Antalya kampında birçok takım bulunduğunu ve verimli bir süreç geçirdiklerini kaydeden Başkan Özgökçen, çalışma açısından havanın son derece güzel olduğuna vurgu yaptı. Özgökçen, “Ben hatta teknik ekibe, futbolculara ve İlhan hocaya Konya’ya dönünce Konya’yı beğenmeyeceksiniz dedim. Genel manada baktığınız zaman antrenmanı takip ettim. Oldukça neşeli ve verimli geçtiğini gözlemledim. İnşallah takımımızda kaldığımız yerden devam eder. Bir eksik göremedik. Eksik olan sakat arkadaşlarımız var. Onlar da birkaç gün içinde takıma dahil olduğu zaman tam anlamıyla takımımız antrenmanlara devam edecek" diye konuştu.

‘YÖNETİM VE EKONOMİK SİSTEM ŞART’

Anadolu Kartalı Konyaspor’un bir gün mutlaka şampiyon olacağını belirten Fatih Özgökçen, "Biz ilk görev geldiğimizde ilk hedefimiz şuydu; Konyaspor, 4, 5 sene ilk 10’da mücadele edecek bir takım olacak. İlk 10’a alışacak. Daha sonra bu hedefi bir kademe arttıracağız. 3, 4 yılda ilk 5 içinde yer alması gerekir diye düşündük. Tabii bunlar sadece sportif başarıyla olacak işler değil. Yönetimsel ve ekonomik noktada da bir sistem haline gelecek kulüp olmak zorundasınız. Bizim hedeflerimiz bu noktada ilerliyor. İnşallah bizden sonra da böyle devam edecek bir kulüp arzuluyoruz. Ondan sonra da söylüyoruz. Konyaspor, bir gün mutlaka şampiyon olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘OLUMLU YÖNDE İLERLİYORUZ’

Takım olarak olumlu yönde olduklarını açıklayan Başkan Özgökçen, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Skor ve puan açısından baktığınız zaman mevcut hafta itibariyle geçen seneden 2 puan gerideyiz. Bu da geçen seneye yakın bir durum olarak değerlendirilebilir. Konyaspor, geçen seneyle oyun olarak kıyaslandığı zaman belki hücum noktasında eksiklikler olabilir. Ancak özellikle gol yememe noktasında daha iyi yerde. İlk 6 maçta gol yemeyen bir Konyaspor vardı. Bu kamplar, bu tür boşluklar bu eksiklikleri giderme açısından iyi oluyor. Bu tür bir Dünya Kupası arası daha önce yaşanmadı. Belki lige de olumlu ya da olumsuz etki edecek bir durum söz konusu olabilir. Bu aradan Konyaspor olarak olumlu yönde çıkma gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

KONYASPOR HAZIRLIK MAÇINI KAYBETTİ

Antalya’da Teknik Direktör İlhan Palut, yönetiminde Dünya Kupası’na verilen arada çalışmalarını sürdüren Arabam.com Konyaspor, Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ile hazırlık maçı yaptı. Hazırlık maçında Anadolu Kartalı, Gaziantep FK’ye 1-0 mağlup oldu. Dünya Kupası’na verilen arada, İlhan Palut, bu maçta birçok oyuncusunu bu maçta deneme şansı elde etti. Teknik Patron İlhan Palut, Gaziantep FK karşısına, Erhan, Cebrail, Adil, Kahraman, Guilherme, Oğulcan, Bruno, Mehmet Ali, Michalak, Amilton ve Muhammed ilk 11’riyle çıktı. Düşük tempoda geçen maç zaman zaman çekişmeli anlara sahne olsa da skor anlamında her iki takımda yeteri kadar performans gösteremedi.

‘İKİNCİ YARIYA BAMBAŞKA İLK 11’

Dakikalar 44’ü gösterdiğinde Gaziantep FK, Konyaspor karşısında Maxsim’in attığı golle 1-0 öne geçti. İlhan Palut, maçın ikinci yarısında ise değişikliğe gitti. Palut bu kez bambaşka bir ilk 11 ile ikinci yarıya başladı. Sahada bu kez Sehic, Yasir, Kahraman, Uğurcan, Ahmet, Hamza, Soner, Amir, Zymer, Muric, Uche, ile sahaya çıktı. Rakip kalede ikinci yarı etkili olmakta zorlanan Konyaspor, girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Maçta başka gol olmayınca müsabaka Gaziantep FK’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Yeşil Beyazlılar, 13 Aralıkta bu kez Ankaragücü ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilişim