15 Mayıs Pazar günü Konya ülkemizin son dönemdeki en büyük ve en anlamlı spor organizasyonlarından birine sahne oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen maraton koşusuna Türkiye’nin her yerinden on binlerce kişi katıldı.

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı ve otizmli çocuklar yararına gerçekleştirilen koşunun en büyük destekçilerinden biri Koyuncu Grup oldu. Maratona yaklaşık 100 çalışanı ile katılan Koyuncu Grup, kuruluşundan bu yana SOBE Vakfı’nın her zaman yanında olmaya çalışıyor.

 “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ”

Konya Maratonu’na katılan Koyuncu Grup İcra Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Otizmin hızla yaygınlaştığına dikkat çeken İbrahim Koyuncu şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere otizm hem ülkemizde hem de dünyada hızla yayılan bir davranış bozukluğu. Çocuklarımızda erken teşhis ve yoğunlaştırılmış özel eğitim hayati önem taşıyor. Bu eğitimler oldukça maliyetli ve olabildiğince herkesin desteği gerekiyor. Konya Selçuklu Belediyesi’nin öncülüğünde dünyanın sayılı otizm eğitim okullarından biri 4 yıl kadar önce Konya’da açıldı. Bugün Türkiye’nin her yerinden onlarca çocuğumuz bu merkezde eğitim alıyor. Önümüzdeki süreçte eğitim merkezinin şubeleri de hizmete girecek. Daha çok çocuğumuzun eğitim alabilmesi için çalışma arkadaşlarım ile buradayız. Hem kendimizin hem de iş ortaklarımızın bağışları ile geleceğimiz olan çocuklarımıza bir nefes olmak istedik. Ünü ülkemizin sınırlarını aşan bu organizasyon için emek veren herkese çok teşekkür eder, herkesi SOBE Vakfı’na destek olmaya bekleriz.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim