Süper Lig’in 34.haftasında deplasmanda karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 3-2 ile geçen İttifak Holding Konyaspor, ikinci sırada bulunan Fenerbahçe’nin ensesinde yer alarak takibini sürdürdü. Malatya deplasmanında 3 kez fileleri sarsan Anadolu Kartalı bu sezon üst üste 14.maçında da gol atma başarısı göstererek kulüp rekorunu kırdı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 34.haftasında deplasmanda karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup etmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor’da moraller yerinde. Zor da olsa Malatya deplasmanında sürprize izin vermeyen ve sahadan galip ayrılan Yeşil-Beyazlılar, ara vermeden hafta sonu sahasında oynayacağı Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı. Dün Kayacık Tesisleri’nde yenileme çalışması yapan Konyaspor, bugünü izinli geçirecek. Malatya galibiyetiyle puanını 64’e çıkaran ve üçüncü sıradaki yerini koruyan Yeşil-Beyazlılar, 65 puanla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe’yi takibini de sürdürdü. İstanbul ekibinin ensesinde yer alan Konyaspor, kalan haftalarda rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Süper Lig’in 34.haftasında Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-2’lik skorla geçerek, üst üstte 14 maçta da gol atarak kulüp rekoruna imza attı. Malatya deplasmanından Abdülkerim Bardakçı, Ahmed Hassan ve Nejc Skubic’in golleriyle 3 puana uzanan Konyaspor, 19. galibiyetini elde etti. Bu karşılaşmada da fileleri boş geçmeyen Konyaspor, üst üste 14 maçta da gol atma başarısı göstererek kendi rekorunu egale etti.

Söz konusu 14 maçlık süre zarfında Adana Demirspor, Altay Giresunspor, Trabzonspor, Başakşehir, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Rizespor maçlarında birer gol atan yeşil-beyazlılar, Galatasaray maçında 2, Kayserispor, Göztepe ve Malatyaspor maçlarında 3’er ve Kasımpaşa ile Gaziantep müsabakalarında da 4’er kez ağları havalandırdı.

İlhan Palut’un öğrencileri sadece ligin 20.haftasında kendi sahasında karşılaştığı Sivasspor maçında gol atma başarısı gösteremezken, bu sezon rakip filelere 59 kez sarsmayı başardı. Anadolu Kartalı geride kalan 34 haftada kalesinde ise 38 gol gördü.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim