Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor'da Kasımpaşa maçının hazırlıkları başladı. Ligin 25.haftasında deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Yeşil-Beyazlılar, 18 Şubat Cumartesi günü evinde oynayacağı Kasımpaşa karşılaşmasının hazırlıklarına teknik direköt İlhan Palut idaresinde startı verdi. Trabzonspor karşılaşmasında 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Anadolu Kartalı, İstanbul ekibini konuk edeceği karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak yeni bir seri yakalamanın hesaplarını yapıyor.

Öte yandan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaleci İbrahim Sehic ve Teknik Direktör İlhan Palut gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ BİR SONUÇLA İLERLEMEK İSTİYORUZ

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Kasımpaşa maçı öncesi konuştu. Palut, konuyla ilgili "Takım olarak kendimize olan özgüvenimiz devam ediyor. Kasımpaşa maçı öncesinde kendimizi herhangi bir baskı altında hissetmeyeceğiz. Kasımpaşa son haftalarda ortaya koyduğu performansla, oynadığı oyunla, aldığı skorlarla bir yükseliş içinde olan takım. Pozitif futbol oynayan bir takımla karşılaşacağız. Biz de buna göre hazırlanarak kendi sahamızda alacağımız güzel bir sonuçla tekrar yolumuza devam edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

TRANSFERDEN BESLENEN BİRİ DEĞİLİM

Transferden beslenen bir teknik adam olmadığının altını çizen 45 yaşındaki teknik adam, “Ben transferden beslenen bir teknik adam değilim. Transferle mutlu olan bir teknik adam değilim. Tabii ki transfer gereklilik mi? Evet, gereklilik. Ama her zaman bir zorunluluk mu? Hayır. Devre arasında oyuncular kaybettik. Allah rahmet eylesin Ahmet aramızdan ayrıldı. Serdar, gitmek istedi, gitti. Alper ile de karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Bunun yerine 3 transfer yaptık. Uğurcan Yazğılı, Alberk Koç ve Amilton. Yönetimle beraber +1 transfer daha yapmak istedik. Ama burada olmazsa olmaz şartımız oyuncunun takım kalitemizin, hücum performansımızın direkt yukarı çekebilecek bir oyuncu olması gerekiyordu. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Bir kere Türk oyuncu pazarı son derece dar. Buna ek olarak Türk oyuncu oynatma kuralının her sene ağırlaşmasından dolayı hiçbir takım Türk oyuncularını bırakmak istemiyor. Bir kere burada zaten işimiz çok zordu. Buna rağmen transfer yapabilir miydik? Evet, yapabilirdik. Buraya kadar geldiğimiz bir oyuncu grubu var. Bu oyuncular saygıyı hak ediyor ve sonuna kadar mücadele edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

GALİBİYETLE AYRILMAK İSTİYORUZ

İttifak Holding Konyaspor'un deneyimli file bekçisi İbrahim Sehic, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cuma günü iç sahada oynanacak Kasımpaşa maçına yönelik görüşlerini aktaran Sehic, "Kasımpaşa karşısında evimizde oynuyoruz ve bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Her zaman evimizde iyi bir performans sergiliyoruz. Gerekli hazırlıklarımızı yaparak Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz” dedi.

İYİ DESTEK ALAN TAKIMLAR VAR

Ligde şampiyonluk şanslarının da devam ettiğinin altını çizen başarılı kaleci, “Türkiye’de gerçekten iyi destek alan takımlar var. Bu takımlar içinde ikinci olmamız gerçekten büyük bir başarı. Bu başarıyı sürdürmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim