İttifak Holding Konyaspor, ligde 13 hafta geride kalırken golcü bir takım kimliğiyle dikkat çekiyor. Söz konusu haftalarda 21 kez rakip fileleri sarsan Anadolu Kartalı, sadece 2 maçta gol atamadı. Son 4 haftada ise 9 gol atan Yeşil-Beyazlılar, adeta rakip tanımıyor. Öne geçtiği maçları kaybetmeyen Konyaspor, rakiplerine gözdağı veriyor

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, 100.yılının içerisinde yer alırken, kurduğu kadro ile taraflı-tarafsız herkesin beğenisi kazandı. İlhan Palut önderliğinde rakip tanımayan Yeşil-Beyazlılar, oyun anlayışıyla 13 hafta sonunda zirve yarışında yer aldı. 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak hanesine 26 puanı yazdıran Konyaspor, ikinci sırayı Hatayspor ile paylaştı. Şu ana kadar santrforlarından sadece birini kullanabilen temsilcimiz, orta saha ve savunma oyuncularından önemli derecede katkı elde etti. Ligin 9.haftasında deplasmanda oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu Galatasaray karşılaşmasından sonra sirkelenen Konyaspor, o maçtan sonra çıktığı 4 maçta 9 kez ağları havalandırdı.

SADECE 2 MAÇTA GOL ATAMADI

İttifak Holding Konyaspor 2021-2022 sezonuna fırtına gibi bir başlangıç yaparken, 13 hafta sonunda topladığı 23 puanla 3.basamakta yer alıyor. Savunmada ve hücumda kompakt bir oyun anlayışını benimseyen Yeşil-Beyazlılar 21 kez gol sevinci yaşarken, sadece 2 maçta gol atamadı. Giresunspor ile golsüz berabere kala Konyaspor, Galatasaray’a da şanssız bir şekilde mağlup oldu. Bu 2 maç dışında 11 maçta da rakip fileleri sarsan Anadolu Kartalı golcü bir kimlik çizdi. Maç başı 2 gol ortalamasıyla oynayan temsilcimiz kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

SON 4 HAFTADA 9 GOL

Anadolu Kartalı, teknik direktör İlhan Palut ile bambaşka bir seviyeye bürünürken, zorlu takımları devirmeyi başardı. Konyaspor, Galatasaray mağlubiyetinden sonra Kayserispor’u 2-0, Fenerbahçe’yi 2-1, Göztepe’yi 2-0 ve Çaykur Rizespor’u 3-0 ile geçmeyi başardı. 5,5 yıl aradan sonra üst üste 4 kez kazanan Yeşil-Beyazlı ekip, camiayı sevince boğarken, teknik patron İlhan Palut da bir ilke imza attı. Başarılı isim, Süper Lig kariyerinde ilk 4 kez üst üste kazandı. Pazar günü deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk olacak Konyaspor, Güneydoğu Anadolu ekibini yenmesi durumunda ilk kez üst üste 5 kez kazanacak.

ÖNE GEÇTİĞİ MAÇLARI KAYBETMEDİ

Konyaspor, bu sezon öne geçtiği maçları kaybetmedi. Bu sezon Süper Lig'de Trabzonspor'un (503 dakika) ardından en uzun süre skor avantajıyla oynayan takım olan Konyaspor (487 dakika), öne geçtiği karşılaşmalarda henüz mağlup olmadı. Bu süreçte 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan Yeşil-Beyazlılar 23 puanı hanesine yazdırdı. Öte yandan Gaziantep Futbol Kulübü ise geride kalan 13 haftalık süreçte geri düştükten sonra sadece 2 puan alabildi. Kırmızı-siyahlı ekip söz konusu maçlarda 2 beraberlik, 6 mağlubiyet alarak hiç kazanamadı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim