İslami Dayanışma Oyunları’na kısa bir zaman gelirken, Konya’da hazırlıklarını tamamlayarak beklemeye geçti. İslami Dayanışma Oyunları için hazırlıklarını tamamlayan Konya’da son yıllarda ise ciddi spor yatırımları yapıldı. Yeni spor merkezlerinin inşa edilmesi, Konya’yı uluslararası arenada ön plana çıkarırken, İslami Dayanışma Oyunları’na 56 ülkeden 4200 sporcu katılacağı öğrenildi. Şehrin belirli noktalarına, afişler asılırken, spor merkezlerinde farklı branşlardan gelen sporcular ise antrenmanlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

‘OTELLER YÜZDE YÜZ DOLU’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, şehir olarak, İslami Dayanışma Oyunları’na hazır olduklarını bildirdi. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’yı daha çok tanınır hale getireceğini kaydeden Karahan, “Bu oyunlar gerçekten çok büyük bir anlam ifade ediyor. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da bugüne kadar düzenlenecek olan en önemli organizasyon olacak. Şuan şehre 10 bin civarında yurt dışından ve içinden misafir geldi. Şuan halada gelmeye devam ediyor. Otellerimiz tamamen doldu taştı. Yani otellerimizin yüzde yüz dolu olduğunu ifade edebilirim. Bunun Konya’da ekonomik olarak ta ciddi faydaları olacak” dedi.

‘DİĞER ORGANİZASYONLARA VESİLE OLACAK’

İslami Dayanışma Oyunları’nın diğer organizasyonlarında kapılarını aralayacağını belirten Karahan, bunun turizm adına önemli bir gelişme olduğuna işaret ederek, “Konya bu oyunlarından büyük kazançlar elde edecek. Spor turizmi noktasında da diğer uluslararası müsabakaların Konya’da daha çok düzenlenmesine vesile olacak. Bundan esnafta büyük fayda görecek.  Örnek verecek olursak, taksicisi, dolmuşçusu, hediyelik eşyacısı, lokantacısı, yani tüm esnaf bundan faydalanacak. Konya İslami Dayanışma Oyunları için gerekli tüm hazırlıkları yaptı. Spor noktasında zaten ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Konya spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyemeye devam ediyor” diye konuştu.

Fenerbahçe, Batshuayi'nin gol attığı maçlarda puan kaybetmedi Fenerbahçe, Batshuayi'nin gol attığı maçlarda puan kaybetmedi

‘İSLAM KARDEŞLİKTİR’

İslam Dünyası adına oyunların büyük anlam taşıdığına vurgu yapan Karahan sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu oyunlar İslam ülkeleri arasında kardeşliği daha da pekiştirecektir. İslam dini zaten kardeşlik demektir. Farklı ülkelerden ve diğer illerden gelen birçok misafir kardeşlik çatısı altına bir araya gelecek. İslami Dayanışma Oyunları’nda birçok branştan sporcularımız derece yapmak için çaba sarf edecek. Mücadele öncesi tüm sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum. İnşallah önemli dereceler elde edeceğiz.

SAMET AKTAŞ