Süper Lig’de 14. hafta heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde temsilcimiz Arabam.com Konyaspor Kayserispor deplasmanında çok kritik bir maça daha çıktı. İlhan Palut yönetiminde son haftalarda maç kazanmakta zorlanan Anadolu Kartalı İç Anadolu ekibi Kayserispor ie kozlarını paylaştı. RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanan mücadeleye Anadolu Kartalı Konyaspor sahaya; İbrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazgılı, Francisco Calvo, Guilherme Syta, Kodrad Michalak, Bruno Paz, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Zymer ve Mame Diouf ilk 11’ri le çıktı. Ev sahibi takım Kayserispor ise, Bilal, Onur, Hosseini, Kolovetsios, Carole, Campanharo, Kemen, Emrah, Thiam, Mensah, Gavranovic ilk 11 ile Konyaspor karşısına çıktı.

İLK YARIDA NELER OLDU?

Maçın dakikalarında seyircisinin de desteğini arkasına alan Kayserispor, Konyaspor kalesine ilk 10 dakika yoğun baskı kurdu. Kanatlardan gelen Sarı Kırmızılı ekip, Konyaspor kalesinde henüz daha dakikalar 8’i gösterirken aradığı golü buldu. Korner kullanan Kayserispor Mecit Hüseyni’nin kafa golüyle durumu 1-0’a getirdi. Konyaspor ise yediği golün etkisini çabuk atlattı. Konyaspor tam 1 dakika sonra Calvo ile golü buldu. Guilherme tarafından kullanılan serbest vuruşta içeri açılan ortaya iyi yükselen Kosta Rikalı defans oyuncusu Calvo, Konyaspor’a beraberliği getiren golü 9. dakika da atmış oldu. Beraberlik golünden sonra rakip kalede gol arayan yeşil beyazlılar savunma arkasına atılan topla bu kez öne geçmeyi başardı. Dakikalar 19’u gösterirken Mame Diouf’un Kayserispor sahasında topu kafayla indirdiği top Zymer ile buluştu. Rakip ceza sahasına kadar topu sürmeyi başaran Zymer ceza sahasında yerde kaldı. Yapılan VAR incelemesinin ardından maçın hakemi Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Son haftaların formda ismi olan Mame Diouf, Konyaspor’u dakikalar 22’yi gösterirken öne geçiren golü attı. Maçın ilk yarısı Konyaspor’un 2-1 üstlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısıda çekişmeli anlara sahne oldu. Maçta başka gol olmayınca Konyaspor hanesine değerli bir 3 puan yazdırmış oldu.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Konyaspor taraftarları Kayserispor deplasmanında yalnız bırakmadı. Konya’dan düzenlenen organizasyonla Kayseri’ye gelen yeşil beyazlılar, takımlarını 90 dakika boyunca destekledi. 500 civarında Kayseri deplasmanına gelen taraftarlar, rakip taraftarlar ile beraber dostluk görüntüsü çizdi. Birlik ve beraberlik görüntüsü çizen taraftarlar sporseverler tarafından tam not aldı. Müsabakayı ise ortalama 15 bin taraftar izledi. İstanbul’da Taksim Meydanı’nda meydana hain teröristler tarafından düzenlenen saldırıda başta Konyasporlu taraftarlar başta olmak üzere lanetledi. Tribünlerde hep bir ağızdan kahrolsun PKK sesleri yükseldi.

KONYASPOR 24 PUANA YÜKSELDİ

Bu sezon Süper Lig’in flaş ekiplerinden biri olmayı başaran Kayserispor ligde oynadığı son 9 maçta 2 mağlubiyet aldı. Sarı Kırmızılı ekip 23 puanda kalırken, temsilcimiz Arabam.com Konyaspor puanını 24’e yükselten taraf oldu. Yeşil Beyazlılar böylece Dünya Kupası arasına moralli girmeyi başardı. Son haftalarda galip gelmekte zorlanan Konyaspor daha önce Gaziantep FK’e 1-0 mağlup olmuş, Adana Demirspor, Antalyaspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında berabere kalmıştı. Bu galibiyet Konyaspor cephesinde büyük sevinç oluşturdu. Dünya Kupası arasından sonra temsilcimiz Konyaspor kendi sahasında 15. haftada Alanyaspor’u konuk edecek. Kayserispor ise 15. haftayı BAY geçecek.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim