Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Birçok konuya açıklık getiren Başkan Özgökçen, yeni sezon planlamaları hakkında da bilgi verdi. 5 Haziran 2021’de zor bir dönemde bu göreve geldiklerini belirten Fatih Özgökçen, “Göreve geldiğimizden günden itibaren yönetim olarak kurumsallaşmaya olarak önem veriyoruz. Birçok projeye imza attık. Bunlardan bir tanesi Çevre ve şehircilik bakanlığımız ile birlikte ortaklaşa hayata geçirdiğimiz yeşil tribün projesi. Bundan sonra da devam edeceğiz. Kulübün menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz. Görev süremiz boyunca 220 milyon lira borç ödedik.” diye konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “Hocamızın vermiş olduğu bir rapor var ve bir yıl boyunca da bizim takımı izlediğimizden dolayı kendimizde oluşan bir düşünce var. Buna göre yolumuzu ayıracağımız arkadaşlar var. Bir kısmıyla zaten sözleşmeyi yenilemeyerek onlara teşekkürlerimizi ilettik. Bundan sonraki dönem içerisinde dediğim gibi ayrılması gereken arkadaşlarımız olacak. Konyaspor futbol takımı, futbolcularına dönem içerisindeki başarılı oyunları sebebiyle ister istemez bir ilgi ve alaka oluştu arkadaşlar. Bu bir sene boyunca. Konyaspor'dan iki üç tane futbolcunun burada her platformda mutlaka başarılı oyunlarını gördük. Konyaspor kulübü başarılı olduğu müddetçe futbol takımı nedeniyle bu tür tekliflerin gelmesi gayet doğal. Bir yandan da bu durum kulüp başkanı olarak beni mutlu eden, gururlandıran bir hadise. Burada bizim temel gayemiz olduğumuz gibi. Birinci sırada Konyaspor'un ekonomik menfaatleri, ekonomik kazanımları. İkincisi ise futbolcu kardeşlerimizin görüşleri. Bu ikisini masaya yatırın. Hangisinde Konyaspor daha kazançlı çıkar. Gidecek, transferi gerçekleşmesi muhtemel arkadaşımızın da isteğine ilişkin bir transfer teklifi gelen takım olursa göndeririz. İsim istiyorsak isim vermek yanlış olur. Ama transfer teklifleri var.” dedi

TRANSFERLERİMİZ DEVAM EDECEK

Konyaspor’un 5 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında mücadele edeceğini söyleyen Özgökçen, “Bu nedenle transfer çalışmalarımıza başladık. Birçok futbolcu takip ettik. İlhan hocamızın oyun sistemine uygun futbolcuları araştırdık. Transferlerimiz devam edecek. Konyaspor'un bir kuruşu bizim için değerlidir. Bunun içinde transfer çalışmalarımızda bunu ön planda tutarak yol aldık. Aldığımız 5 futbolcudan 4’üne bonservis bedeli ödemedik. Tesislerimizin yapımı devam ediyor. İnşaatımız biraz gecikebilir. Malum inşaat sektöründe ki artışlardan kaynaklanan bir durum bu. Ama bittiğinde Türkiye'nin önde gelen tesislerden bir tanesi olacak.” açıklamalarında bulundu.

FORMALAR AY BAŞINDA GELECEK

Konyaspor’un 100.yıl etkinlikleri kapsamında Konya Store’da indirimin olup olmayacağına da açıklık getiren Fatih Özgökçen, “Özellikle istirham ediyorum değerli arkadaşlar. Bu dönemde Konyaspor'a biraz daha fazla destek olalım. Maddi açıdan, dualarınıza vesile olun. Çünkü belki bir işin eşiğini atlamak üzereyiz. O işi yaparken her türlü desteğe ihtiyacımız var. Şimdi bunu nereye bağlayacağız? İndirimden bahsedelim. Bir ürünün maliyeti belli. Yani size bir onun maliyeti var. O maliyetin altında satışı yapmak mümkün değil. Keşke el verse de bütün bilet alan herkesi ürünlerimizden hediye etsek. Ama böyle bir durumu gerçekleştirmeyiz. Store ürünlerinde de herkesin kendine göre tabii ki bütçesi var. Buna da saygı duyuyoruz. Ama bu işe girdi maliyetleri olduğu için ekstra bir indirim söz konusu olamaz. Yani bununla ilgili tabii serzenişler oluyor da birazdan markayı kendimiz büyütmemiz lazım. Buna da dikkat. Hareket edersek Konyaspor dedim ya belki de değişi yaratmayacak. Buna da hep beraber katkı sağlamak zorundayız. Yeni formalarımızda temmuzun başında gelecek.” ifadelerini kullandı.

SPONSORLUK GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Sponsorluk adına gelen tekliflerle alakalı gelen soruyu da yanıtlayan Başkan Özgökçen, “Saha içi ledlerde belirli bir seviyeye geldi. Burada forma isim sponsoru olacak mı, olmayacak mı göğüs, sırt, bunların görüşmeleri devam ediyor. Onlarda tahminimce kısa süre içerisinde tamamlanır. Ondan sonra Konyaspor yoluna devam eder. İsim sponsoruyla alakalı bizim görüşümüz hep aynı noktada. Ya Konyaspor'un hiçbir isim sponsoru olmadan Konyaspor ismiyle yer alması genel düşüncemiz bu. Kanaatimiz bu. Ama buradaki istisnayı şöyle koyduk. Hatırı sayılı bir gelir elde edilebilecek bir isim sponsoru olursa o zaman masaya yatırırız dedik. Bu noktada birkaç isim sponsoru var. Teklif sundular. Bugün yarın bir karar vereceğiz. Yani olumlu ya da olumsuz. Konyaspor ismiyle devam edip etmeme. Ya da anlaşma, anlaşmama noktasında. Şu anda kesinleşmiş bir şey yok ama isim sponsoruyla alakalı Konya dışından teklifler var arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

SÜPER LİG’E ÇIKMAK BİZİM İÇİN HAYIRLI OLUR

Beysu Konyaspor Basketbol hakkında da konuşan Özgökçen, “Benim perşembe günü Ankara'da bir toplantım var ama Ankara’dan Samsun’a geçmeyi düşünüyorum. Tabii biz şöyle bir karar almıştık. Play-Off serisi başlamadan önce en az on yönetici arkadaşımız mutlaka basketbol takımının maçlarını takip edecek. Basketbol, şubenin antrenmanları mutlaka takip edeceğiz diye. Arkadaşları orada da çok özverili çalışıyorlar. İnşallah neticesi de hayırlı olur. Süper Lig'e çıkarız. Süper Lig'e çıkmak bizim için hayırlı olur.” görüşlerine yer verdi.

KOMBİNELERDE FİYAT AYNI KALACAK

Kombinelerde fiyat değişikliği yapmayacaklarını söyleyen Konyaspor Başkanı, şunları söyledi: “Yani benim beklentim kırk iki gün. Bunu söylüyoruz ya artık hani orada da bir farkındalık oluşturmak lazım. Biz mesela şöyle bir yönetim olarak şöyle bir karar aldık. Kombinelerle alakalı geçen seneden farklı bir fiyat düşünmüyoruz. Aynı fiyata çıkmayı düşünüyoruz. Ki hani pandemi etkisi şu, bu olmadan tertemiz satışların yapıldığı ve o dolu tribünleri oynayan bir takım olsun diye düşünüyoruz. Dolayısıyla her ne kadar orada maliyet tarafı çok sayıda olsa da biz kombinede çok fazla değişiklik düşünmüyoruz. Avrupa kupalarında kapsayacak tabii.”

1922 KONYASPOR ALTYAPI AĞIRLIKLI OLACAK

1922 Konyaspor’a yönelik de konuşan Özgökçen, “Arkadaşlar kurumsallaşmadan bir tanesi de herkesin kendi görevini yapmasıdır. Birileri tavsiye eder, yönetim kurulu karar verir. 1922 Konyaspor ile alakalı ne de başka bir yerle alakalı. Ne İlhan Hoca, ne de bir başkası. Alınacak kararı hiçbir şekilde etki edemez. Sadece görüş bildirir. Bu görüşmeleri biz burada değerlendiririz. Burada bir yönetim kurulu kararı alır. Ki kesinlikle hocamızın bir başkasının teknik direktörlük konusunda 1922 Konyaspor’da ısrarcı olması söz konusu olamaz. 1922 Konyaspor ile ilgili bizim düşüncemiz hep şuydu; Yani 1922 Konyaspor’un Konyaspor'a şu ana kadar geçmiş seneleri de kapsayarak söylüyorum. Vermiş olduğu ne. Beklenen ne? Bunun bir değerlendirmesini yapmak lazım diye düşündük.  Bu işte belki daha tecrübeli olan, 1922’nin Konyaspor'a katkısı noktasında daha tecrübeli olan arkadaşlarımın görüşleri bizim kendi içerisinde değerlendirmelerimiz ve bir yıl boyunca ki gözlemlerimize baktım. 1922 Konyaspor’u ya üste çıkacaktı ya da aşağı inecek tam anlamıyla katkı sağlayacaktı. Ha bu aşağı indi izleyelim böyle bir şey yok yani. Yukarı çıktığı zamanki size külfeti ne? Konyaspor'un problemi var. Bunu aşmak için elimizden gelen mücadeleyi gösteriyoruz. Orada üst lige çıktığı zamanda orada mücadele etmesi için bugün kırk elli milyon bir bütçe lazım. Ondan buna gelemeyeceğimize göre hiç olmazsa o zaman şunu yapalım dedik. 1922 Konyaspor’a önümüzdeki sezonda altyapıdan destekli bir takım oluşturacağız. Ufak tefek takviyelerle böyle bir takım oluşturacağız. Ya da kendi bünyemizdeki arkadaşlarımızı orada oynatıp kazanımını sağlayıp A Takım'a hazır hale getireceğiz. Altyapı niye çıkaramıyoruz diyoruz ya belki vesile olur. Burada alt yapılar üretiriz. Hiç olmazsa katkı sağlar ve iyi isimler çıkar diye düşünüyorum.” dedi.

BAŞARI ŞEHRİN TAKDİRİDİR

Başarının yönetimsel olduğunu söyleyen Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, “Bir başarı görüyorsanız bu şehrin takdiri olan bir şeydir. Ama bu durum hiçbir zaman tek başına yapılan bir iş değildir. Bu kulüp çalışanı da futbolcusundan, basketbolcusundan teknik heyetinden, hocalarından, yönetim kurulu üyelerinden ortak çalışmayla ortaya çıkan bir hadisedir. Bunun daha üst seviyelere getirmek için de gayret etmemiz gerektiğini hep söylüyoruz. Tabii onun için buradaki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim