Meram Belediyesi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları heyecanı hafta sonu Alakova ve Kaşınhanı mahallelerinde yaşandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu yıl 10 mahallede gerçekleştirilen Düz Bisiklet Yarışları’nı gelecek yıllarda daha fazla mahallede yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Meram’da ‘Düz Bisiklet Yarışları’ tüm coşkusuyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yenişehir ve Çaybaşı mahallelerinde gerçekleşen bisiklet yarışları bu kez de Alakova ve Kaşınhanı mahallelerine taşındı. Düz Bisiklet Yarışları’na AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 5-14 yaş aralığındaki çocukların katıldığı Düz Bisiklet Yarışları kız ve erkek ayrı olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleşirken, minikler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

‘KEYİF ALINAN BİR ETKİNLİK’

Düz Bisiklet Yarışları’nın mahalle sakinleri arasında kaynaşmaya vesile olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu tür etkinliklerden büyük keyif alıyoruz. Çocuklarımız mutlu olurken ailelerimiz güzel bir heyecan yaşıyor. Belki de en anlamlı programlarımız mahallelerin içerisinde o mahallenin sakinlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz programlar oluyor. Düz Bisiklet Yarışları bir anlamda da çocuklarımıza kazanma ve kaybetme olgusunu öğretiyor. Bu yıl 10 mahallemizde yarışlarımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah her sene mahalle sayısını artırarak bu etkinliğimizi yaygınlaştıracağız. Katılımlarından dolayı tüm çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘BİSİKLET BİR YAŞAM FELSEFESİDİR’

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise kendisinin de bisiklet kullanıcısı olduğunu belirtirken, “Bu şehirde yaşayanlar için bisiklet bir hayat felsefesidir. Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a böylesine anlamlı bir programa öncülük ettiği için çok teşekkür ederim. Bu etkinlikle tüm mahalle sakinlerimizle bir araya gelme imkânı bulduk. Biliyorsunuz ki Konya Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri. Böyle bir şehirde yaşadığımızdan dolayı ne kadar gurur duysak az. Hemşerilerimizden de bir ricam var. Bisiklet sürücülerine gereken hassasiyeti göstersinler ve özellikle bisiklet yollarında sürüşe engel olmaktan hep beraber kaçınalım. Bu tür programların artarak devam etmesini diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Düz Bisiklet Yarışları’nda dereceye giren miniklere hediyeler protokol üyeleri tarafından verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi. Düz Bisiklet Yarışları 30 Temmuz Cumartesi günü Kovanağzı ve Gödene mahallelerinde devam edecek.

İtalyan futbolcunun başı belada! İtalyan futbolcunun başı belada!
Editör: TE Bilişim