Özellikle Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarını ayırdıktan sonra, düşüşe geçen Aleksander Stanojevic yönetiminde çıkış arayan Konyaspor, çalışmalarını özellikle transferlere ayırmıştı. Anadolu Kartalı bu doğrultuda özellikle Amir Hadziahmetovic’in boşluğunu doldurmak istiyordu. Yeşil Beyazlıların bonservisi elinde olan 31 yaşındaki Alejandro Pozuelo ile sadece sezon sonuna kadar anlaştığı öğrenildi. İspanyol 10 numaranın transferi ise Türkiye Futbol Federasyonu’na Konyaspor tarafından bildirildi.

‘ÜÇÜNCÜ İMZA OLDU’

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve son zamanlarda yaşadığı puan kayıpları ile küme düşme korkusu yaşayan Konyaspor, ligde yeniden çıkış arıyor. Yeşil Beyazlılar ara transfer döneminde üçüncü imzasını İspanyol oyuncu Alejandro Pozuelo 'ya attırdı. Konyaspor daha önce ise,  Yunan orta saha oyuncusu Bouchalakis ve Gençlerbirliği'nden sağ stoper Metehan Mert ile sözleşme imzalamıştı. Anlaşmanın ise sadece Mayıs 2023 yılına kadar olması dikkat çekti.

ALEJANDRO POZUELO KİMDİR?

Alejandro Pozuelo daha önce Betis Deportivo Balompié, Real Betis, Swensea City, İnter Miami, Rayo Vallecano, Toronto FC, Genk gibi takımların formasını giydi. Pazuelo, Avrupa’da en parlak dönemini ise Genk takımında yaşadı. 31 yaşındaki oyuncu Genk ile 177 maçta 25 gol atıp, 60 asist yaptı. Kariyerinde ise Pauzelo, 416 maça çıktı. 79 gol atan Pazuelo, 100 asist üretti. Konyaspor Pauzelo’dan özellikle oyun kurgusu anlamında çok şey bekliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim