İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yerel bir televizyon programının canlı yayın konuğu olurken, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konyaspor kültürünün kendisine uygun olduğunu söyleyen Palut, “Bu sezon Anadolu takımı olarak lige damga vurmak istiyoruz. İyi bir başlangıç yaptık. Daha da iyisi olabilirdi.” dedi

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspğor Teknik Direktörü İlhan Palut, Kanal 42 televizyonunun canlı yayın konuğu olurken, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazeteciler Ferhat Türkoğlu ve Ali Kaan Kurşun’un sorularını yanıtlayan Palut, Konyaspor’a geliş sürecini, tesislerin durumunu, transfer sürecini ve taraftarların stadyumdaki etkisine yönelik birçok konuya değindi.

KONYASPOR’UN TEKLİFİNİ NASIL KABUL ETTİNİZ?

2 tane Süper Lig takımından teklif aldım. Belki başarılı olacaktım ama motivasyonum yoktu ve teklifleri reddettim. Konyaspor’dan teklif aldığım anda diğer kulüplerden teklif geldiğinde oluşmayan heyecan istek bir an geldi. Konyaspor’u kendime uygun gördüm ve başarabileceğimi düşündüm. Sonrasında tereddüt etmeden Konyaspor’un teklifini kabul ettim. Ben istikrarlı ve düzenli bir insanım. Konyaspor’da da bu durum var. Aynı zamanda oyuncu kadrosunda baktığımız süreçte, çalışmayı seven, Disiplinli oyunculardan kurulu takımdı Konyaspor. Bu sebepler Konyaspor’u tercih etmemde önemli oldu.

KONYASPOR’UN TESİSLERİ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

Süper Lig’in birkaç tanesinden birine sahibiz. Hal böyleyken yeni bir tesisin projesi bitti. Daha modern daha bir tesis daha yapılacak. Konyaspor Kulübü tesisleşme anlamında çok ön planda. Bizim çok kolaylıkla çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz tesis altyapıya tahsis edilecek. Altyapı içinde çok önemli bir durum. A takım olarak daha da imkanları yüksek bir tesise geçeceğiz tabi ki de çalışmalarımız başka bir seviyede olacaktır. Çok modern bir stadımız var. Birçok şehirde yeni stadyumlar yapıldı ama bizim stadımız sıralama yapacaksak çok üst bir seviyede. Bu durumu Konyaspor Teknik Direktörü olduğum için değil konuk ettiğimiz takımların yetkilileri de bundan bahsediyor. Zemin konusu çok önemli. İlginçtir sezon başlarında zeminler iyi olur sonrasında bozulmalar meydana gelir ancak şu ana kadar gittiğimiz deplasmanlarda kendi stadımızın zeminine yakın bir sahada oynamadık. Şampiyonlar Ligi oynanan Vodafone Park’ın bile durumu ortada. Galatasaray yeni yeni stadına gidebildi.

TRANSFER SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Fatih başkanla ilk tanışmaya geldiğimizden beri sürekli iletişim halindeydik ve listemizle yeni yönetime geldik. Transfer çok dinamik bir süreç. Transferde en üstteki oyuncuları almak gerçekten zor bir süreç. Takıma katılan oyuncularla hepsini başkanla istişare ettik. Transferin birçok süreci var. Takımımıza gelebilecek oyuncuları istememiz, görüşmemiz gerekiyordu. Verimli bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum.

BEKLEDİĞİNİZ BİR BAŞLANGIÇ YAPTINIZ MI?

Başarmamız gereken çok şey var ama kabul edilebilir bir başlangıç yaptık ve daha iyisi de olabilirdi. İyi bir oyuncu grubuyla çalışıyoruz. Her sezon lige damga vuran bir Anadolu takımı olur. Bizde bu sezon bunu başarabileceğimizi konuştuk. Hem saha çalışmaları hem de motivasyonumuzu şu ana kadar böyle geldik. Bundan sonra da bunu sürdürmeyi planlıyoruz.

YEDEK KULÜBESİNİ YETERLİ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLDİNİZ Mİ?

Bütün oyuncularımıza güveniyoruz. Genelde orta saha ver hücum oyuncularını değiştiriyoruz. Orta alanda ofansif oyuncuları tercih ediyoruz. Oğulcan’ı az kullanabildik ama ben Oğulcan’a güveniyorum. Konyaspor ve Türk futbolunu önemli katkıları olacağını düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde de daha fazla süre alacağını düşünüyorum.

ARTEM KRAVETS HAKKINDA TASARRUFUNUZ NEDİR?

Artem Kravets, bizimle antrenmanlara devam ediyor. Tamamen benim tercihimden dolayı kadroda yer almıyor. Ahmed Hassan ve Sokol Cikalleshi’nin gerisinde. İstediğimiz seviyeye geldiği zaman kadroda yer alacaktır.

TARAFTARLAR HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Belki sayısal anlamda az taraftarımız geliyor ama o duyguyu o baskıyı taraftarlarımızdan alabiliyorsunuz. 20 bin kişi olduğunda nasıl bir ambiyans olduğunu düşünemiyorum. İyi giden bir takımımız var. Gerekli desteği taraftarlarımızdan görmek istiyoruz. İç sahada beklediğimizden az bir taraftar oldu ama özlediğimiz bir ambiyanstı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim