A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta 22 Eylül Perşembe günü İstanbul'da Lüksemburg ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde teknik direktör Stefan Kuntz yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapıldı. Dizinde sakatlığı bulunan Merih Demiral antrenmana katılmadı. Ay-yıldızlı ekibin idmanında geç saatlerde kampa katılan Ozan Kabak, Enes Ünal, Zeki Çelik ve Orkun Kökçü yer aldı. Salonda çalışan Tolga Ciğerci ve Eren Elmalı da antrenmanda takımla çalıştı. Antrenman Stefan Kuntz'un oyuncularıyla yaptığı konuşmayla başladı. Kuntz, son iki maçı da gol yemeden kazanmalarını istedi. İdman, ısınma ve pas çalışmasının ardından top kapma çalışmasıyla sürdü. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Lüksemburg maçının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği belirtildi. Antrenmanı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop da izledi. Ay-yıldızlı ekip hazırlıklarını bugün yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

‘GOL YEMEDEN KAZANMAK İSTİYORUZ’

Milli Futbol Takımı'nın orta saha oyuncularından İrfan Can Kahveci ve Serdar Gürler yeniden milli takımda oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Milli takımın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İrfan Can, "Uzun zamandan sonra burada olduğum için çok mutluyum. Burayı çok özlemişim." dedi. A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Lüksemburg ve Faroe Adaları ile yapacağı maçlara değinen İrfan Can, "İnşallah gol yemeden Uluslar Ligi’ni tamamlarız. Hedefimiz 2 maçta gol yemeden 6 puan almak. Şu anda benim açımdan her şey yolunda gidiyor ve inşallah bunu burada da sürdürürüm. Milli takımdan bir süre uzak kaldım. Sakatlıklar oldu, performans düşüklüğü de oldu. Ama tekrar burada olduğum için mutluyum. Milli forma için mücadele etmek benim adıma mutluluk verici." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak özel sporculara başarılar diledi Bakan Bak özel sporculara başarılar diledi

‘MUTLU VE GURURLUYUM’

Uzun bir aradan sonra tekrar milli takımda kendisine yer bulan Serdar Gürler de "İnanılmaz mutlu ve gururluyum. Aradan 3 sene geçti. Milli takımda görev yapmak, burada emek vermek büyük bir onur ve gurur." değerlendirmesinde bulundu. Milli takım kadrosunda çok iyi kanat oyuncusu bulunduğuna dikkati çeken Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye ve Avrupa’da kendisini kanıtlamış üst düzey oyuncular var. Hocama da beni bu rekabete layık gördüğü için teşekkür ederim. Süre almak için elimden geleni yapacağım. Son dönemde gol yemeden çok gol attığımız maçlar oynadık. Bunu sürdürmek istiyoruz ve ben de buna katkı sağlarsam ne mutlu bana. Amacımız gol yememek ve seriyi devam ettirmek. Önceki maçlara göre daha çok gol atmak istiyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

AA