Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla Konya’da düzenlenen Dünya Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonasının son gününde dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Dünya Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonasında başarılı olan sporcular madalyalarını aldı. Karatay Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde madalya törenine katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm sporcuları tebrik ederek dereceye girenlere madalyalarını takdim etti. Birçok ülkeden Konya’ya gelen sporcular şehirde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konya’da 26-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası sona erdi. Karatay Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen şampiyonaya, 105 ülkeden bin 859 sporcu katılım sağladı. Türkiye’yi 18’i kadın toplamda 39 milli sporcu temsil etti. 6 milli sporcu elemeleri başarılı bir şekilde tamamlayarak adını finallere yazdırdı. Finallere adını yazdıran 6 milli sporcudan genç erkekler kumite Enes Fatih Kurt (-68) ve Yusuf Eren Temizel (+76) ümit kadınlar kumite Buse Kılıç (-54) ve Gülbahar Gözütok (-61) de altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli sporcularımızdan Gülbahar Gözütok kadınlar kumite (-61) kiloda Alman rakibi Kramıs R.’yı yenerek dünya şampiyonu oldu.

‘ÇOK MUTLUYUM’

 Müsabakanın ardından konuşan Gülbahar Gözütok, dünya şampiyonu aldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Benim 3. dünya şampiyonam ve 3. dünya şampiyonasındaki ilk madalyam ve bunu şampiyonlukla taçlandırmak çok güzeldi benim için. Bu kategorideki de son yılımdı. Şimdi büyüklerde yarışacağım Allah'ın izniyle. Büyüklerde de en güzel şekilde yine ülkemi dalgalı bayrağımı dalgalandırarak yine kürsüde olmayı hayal ediyorum. Sıradaki hedefim de bu var tabii ki. Şu anda çok güzel bir turnuvada ilerliyoruz. Çok şükür 4. altın madalyamızı aldık. 2 finalimiz daha var. İnşallah onlar da şimdi birazdan çıkıp şampiyon olacaklar ve genel klasmanda şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi.

 "TÜRK SPORU İÇİN MUHTEŞEM BİR GÜN"

 Müsabakaları yakından takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz da, Gülbahar Gözütok’un dünya şampiyonluğundan sonra mutluluğunu ve çok gururlu olduğunu ifade ederek, “Gurur haftası gurur günüyle devam etti. 4. altın madalyamızı Gülbahar kızımla aldık. Burada en iyi şekilde şampiyonayı bitirmek istiyoruz. Çok heyecanlıyız. Sporcularımın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çok büyük özveri ile yaptılar. Teknik grubumuz da aynı şekilde ve tabii ki hiç unutmamamız gereken bu sporcularımızın antrenörleri. Onlar da bu çocuklarımızı kamplarda çok iyi şekilde hazırladılar. Hepsinin emeklerine sağlık. Sadece karate için değil Türk sporu için muhteşem bir gün. Muhteşem bir hafta” şeklinde konuştu.

Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması! Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması!

‘ORGANİZASYON BAŞARILI GEÇTİ’

Spor yatırımlarıyla dikkat çeken Konya’da İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından Genç Ümitler U21 Dünya Karate Şampiyonası büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Konya’da böylece önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmış oldu. Konya önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini ve spor yatırımlarının göz doldurduğunu kaydeden ifade eden Başkan Altay, “5. İslami Dayanışma Oyunlarından sonra şehrimizde bir dünya şampiyonası organize ediyoruz. Gençler, Ümitler ve U21 Dünya Karate Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. 110 ülkeden 2 bin 500 sporcu, 500 yöneticiyi şehrimizde misafir ettik. Çocuklar dünya şampiyonu olmanın mücadelesini verdiler, biz de şehrimizde böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Konya 2023 Dünya Spor Başkenti. İnşallah şehrimizde bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Dünya Karate Federasyonu Başkanına, Türkiye Karate Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm katılan sporculara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘KONYA ÇOK GÜZEL EV SAHİPLİĞİ YAPTI’

Dünya Karate Federasyonu (WKF) Başkanı Antonio Espinos da düzenlenen organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesinden duyduğu memnun olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ev sahipliğinden çok memnunuz. Müsabakalar sürecinde her şey umduğumuzdan çok daha iyiydi. Bugün final günündeyiz. 100’ün üzerinde ülkeden katılımın, binin üzerinde kişisel katılım olduğu bir program icra ediliyor. Hakem komiteleri, teknik komiteler, katılan herkes üst sevide. Hiçbir şikayet, memnuniyetsizlik duymadım. İyi bir organizasyon demek yeterli değil. Bence mükemmel, tamamen hatasız. Çok güzel bir ev sahipliği yapıldı. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilişim