapte ederek koşan mücadele eden bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Oyunumuzda iyi olursa bizim için güzel olacak.” ifadelerini kullandı.
1 PUANIN ÖNEMİ ÇOK FAZLA
Misli.com 2. Lig’de Pazar günü oynanacak olan Sakaryaspor karşılaşmasında hedeflerinin en az 1 puan olduğunu söyleyen 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Salih Eken, “Ben oyuncularıma her zaman şunu söylüyorum 1 veya 3 puan hedefimiz bu. Maçı puansız kapatmayalım. Bazı maçlarda beraberlik kötü gibi gözükebilir ama ilerleyen haftalara baktığımız zaman düşme potasında yer alan takımların 1 puanla kümede kaldıklarını görüyoruz. Onun için 1 puanın önemi çok fazla. Sakaryaspor karşılaşmasında da hedefimiz en az 1 en fazla 3 puan olacak. Tabii ki mağlup olacağımız maçlarda olacak ama genel olarak hedefimiz tüm maçlardan puanla ayrılmak.” şeklinde konuştu.  
İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim