Konyaspor'da ikinci yarı hazırlıkları Belek’te sürerken, özel maçların programı da netleşti.
Ankaragücü’nden Barbaros’tan sonra Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek’i de renklerine bağlayan yeşil-beyazlı takımda, önceki akşam gerçekleştirilen antrenman yağmur altında yapıldı. Adora Football Center sahasında teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmanda Serkan Şahin takımdan ayrı yürüyüş yaptıktan sonra salonda çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 3 seri halinde polar saatlerle yapılan tempolu koşu çalışma ile devam ederken, açma-germe hareketleri ile tamamlandı. Antrenmanı Kulüp başkanı Bahattin Karapınar, ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Harun Aydın, başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cengiz Yönet, as başkan Mehmet Soylu ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Uvat da izledi. Kartallar, dün ise sabah 10.30 ve akşam 17.30 olmak üzere iki çalışma daha yaptı. Sabah kondisyon, akşam da teknik-taktik antrenmanı gerçekleştiren Konyaspor’da, izinli olan Montano da dün kampa katılacaktı. Yeşil-beyazlılar da Ülkesinin Milli takımında bulunan Bassem Abbas dışında eksik kalmadı.
Ara transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Polonya 1.Lig’inde ikinci sırada bulunan Wisla Krakow takımının 29 yaşındaki milli kalecisi Mariusz Pawelek ile kesin anlaşmaya vardı. 1,5 yıllık sözleşme imzalanan Polonyalı kaleci dün 15.00 sıralarında Konyaspor’un Belek kampına katıldı. Konyaspor yönetimi, Pawelek’in gelmesiyle birlikte büyük bir ihtimalle kalecie Gökhan Tokgöz ile yollarını ayıracak.
17 Mart 1981 Lubomia Polonya doğumlu olan yeni kaleci Mariusz Pawelek futbola Silesia Lubomia takımında başladıktan sonra 1999 yılında Odra Wodzislaw kulübüne transfer oldu. 2000-2005 yılları arasında Odra Wodzislaw takımının 49 maçta kalesine koruyan 1.85 cm boyunda ve 81 kilo ağırlığındaki kaleci Mariusz Pawelek 2006 yılından itibaren halen Polonya 1.Ligi’nde ikinci sırada olan Wisla Krakow kulübünde 101 maça çıktı. Polonya Milli Takım kalesini bugüne kadar 4 maçta koruyan  Mariusz Pawelek, Wisla Krakow ile bu sezon 13 lig, 2 kupa maçında mücadele verdi.
Konyaspor’un Belek kampını ziyaret eden ve çalışmaları yerinde takip eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, sezonun ilk yarısında beklentilerin gerisinde kaldıklarını belirtirken, yapılacak takviyelerle güçlenecek kadromuzun ikinci devrede başarılı olacağını söyledi. Konyaspor’un ilk yarı performansını değerlendiren Bahattin Karapınar, “Ligin yeni takımıyız. Puan cetvelindeki yerimiz hem bizleri hem de Konya’yı mutlu etmiyor. İkinci yarı hazırlıklarına sıkı bir şekilde başladık ve devam ediyoruz. Yapacağımız transferlerle sezonun ikinci devresine daha kuvvetli ve iyi girip Spor Toto Süper Lig’de kalıcı olacağımıza inanıyorum. Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.
Karapınar, transfer çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi: ”Ara transfer çalışmalarına Ankaragücü’nden Barbaros Bahadır Barut’u alarak başladık. Polonya Lig ikincisi Wisla Krakow’un kaleci Pawelek ile anlaştık. Kendisi takımımızın Belek kampına katılacak. İngiltere Championship takımlarından Portsmouth’ta forma giyen ve son dünya kupasında da Nijerya Milli Takımı ile mücadele veren John Utaka ile de büyük ölçüde anlaştık ve kendisi muhtemelen Salı veya Çarşamba günü kampımıza dahil olacak. Bununla birlikte en az 2-3 yabancı oyuncu daha transfer etmeyi düşünüyoruz.”
Fatih Tekke transferi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Fatih Tekke ile görüştük. Kendisi İstanbul dışında bir yerde futbol oynayacaksa bu takımın kesinlikle Konyaspor olacağına dair bize söz verdi. Trabzonspor’da Ziya Doğan ile birlikte çalıştığı için tercihini bizden yana kullanacağını söyledi. İnşallah Fatih Tekke’yi de kadromuzda görmek isteriz” dedi. Takımdan ayrılan oyuncuların sayısının çokluğunu, “Beklentilerin altında bir performans ortaya koyuldu ve istenilen başarı elde edilemedi” sözleriyle özetleyen  Bahattin Karapınar, “Aramızdan ayrılan arkadaşlardan yeteri kadar verim alamadığımız puan cetvelindeki yerimizden belli oluyor. Bu yüzden kendileri ile yollarımızı ayırdık. Giden arkadaşlarımızın yerine direkt ilk 11’de oynayacak ve ilk 11’i zorlayacak oyuncuları kadromuza dahil etmek istiyoruz. 27 kişiden oluşan geniş bir kadromuz vardı. 10’un üzerinde oyuncu ile ilişiğimizi keserek transfer edeceğimiz futbolcularla kadro sayısını 23’e çekmek düşüncesindeyiz” derken sezonun ikinci devresindeki hedeflerini ise “Tek düşüncemiz Konyaspor’un Spor Toto Süper Lig’de kalıcı olması” olarak açıkladı. 
Editör: TE Bilişim