Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Konyaspor’a ceza verdi. Karagümrük maçında yaşanan saha olayları ve kaleci antrenörü Bekir Arpacı’nın kırmızı kart görmesinin ardında ceza kuruluna sevk edilen Yeşil-Beyazlı kulübün cezası açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “İttifak Holding Konyaspor Kulübünün, 30.04.2022 tarihinde oynanan Karagümrük Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 32 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Doğu Alt Tribünü D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada İttifak Holding Konyaspor Kulübü kaleci antrenörü Bekir Arpacı'nın, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan geçen hafta Antalyaspor ile sahasında oynadığı maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan ve şampiyon olan Trabzonspor’da taraftarlar maç bitmeden sahaya atlarken ceza kuruluna sevk edilmişti. Karşılaşma sona ermeden ve maç bittikten sonra sahaya atlayarak Antalyaspor cephesini zor durumda bırakan Trabzonsporlu taraftarlar, Antalyaspor kalecisi Boffin’e de temasta bulunmuştu.

Konyaspor’un Beşiktaş ile oynadığı kupa maçında taraftarların maçın bitimiyle saha girmesinden ötürü Yeşil-Beyazlılara o dönemde 5 maç saha kapama cezası veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor’a sadece para cezası verirken bu durum eleştiri topladı. Karadeniz ekibine 4 farklı sebepten ötürü 600 bin TL para cezası veren PFDK’nin kulüplere göre ceza belirlemesi ilginçlikle karşılandı. Futbolseverler bu duruma sosyal medyadan tepki gösterirken özellikle Konyasporlu taraftarlar çifte standart yapıldığını ifade etti. Bu sezon Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan hemen hemen her iç saha maçından sonra ceza yiyen Konyaspor’da bir sonraki iç saha maçı olan Hatayspor karşılaşmasında Doğu Alt Tribün D Blokta yer alan taraftarlar kartlarını bloke edilmesinden ötürü sezonun son iç saha karşılaşmasında yerlerini alamayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim