A Milli Takım’ın yıldız futbolcusu Orkun Kökçü’den kral hareket geldi. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya çalışılan LGBT hareketine milli yıldız karşı çıkarak örnek bir tavır sergiledi. 2000 doğumlu genç yıldız Hollanda’da Feyenoord takımında forma giyerken, kulübün kendisine sunduğu LGBT renklerine ait kaptanlık bandını takmayacağını açıkladı. Kökçü’nün bu hareketi Türkiye’de futbol severler tarafından büyük alkış aldı. Kökçü, dini sebepler nedeniyle gökkuşağı rengindeki kaptanlık pazubandını takmayı reddetti.

Ali Koç, Dursun Özbek ve Ertuğrul Doğan, PFDK'ye sevk edildi Ali Koç, Dursun Özbek ve Ertuğrul Doğan, PFDK'ye sevk edildi

‘BENİM İÇİN DİNİM ÖNEMLİ’

Milli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum" dedi. Kökçü, “Bazı insanların bu konuda benim hakkımda hayal kırıklığı yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Niyetim kesinlikle bu değil. Sözlerimin, bu duyguyu hemen ortadan kaldırmayacağını bilsem de umarım dini sebeplerle aldığım bu karara saygı gösterilir” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Kökçü'nün yerine Gernot Trauner'in kaptanlık bandını taktığı maçta Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar'ı 3-1 mağlup etti. 90 dakika sahada kalan Orkun Kökçü, takımı adına ilk golü kaydeden isim oldu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim