Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da gözler son iki maça çevrildi. Fatih Karagümrük ve Antalyaspor mağlubiyetleriyle Şampiyonlar Ligi hedefinden kopan Yeşil-Beyazlılar, Trabzonspor’un da Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmesiyle gözünü UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne çevirdi.

Lig’de 64 puanla 3. sırada yer alan Konyaspor, sezonu üçüncü sırada tamamlamak için son iki maçından mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor. En yakın takipçisi Başakşehir ile arasında 3 puan fark bulunan Yeşil-beyazlılar sezonun son iç saha maçında 15 Mayıs Pazar günü Hatayspor ile karşılaşacak. Konyaspor bu maçı kazanması durumunda Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edecek.

Bu sezon sergilediği futbol ile göz dolduran yeşil-beyazlı takım ligin son maçında ise deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Konyaspor, bu iki final maçını puan ya da puanlarla kapatarak Avrupa hayalini gerçekleştirmek istiyor.

İLK MESAİNİN TARİHİ TEMMUZ’DA

Konferans Ligi'ne katılması muhtemel olan Konyaspor'un yeni sezondaki ilk Avrupa mesaisi 21 Temmuz'da olacak. Yeşil-Beyazlılar ligi 3. veya 4. bitirmesi halinde UEFA Konferans Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacak. UEFA'nın Ukrayna takımları hakkındaki vereceği karar neticesinde eleme turu da yeniden şekil alabilir. Buna göre; maçlar 4 Ağustos tarihinde oynanabilir. UEFA'nın önümüzdeki günlerde klonuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim