Konyaspor’da transfer çalışmaları yoğun bir tempoda devam ederken, bu hafta içerisinde takıma dahil olacak ve takımdan ayrılacak bazı isimlerin netleşmesi bekleniyor. Bu sezon kadro yapılanmasına erken başlayan Yeşil-Beyazlılar, kampa kadar transferleri tamamlamak istiyor. Kendi oyuncularına taliplerin yanı sıra transfer edilecek oyunculara da odaklanan transfer komitesi, mali disiplinden taviz vermeyecek

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonu üçüncülükle tamamlayan İttifak Holding Konyaspor, yeni sezon adına kolları sıvadı. Haziran ayının üçüncü haftasında Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanacak olan Yeşil-Beyazlılar, 2022-2023 sezonun startını verecek. Gelecek sezon Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek olan Konyaspor, transfer konusunda oyuncu yelpazesini geniş tutarak gelecek vadeden kaliteli oyunculara yönelmiş durumda. Oyuncu İzleme Komitesi uzun süredir çalışmalarını sürdürürken gerek Türkiye’den gerekse de yurtdışından oyuncular yönetimin raporuna sunuldu. Yeşil-Beyazlı yönetim listede yer alan oyunculara tekliflerini iletirken 10 gün içerisinde temsilcimizin birkaç transferi daha noktalaması bekleniyor. Şu ana dek sadece Bruno Paz’ı kadroya dahil eden Anadolu Kartalı, takımdan ayrılacak oyuncularında yerini doldurmak adına adımlarını sağlam atmak istiyor.

AMİR VE ABDÜLKERİM’İN TALİPLERİ ARTIYOR

Konyaspor’un başarılı futbolcuları Amir Hadziahmetovic ve Abdülkerim Bardakcı’nın taliplileri artıyor. Amir için Udinese ve Anderlecht, Boşnak oyuncu için takibini sürdürürken Konyaspor’un beklentilerini karşılayacak bir teklif henüz kulübe ulaşmadı. Bunun yanı sıra Süper Lig’in dikkat çeken stoperlerinden Abdülkerim Bardakcı için Trabzonspor’da devreye girdi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da Abdülkerim için Konyaspor ile temasa geçerken Yeşil-Beyazlı yönetim takasta oyuncu istemiyor. Direkt olarak bonservis bedeli isteyen Konyaspor, en yüksek fiyatı veren ekiple masaya oturmak istiyor. İddiaya göre Fenerbahçe, Konyaspor’a 5 milyon Euro önerirken, Beşiktaş ise 2 milyon 600 bin Euro + Salih Uçan’ı önerdiği öğrenildi. Bazı Avrupa kulüpleri de Abdülkerim için nabız yoklarken önümüzdeki günlerde her iki oyuncunun da transferlerinin noktalanması planlanıyor.

YA AHMET OĞUZ YA CEBRAİL

Konyaspor, Nejc Skubic’in futbolu bırakmasından sonra sağ bek arayışlarını sürdürürken o bölgeye yerli oyuncu düşünüyor. Yeşil-Beyazlılar, takımlarında sözleşmeleri sona eren Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel ikilisinden bir karar vermeyi düşünüyor. Cebrail için Ankaragücü ve Galatasaray’ın da devrede olduğu bilinirken Konyaspor oyuncuya teklifini ileterek beklemeye geçti. Öte yandan Sivasspor ile sözleşmesi sona eren Ahmet Oğuz da Anadolu Kartalı’nın sağ bek adaylarından biri oldu. Konyaspor’un iki oyuncudan birini kadroya dahil etmesi kuvvetle muhtemel olarak görünüyor.

KAZIMCAN LİSTEDE

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek Konyaspor, transferde genç isimlere yöneldi. Yeşil-Beyazlıların, Süper Lig'den düşen Altay'ın 19 yaşındaki sol beki Kazımcan Karataş için 600 bin Euro’luk teklif yaptığı öğrenildi. İzmir ekibi ile kontratı 2026'da bitecek Kazımcan, geçen sezon 25 maçta oynadı ve 2 asist yaptı. Genç oyuncuyu, Trabzonspor ve Beşiktaş başta olmak üzere Süper Lig’den birkaç takım ile Avrupa’dan da bazı kulüpler kadrosuna katmak isterken Konyaspor, devre arasında Çaykur Rizespor’dan sezon sonuna kadar kiraladığı Alberk Koç’u yeni sezonda kadroda düşünmeme kararı aldı. Gelecek sezonda 3 kulvarda mücadele edecek Konyaspor, Guilherme Sitya’yı yedekleyecek ve gelecek vadeden bir genç sol beki kadrosuna katmayı hedeflerken çalışmalarını sürdürüyor.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEK

Sezon başında maliyeti oldukça az olan oyuncuların takıma dahil eden Konyaspor yönetimi, mali anlamda kulübü zora sokmazken, önemli bir başarı yakaladı. Sezonu üçüncü sırada tamamlayan Yeşil-Beyazlılarda sezon başında transfer edilen oyuncular gösterdikleri performansla parladı. Bu transfer döneminde de uygun maliyette oyunculara yönelen Konyasporlu yöneticiler, teknik direktör İlhan Palut’un raporu doğrultusunda ilerleyecek. Önümüzdeki sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan temsilcimiz, alternatifli bir kadroyu kurmayı hedeflerken maliyeti düşük olan ve takım oyununu benimseyen isimlere yönelecek.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim