Süper Lig’in 37.haftasında sahasında ağırladığı Atakaş Hatayspor’u 3-1 mağlup eden Konyaspor’da maça sezonun futbolcularından Amir Hadziahmetovic yine damga vurdu. Başarılı orta saha oyuncusu müsabakada ilk golün hazırlayacısı olurken ikinci golde de Michalak’ın attığı golde asisti yapan isim oldu.

Yeşil-Beyazlıların 6.dakikada attığı golde Konrad Michalak’ın hareketlenmesini iyi gören ve savunmanın arasına iyi bir top bırakan Amir, Michalak’ın asistinde Bytyqi’nin golü atmasıyla takımını 1-0 öne geçirdi. 73.dakikada ise hücuma çıkan maestro, Hatayspor savunmasını adeta delerek Konrad Michalak’a ‘al da at’ asisti yaptı. Bu sezon geçen sezona nazaran daha geride oynayan ve savunma bloğuyla hücum bloğu arasında bir köprü görevi gören Boşnak futbolcu, Yeşil-Beyazlıların sisteminde vazgeçilmez bir futbolcu olarak ön plana çıktı. Bu sezon Konyaspor formasıyla lig ve kupada toplamda 36 maçta görev alan 25 yaşındaki futbolcu 2 gol, 5 asistlik bir performans sergiledi. Kayserispor ve Gaziantep Futbol Kulübü maçlarında gol sevinci yaşayan Amir Hadziahmetovic, Trabzonspor, Kayserispor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ve son olarak Hatayspor maçında birer asist yaptı.

2016 yılında 500 bin Euro karşılığında Bosna Hersek’in Zelejnicar takımından transfer edilen Amir Hadziahmetovic, 7 yıldır formasını giydiği Konyaspor’da en iyi dönemlerini geçiriyor. Geçen sezon ve bu sezon performansında patlama yaşayan Amir, saha içerisinde takımı maestro gibi yönlendiriyor. İş ahlakıyla da genç futbolculara örnek olan başarılı futbolcu için Yeşil-Beyazlıların en yüksek bonservis ödenerek takımdan ayrılan futbolcularından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

KAPI ÇALINACAK

Özellikle İtalyan kulüplerinin peşinde olduğu Amir için önümüzdeki günlerde resmi tekliflerin gelmesi beklenirken Bosna Hersekli futbolcu, Konyaspor’a kazandırarak takımdan ayrılmak istiyor. 2024 yılına kadar Yeşil-Beyazlılarla sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki futbolcu, düzenli olarak da Bosna Hersek milli takımının formasını giyiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim