Temsilcimiz Arabam.com Konyaspor Trabzonspor maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un daha önce kazanabileceği maçlar oynadığı ve şuan ligde daha farklı bir konumda olabileceklerini kaydeden Palut, oyun olarak biraz daha reaksiyon vermeleri gerektiğini ifade etti. Palut, eksikleri gidermek adına çalıştıklarını oyuncuların ise ellerinden geleni yaptığını anlattı. Coşkulu bir futbol oynamaları gerektiğine dikkat çeken Palut, transferin ise en son çözüm olduğunu bildirdi. Konyaspor’un başarılı forveti Mame Diouf ise önlerinde kazanmaları gereken maçlar olduğunu ifade etti. İşte Yenigün Gazetesi Spor Muhabiri Samet Aktaş’ın katıldığı programdan öne çıkan detaylar…

‘MAME DİOUF: LİG UZUN BİR MARATON’

Takımla birlikte kamp yapmayan ve daha sonra transfer olan Konyaspor’un başarılı futbolcusu Mame Diouf, yüzde yüz seviyesine ulaşmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini, “Sonuçta lig uzun bir maraton. Önümüzde kazanmamız gereken maçlar var” dedi. Trabzonspor çok bir deplasman. Evlerinde oynuyoruz. Bu zorlu mücadele için hazırlanıyoruz. Pazar günü göreceğiz. Trabzonspor’u mağlup etmek ve taraftarlarımıza 3 puan armağan etmek istiyoruz. Biliyorsunuz takımla birlikte hazırlık kampı yapmak. Bu yüzden takımla birlikte çalışarak seviyeme ulaşmaya çalışıyorum. Önemli olan takıma katkıda bulunmak. 4 haftadır kazanamıyoruz. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Türkiye Ligi’nde bütün takımlar çok önemli transferler gerçekleştirdiler. Tüm takımlar çok güçlü. Her takımın inişli çıkışlı dönemleri olabiliyor. Sonuçta lig uzun bir maraton önümüzde kazanmamız gereken maçlar var. Yüzde yüz seviyeme ulaşmaya az kaldı” ifadelerini kullandı.

‘ENDRİ ÇEKİCİ BU MAÇLARDA YOK’

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise, Trabzon ve Kayseri maçlarını kazanmak istediklerini bildirdi. Palut, “Kadro anlamında baktığımız zaman Endri Çekici’den faydalanamayacağız. Endri Dünya Kupası arasından sonra aramıza dahil olacak. Sağlık ekibimiz bir gelişme olursa detaylı bir açıklama verir. Onun dışında Trabzonspor deplasmanında tam kadro olacağız. Trabzon Türkiye’nin her zaman en zor deplasmanlarından biri olmuştur. Trabzonspor’u mağlup etmek adına gerekli analizleri yapıyoruz. Hafta boyunca yapmaya devam edeceğiz. Ligin geneline baktığımız zaman bir süredir galibiyet alamıyoruz. Bu maçlar içerisinde kazanacağımız maçlar vardı. Bir şekilde kazanamamaya son vermek istiyoruz. Önümüzdeki her maçı bir fırsat olarak görmek istiyoruz. Trabzon maçı buna dahil” dedi.

‘YÜKSEK TEMPODA FUTBOL OYNAMAMIZ GEREKİYOR’

Takım içindeki son durumu değerlendiren P alut, “Oyun ve oyuncu formaları tamamen teknolojik olarak belirlenebilen parametreler. Sayılar aslında bizlere destekleyici datalar sunmuyor. Yani takım olarak yeteri kadar koşuyor ve mücadele ediyor. Ben özellikle bir coşku eksikliği görüyorum. Özellikle iç saha maçlarında daha coşkulu oynamak ve mücadele etmek gerekiyor. Daha üst üste ataklar yapmamız lazım. Savunma anlamında evet sorun yaşamıyoruz. Ama işin ofansif yönünde tekrar coşkuyu yaşamamız lazım. Tabi burada bireysel formlarda son derece önemli. Oyuncularımın form düzeylerini yükseltmemiz lazım. Gerektiği kadar baskı uygulamamız şart. Ofansif manada çalışmalarımızı yaptık yapıyoruz. Trabzonspor ve Kayserispor karşılaşmalarını kayıpsız ya da en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Dünya Kupası’na verilen arada takıma gerekli dokunuşları yapacağız. Tabi önümüzde çok değerli iki maç var. Bu maçları kazanmak için gerekli görüşmeler yapacağız oyuncularımla. Yüksek tempo ve coşku eksikliğini bir şekilde gidermeye çalışacağız” diye konuştu.

PAVİCİC VE MURİC SIRT DÖNÜLECEK OYUNCULAR DEĞİL’

Pavicic ve Muric hakkında konuşan Palut, “Pavicic’i tekrar değerlendirmek için düşünürken geçen hafta küçük bir sakatlık yaşadı. Pavicic iyi niyetle çalışıyor. Oyuncunun adımlar atması çok önemli. Antrenörün buna cevap vermesi önemli. Ben gözlemlemeye devam edeceğim. Ediyorum. Bir kıpırdanma belirtisini mutlaka kayda alacağım. Muric ve Pavicic’e sırtımı dönmüş değilim. Hiçbir oyuncuya sırtımı dönmedim. Çünkü bu iş sıra işi değil. Performans işi. Oyuncu kıpırdanmasına bizimde vereceğimiz tepkiler olacaktır. İkisi de kaliteli oyuncular. Belli başlı pozitif yetenekleri var. Bunu Türkiye Ligi’nde ki temaslı oyuna, mücadeleye ve dönüştürmemiz lazım. Bize düşen görevler var. Oyuncuya düşen görevler var. Tamamen performans odaklı kadrolar kurmaya çalışıyorum. Önceki performanslar buna dahil. Oyuncularımı kazanmak istiyorum. Bunun planlanması içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

‘TRABZON ETKİLİ SİLAHLARA SAHİP’

Palut sözlerini şöyle sürdürdü,”Trabzonspor iyi bir takım önemli silahları var. Top onlardayken savunma yapmaktan başka çaremiz yok. Savunma pozisyonlarımıza mutlaka dikkat edeceğiz. Ama her yerde olduğu giib hangi stadyum olursa olsun özgüveni sağlam bir Konyaspor görmek istiyorum. Ayağı yere sağlam bir takım görmek istiyorum. Bunu birçok maçta görüyorum. Top bizdeyken cesur ve atak bir futbol oynamayı arzuluyorum. Dünya Kupası arasında bir kamp çalışmamız olacak. Belki yurt dışı bir takımla maçımız olabilir. Oyuncularımız gayet istekli. Gerçekten iyi çalışıyorduk. Kazanabileceğimiz maçlar vardı. Şuan ligin başka yerinde olabilirdik. Takımımım biraz daha yüksek bir reaksiyon ve coşku vermesini bekliyorum. Evet futbol bir sonuç oyunudur. Bize düşen bir tık silkelenmek. Takımdan bu reaksiyonu bekliyorum.

‘OYUNCULARIMI KAZANMAK İSTİYORUM TRANSFER EN SON ÇÖZÜM’

Genç teknik adam kendisine transfer ile alakalı bir soruya ise şu cevabı verdi, “Eksik bölgelerimiz olabilir. Fazla bölgelerimizde var. Buradaki dengeyi sağlamamız lazım. Bir takım kurgusu zaman ister. Ama işin o sonuç bölümünü almak özel oyuncu gerektirir. Peki bizde özel oyuncu var mı? Evet var. Yeteri performansı bazı noktalarda alamıyoruz. İyileştirme anlamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Transfer tamamen yönetim çalışmasıdır. Biz burada sadece gerekli durumları raporlarız. Ama yeterince zamanımız olacak. Takımımız organizasyon ve hücum anlamında bireysel performansları ön plana çıkarmaya çalışacağız. İnşallah buradan verim alırız. Ne kadar az transfer yaparsak bizim için o kadar iyi olur. Çünkü transferle beslenen bir teknik direktör değilim. Elimdeki kadrodan maksimum verimi almaya çalışırım. Benim burada olma nedenim bu. Transfer işin en kolay tarafı. Önemli olan burada doğruyu bulmak ve geliştirmek. Bu yüzden de pes etmiş değilim. Burada isek son çare olarak transferi çare olarak görürüz. Ben geliştirmeye çalışacağım. Geliştirmeye bakacağız. İmza törenleri, imzalar, inan uçaklar benim için en son kısım. Bende odama geçtiğimiz zaman 4 maçtır kazanamıyorum diyorum bu beni yoruyor. En başta kazanmayı ben istiyorum”

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim