TFF Süper Lig’in 8. haftasında evinde BtcTürk Yeni Malatyaspor’u konuk eden İttifak Holding Konyaspor rakibine 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmaya Serkan Kırıntılı’nın maçın başında gördüğü kırmızı kart damga vurdu. Alınan bu mağlubiyet camianın moralini bozarken, gözler Cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak Fenerbahçe maçına çevrildi. Anadolu Kartalı bu zorlu maçı kazanarak beklenmedik Yeni Malatya mağlubiyetini telafi etmeye çalışacak.

ŞANSSIZLIKLAR YAKASINI BIRAKMIYOR

Sezona büyük umutlarla giren Konyaspor’un yakasını şanssızlıklar bırakmıyor. Ligin ilk haftasında Ankaragücü karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen 2 puan kaybeden Anadolu Kartalı 3. hafta oynanan Antalya maçında da penaltı ile yenik duruma düşmüş, yeniden  toparlanarak öne geçmesine rağmen son bölümde bireysel hatadan yediği golle beraberlikle yetinmek zorunda kalmıştı.

Göztepe deplasmanında 10 rakibine yine bir penaltı golü ile mağlup olan Konyaspor, Yeni Malatyaspor’a da şanssız bir şekilde mağlup olarak serisini sürdürdü.

HER ŞEYE RAĞMEN ZİRVE HESAPLARI

Yeni Malatyaspor mağlubiyeti ile yükselişi kısa süren Konyaspor’da üzüntü hakim. Bu sezon birçok maçta umulmadık puan kayıpları yaşayan Anadolu Kartalı halen zirve hesaplarını sürdürüyor. Yeni Malatyaspor maçını kazanması halinde ilk 3 içine girecek olan yeşil beyazlılar, büyük bir fırsatı tepti.

Konya temsilcisi Fenerbahçe deplasmanında bu maçı telafi ederek yine zirve yarışına ortak olmanın hesaplarını yapıyor.

10 KİŞİLİ MÜCADELE UMUT VERDİ

BtcTürk Yeni Malatyaspor’a 2-0 mağlup olan Konyaspor’da gecenin tek olumlu gelişmesi Konyaspor’un 10 kişi kaldıktan ve mağlup duruma düştükten sonra, özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu mücadele oldu.

1 kişi eksik olmasına rağmen büyük oranda oyunun kontrolünü elinde tutan ve üst süte ataklar yapan Anadolu Kartalı’nın bu hali gelecek adına umut verdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim