Konya’nın önemli markalarından biri olan Koyuncu Grup, spora ve sporcuya destek vermeyi sürdürüyor. Yıllardır Konyaspor’a maddi ve manevi desteklerini sürdüren koyuncu Grup, 56. yılına girdiği bu yıl Konyaspor’a olan desteğini artırmak için Kayacık Tesisleri’ne isim sponsoru oldu. Konyaspor başarılı bir sezonu geride bırakırken, Konyalıların da takımına olan desteği artarak devam etti. Bu desteklerin en büyüğünü gösteren kurumların biri de Koyuncu Grup oldu. Konya’nın köklü markalarından olan Koyuncu Grup, yıllardır spora ve sporcuya verdiği desteği bugün de tüm hızıyla sürdürüyor. Daha önce birçok kez Konyaspor için elini taşın altına koyarak maddi-manevi takımının yanında olan Koyuncu Grup, bu yıl bu desteği biraz daha artırdı. Konyaspor’un Kayacık Tesisleri’ne isim sponsoru olarak takımın ana sponsorlarından biri olan Koyuncu Grup, Konyaspor’a olan desteğini artırarak sürdürmeyi hedefliyor.

Konyaspor’un bu sezonki performansına yönelik konuşan Koyuncu Grup Kurumsal İletişim Müdürü Alper Bakım, “Koyuncu olarak bu sene Konyaspor’umuzun yakaladığı başarı bizleri de son derece mutlu etti. Yeni sezonda ligdeki başarımızın yanında, Avrupa Kupalarında yer alacak olmak Konya’mızın tüm dünyaya önemli bir reklamı olacak. Her sezon Konyaspor’umuzun ligin zirvesine oynaması, şehri de futbola karşı motive ediyor. Başarılar gelir geçer ancak bu şehre ve takıma tutkuyla bağlı taraftarımız iyi günde olduğu gibi kötü günde de takımımızı yalnız bırakmamalıdır. Bu takım yıllar önce bir alt ligde mücadele ettiğinde de taraftarımızın 25.000 kişi stadyumumuzu dolduruyordu. Şimdi ki stadımız 42.000 kişi ve her müsabaka da tribünlerimizin tıklım tıklım olması ve takımımızı maçın başından sonuna kadar desteklemesi gerekiyor. Bunun olması durumunda hem futbolcularımızı olumlu yönde etkilerken, gelen misafir takım futbolcu ve taraftarlarının da üstünde büyük bir baskı oluşturduğunu taraftarlarımızın bilmesi gerekiyor. Kombineler çıktığı gün itibariyle Konyaspor sevdalısı herkesin kombinelerini alıp takımımızı ligde ve Avrupa’da yalnız bırakmamasını rica ediyoruz. Özellikle bu sene Konyaspor’un tribünlere seyirci çekmek adına “5 Pet ya da Cam şişe getir, maç bileti hediye” kampanyası çok güzel bir uygulama. Yeni sezonda da bu uygulamanın devam etmesi tribünlerimizin doluluğunu arttıracağını düşünmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

BİZLER İÇİN BU SENENİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜ

Konyaspor’un kendileri adına bambaşka bir noktada olduğunu ifade eden Alper Bakım, “Konyaspor şehrimizin en büyük, en önde gelen markalarının başında geliyor. Koyuncu olarak bizlerde 56 yıldır Konya’mıza ve hizmet vermekteyiz. 100. yıllık çınarımız Konyaspor’umuzun bu döneme gelene kadar defalarca yanında olduk olmaya da devam ediyoruz. Koyuncu olarak sporun çeşitli dallarında spora ve sporcuya desteğimiz sonuna kadar vermeye çalışıyoruz ancak Konyaspor bambaşka bir nokta bizler için. 100 yılı devirebilen ülkemizde çok nadir kulüp var ve bunlardan bir tanesi de Konyaspor’umuz oldu. Bu çoğu takıma nasip olmayan bir durum. Yıllardır nice başarılara imza atan Konyaspor’umuz için taşın altına eli koymak, sadece bizlere değil Konya’mızda yaşayan kalbi Konyaspor ile atan herkesin görevi olmalı diye düşünüyoruz. Bizler için bu senenin önemi çok büyüktü. Konyaspor gibi bir marka ile özdeşleşebilmek, 100 yılında onunla birlikte adımlar atabilmek bizim önem verdiğimiz bir husustu.

KONYASPOR ŞEHRİN MARKASI

Şehrin önemli markalarından biri olan Konyaspor’un da Koyuncu Grup adına önemli olduğunu bildiren Bakım, şöyle devam etti: “Konyaspor bu şehrin en büyük markalarından biri. Geçmişte de Konyaspor adına yardımlar düzenlenmiş ve birim şirket yöneticilerimiz hep buralarda katkılar sağlamış. Konyaspor’a her yıl farklı yöntemlerle biz her zaman destek olduk. Geçtiğimiz yıl forma satın aldık, bu formaları sosyal medyada takipçilerimize hediye ettik. Konyaspor’un sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da mücadele etmesini istiyoruz yıllardır. Bu doğrultuda katkımızı biraz daha artırmak istedik. Konyaspor’un antrenmanlarını gerçekleştirdiği Kayacık Tesisleri’nin isim sponsoru olduk. Bu anlaşmamız 2 yılı kapsıyor dolayısı ile sponsorluğumuz önümüzdeki yıl da devam edecek. Daha önceki yıllarda da stadyum ve saha içi reklam anlaşmalarımız da vardır. Tabi bu reklamlar, işin sadece görüntüsü. Bu reklamlarla bizim ticari hiçbir beklentimiz yok. Ana sponsorlardan biri olduk ve bunun için çok mutluyuz. Umarım bu desteğimiz büyük başarılarla taçlanır. Anadolu takımlarının çoğu ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Şehrin ekonomisi çok güçlü de olsa, maalesef spor kulüplerine olan destek henüz istenilen seviyede değil. Biz bu konuda da öncü olmak için destek oluyoruz. 2 sene biz oluruz, 2 sene bir başkası olur. Bu bayrağı bir şekilde birbirimize devrederiz, O yüzden sponsor olmaya karar verdik.”

BİZİM İÇİN ANLAMLI BİR YIL

Konyaspor’un 100. yılı, Koyuncu Grup’un ise 56. yılı olduğunu anımsatan Bakım, bu nedenle yapılan Kayacık Tesisleri’yle ilgili isim sponsorluğunun daha bir anlam kazandığını söyledi. Konuya açıklık getiren Alper Bakım, konuşmasına şöyle devam etti: “Konyaspor şehrin en köklü markalarından biri. 100. yılını yaşayan bir takım var. Konyaspor’u ziyaret ettiğiniz zaman orada gördüğünüz fotoğrafları görüp de duygulanmamak mümkün değil. Nice verilen emekler, mücadeleler var. Geçmişte gerek ekonomik şartlar gerek fiziki şartlar bugünden çok daha farklıydı. Bugünlere kolay gelinmedi. Konyaspor belli bir çizgiye geldi artık. Bu çizgiyi daha yukarı taşımak için mücadele ediyor. Koyuncu Grup olarak bu yıl 56. yılımız dolayısı ile kuruluş yıldönümümüzü birçok etkinlikle kutladık, pek çok faaliyetimiz oldu. 56. yılımızda, Konyaspor’u 100. yılında daha büyük bir sponsorlukla desteklemek, bizim açımızdan daha anlamlı oldu diye düşünüyorum.”

SPOR KÜLTÜRÜ OLUŞMALI

Konya’nın önemli ve güzel bir şehir olduğunu ancak spor kültürünün yeteri kadar oturmadığını dile getiren Bakım, şunları söyledi: “Konyaspor bizim için çok önemli. Ama biz her dalda spora destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Konya çok güzel bir şehir. Spor tesisleri adına önemli yatırımlar yapıldı, yapılıyor da ama bir Avrupa’yla karşılaştırınca hala yeterli düzeyde değil. Hem bu altyapıyı desteklemek adına hem de bu tesislerin içini doldurmak adına önemli çalışmalar yapmak gerekiyor. Avrupa’da bir spor kültürü var ama biz bunu oturtamadık.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim