Basketbol 1. Ligi'nde fırtınalar estiren Torku Konyaspor Basketbol, Eskişehir deplasmanında rahat kazandı. Avrupa kupaları hayali ile sezona başlayan ve tarihinin en iyi başlangıcına imza atan Potanın Kartalları, Eskişehir Basket karşısında 68-89'luk galibiyet ile ayrılarak, tarih yazmaya devam etti

 

Türkiye basketbol liginin zirvesinde Konya rüzgarı esmeye devam ediyor. Harika bir sezon başı başlangıcının ardından 3 maçlık bir yenilgi serisi ile karşı karşıya kalan Potanın Kartalları, TED Ankara Kolejliler karşısında aldığı galibiyet ile bu kötü sürece son verirken, açtığı yeni sayfada ise esmeye devam ediyor. Sırası ile TED Ankara Kolejliler, Uşak Sportif, Banvit ve dün de Eskişehir Basket'i farklı mağlup eden temsilcimiz, ligin üst sıralarına demir attı. Ligin en düşük maliyetli takımı ile mühteşem işler yapan Yeşil-Beyazlılar, karakterli oyuncular ve deneyimli teknik adamı Aziz Bekir ile Avrupa kupalarını hayal ettiği sezonda iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Temsilcimiz deplasmanda kazandığı galibiyet ile 9 maçtaki 6. galibiyetini aldı ve maç fazlası ile sıralamada zirvenin ortağı oldu ve 2. sıraya yerleşti.

 

Maçın ilk 5 dakikasını temsilcimiz Thomas Guinn-Jason Boone ikilisinin sayıları ile 6-11 üstün geçti. Savunma direncini artırarak rakibine sayı şansı vermeyen Yeşil-Beyazlı temsilcimiz Troy Dev Vries-Valentin Pastal ikilisi ile yakaladığı 9-0'lık seri sonucunda farkı 14 sayıya çıkartırken, skoru da 6-20'ye taşıdı. İlk periyodu ise Torku Konyaspor Basketbol 12-25'lik skorla önde tamamladı.

İkinci periyotta Ev sahibi ekip Eskişehir Basket Özmızrak ile farkı eritmeye çalışırken, temsilcimiz ise üç sayı çizgisinin gerisinden Josh Mayo ve Aleksandar Rasic'in bulduğu sayılar ile aradaki farkın erimesine izin vermedi. Soyunma odasına temsilcimiz boyalı alandan Thomas Guinn-Jason Boone ikilisinin kazandırdığı basketlerle farkı daha da açarak 28-47 önde gitti.    

Üçüncü periyotta hücumda etkisiz başlayan yeşil-beyazlı temsilcimize karşın NSK Eskişehir Basket, Vincent Walsh ve Jerome Randle ile skor üretti ve 24. dakikada farkı 8 sayıya indirdi (41-49). Bu bölümde Torku Konyaspor Basketbol Troy De Vries ile suskunluğunu bozarken, arka arkaya bulduğu basketlerle üstünlüğümüzü korudu ve son periyoda da 52-67 önde girdi.

Joshua Mayo, Ogün Sevinç ve Sean Williams'ın skora katkı verdiği final periyodunda farkı tekrar açan Konyaspor Basketbol, rahat bir oyunun sonunda rakibini 68-89 mağlup etti.  

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim