Arabam.com Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Nalçacılılar Taraftar Grubu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı sohbet odası programına katıldı. Başkan Özgökçen, özellikle merak edilen soruları cevaplayarak akıllardaki soru işaretlerini giderdi.

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başkan Fatih Özgökçen, kulübün son durumunu değerlendi. Son zamanlarda yaşadığı puan kayıpları ile dikkat çeken ve yönetim olarak ciddi eleştirilere maruz kalan Konyaspor, bu süreçten ise bir an önce kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Konyaspor’da Başkan Özgökçen, sosyal medyadan soruları cevaplarken birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.


‘150 BİN AVRO CEZA YEDİK’

Başkan Fatih Özgökçen, UEFA’nın Konyaspor’a 150 bin avro ceza verdiğini hatırlattı. UEFA’nın kulübe karşı rutin incelemelerde bulunduğunu kaydeden Özgökçen, “Vergi borçları ile alakalı bir ceza geldi. Futbolcu alacakları ile ilgili değil. Vergi borçları ile ilgili yapılandırma yapıyoruz. Geçmiş döneme ait bir ceza yedik. 7-8 yıllık denetimlerin sonucu ceza aldık” dedi.

‘BORÇ 16 MİLYON AVRO’

Güncel borç ile alakalı soruyu cevaplayan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, kulübün kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını ifade etti. Daha iyi yerlere geleceklerine işaret eden Başkan Özgökçen, “Aylık maaş ödemesi 20 milyon liranın üzerinde. Sadece sponsorluk geliriyle ayakta durmak çok zor. Konyaspor’un borcu 16 milyon avro civarında” ifadelerini kullandı.

‘TRANSFERDE EKONOMİYE DİKKAT ETMEK ZORUNDAYIZ’

Transferlerde hata ve bu sürecin zor olabileceğini ifade eden Başkan Özgökçen, “Transferlerimiz kendi içimizde yapılır, hoca yapar, scout yapar. Bizim önümüze teknik incelemesini sunarlar. Konyaspor’a gelen ve verim alamadığımız oyuncuları bize getiren, hoca, teknik ekip, scout ekibinin tamamıyla yollar ayrılmıştır. Ara transferler zordur. Oyun yapımıza uygun olması, ekonomik yük getirmeyecek oyuncuları dikkate alarak transferleri gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

EL KAABİ PAHALI GELDİ

Başkan Özgökçen, ara transfer döneminde El Kaabi ile ilgilendiklerini hatırlattı. Kulübün mali yapısını düşünmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Özgökçen, “Hatayspor’un istediği dahil olmak üzere 4 aylık maliyeti bize 1 milyon 350 avro idi. Konyaspor’un haklarını korumak zorundayız. Konyaspor’un parasını heba edemeyiz” diyerek transfer sürecini anlattı.

İLHAN PALUT KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

İlhan Palut ile ilgili konuşan Başkan Özgökçen, asıl olanın Konyaspor’un marka değerini korumak olduğunu söyledi. Konyaspor’un kişilerin üstünde olduğunu savunan Özgökçen,Şunu belirtmekte fayda var; Konyaspor kişilerin çok üstünde, marka değeri olan bir kulüp. Bu ülkenin en önemli takımlardan bir tanesi Konyaspor.  Konyaspor’un üstünde hiçbir isim olmamalıdır. Şahsen son zamanlarda oynanan oyundan tatmin olmadım. Uzun zamandır galip gelemeyen bir takım vardı. Biraz daha beklesek İlhan Palut kendisi ayrılacaktı. Konyaspor’un menfaatlerini düşünmek zorunda kaldık. Gençlere bir kere değer vermek zorundayız. Gençleri ne kadar oynatırsak o kadar başarılı olur. Kişilere takılı kalmamak lazım. İlhan gelir, Fatih gider. Biri gelir birisi gider. Burası büyük bir kulüp. Buna ben de dahilim” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim