Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya’da beraberindeki heyet ile şehirde yapılan tesisler hakkında incelemelerde bulundu. Konya’ya sportif anlamda ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Baykan, yapımı devam eden veledrom hakkında “Konya Bisiklet Veledromu ülkemizde ilk olimpik veledrom olarak spor tarihine geçiyor.” dediSpor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, hafta sonu Konya’da beraberinde Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, GSİM Şube Müdürleri, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve diğer yetkililerle birlikte bir dizi incelemelerde bulundu. Yapımı tamamlanma aşamasında olan Konya Bisiklet Veledromu ve Dutlukırı Spor Vadisi’ne giderek tesisin son durumu hakkında ilgililerden çeşitli bilgiler aldığı incelemelerinin ardından, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Mehmet Baykan; Konya Bisiklet Veledromu, TOHM, farklı spor branşlarının organizasyonları, Dutlukırı Spor Vadisi ve İslami Dayanışma Oyunları hakkında şu açıklamalar da bulundu.

VELEDROM İÇİN BÜYÜK ÇABALAR SARFEDİLDİ

Mehmet Baykan, “Konya bisiklet veledromuna sahip olan tarihi 2 kentten biridir. Spor kamuoyunun yakından bildiği gibi Konya’da eski eski stadyumun içinde beton veledrom ve Balıkesir’de daha küçük ölçekli olmak üzere Türkiye 2 veledroma sahiptir. Bugün bitme aşamasına gelen Konya Bisiklet Veledromu ülkemizde ilk olimpik veledrom olarak spor tarihine geçiyor. Bu dönemde Konya’ya bisiklet veledromu yapılması için büyük çabalar ve gayretler oldu. Önceki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önceki Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek bey sonrasında şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyin çabaları ve gayretlerinin yanı sıra bakanlığımızın konuya yaklaşımları, bu konuda gereken desteğin verilmesi ile birlikte Konya’da gerçekleştirilecek olan İslami Dayanışma Oyunları öncesinde yeni nesil bisiklet veledromu inşaatı tamamlanma aşamasına gelmiş durumdadır.” dedi.

Baykan konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hem olimpiyatlarda çok yüksek miktarda 43 madalya dağıtılan pist bisiklet ve veledrom yarışlarında başarılarımızı gündeme getirecek, hem de yıllardır yol bisiklet yarışlarında elde edemediğimiz başarıları ülkemizin kazanmasına vesile olacaktır. İlimizde bisiklet veledromunun yapıldığı bölge Konya’da Dutlukırı Spor Vadisi olarak adlandıracağımız hemen yanı başında 150 kişilik kamp eğitim merkezi, içinde yüzme havuzu ile birlikte ve yanında yine çok amaçlı spor salonları, sporcu fabrikası olarak ifade ettiğimiz çok amaçlı salonları bünyesinde barındıran bu vadide gerçekleştirmiş olacaktır. Yine bu bölgenin hemen yakın kısmında yer alan Saraçoğlu Spor Tesisleri ve yine şehrin batısında yer alan yeni stadyum bölgesindeki spor tesisleri ile birlikte Konya’nın Millet Bahçesi olarak olarak eski stadyum bölgesinde kaybettiği var sayılan spor yapılanması fazlasıyla misli misli sağlamış ve kazanmış olacak Konya.”

CİDDİ BİR SPOR YATIRIMI KONYA’MIZA KAZANDIRILDI

Konya’ya yapılan yatırımlardan bahseden Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, “2011 yılından bu tarafa güncel rakamlarla Konya 2 trilyonun üzerinde spor tesisi yatırımı aldı. Bu yatırımlar tabiî ki sadece yatırım olarak kalmadı. Sportif başarılarla ülkemizi son Tokyo Olimpiyatları’nda kendisini gösterdiği haliyle madalya sayısının artışı ile sportif başarı gösterdi. Paralimpik ve Olimpik branşlarda birçok sporcu başarılar elde etti ve elde etmeye devam ediyor. Yine Konya ülkemizde Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezleri’nden birine sahip. Burada tamamlanma aşamasında olan sporcu kamp eğitim merkezinin bitmesi ile birlikte TOHM sporcularımızın da misafirhanelerde barınma yolu ile çözümlenen konaklama işlemi de bu bölgede planlanmış olacak. Bulunduğumuz bölgede yine bir Millet Bahçesi yapılanması; her türlü sportif organizasyona hazırlanması, kondisyon depolaması, antrenmanlar yapma açısından önemli bir katkı taşıyacaktır. Tabi bu yatırımların üstüne Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi takas anlaşması içerisinde yer alan 10 bin kişilik spor salonu, 42 bin kişilik stadyumu da ilave ettiğimiz zaman güncel rakamlarla Konya ilçeleri ile birlikte 3 trilyon TL. Eski para ile 3 katrilyonun üzerinde spor yatırımı almış oldu. İlçelerimizde de; yüzme havuzu, spor salonları, öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, sentetik futbol sahaları ile ciddi bir spor yatırımı Konya’mıza kazandırıldı.” diye konuştu.

KAZANIMLARIN BAŞINDA GELİYOR

Konya’nın kazanımlarından bahseden Mehmet Baykan, “ Yine karate gençler dünya şampiyonası, basketbol da jimnastik de farklı organizasyonlar ve atıcılıkta ülkemizde ilk defa yapılacak Grand Prix yarışmalarında ev sahipliği yapacak olmamız şehrimizin kazanımlarının başında geliyor. Bu yapılanmayla sportif başarı olarak cevap vermeye, gereken başarıları elde etmeye; kulüplerimiz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız var gücüyle hazırlanıyor ve çalışıyorlar. Tüm bu yapılanmada katkısı olan, gayret sarf eden herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz bu dönem içinde özellikle; Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Konya’ya yönelik yatırımlara yakınlığını ve Konya’ya olan ilgisini birebir yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.” görüşlerine yer verdi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Konya Yarı Maratonu’na ilişkin de açıklamalarda bulunan Baykan, “ Yine 15 Mayıs tarihinde ilimizde gerçekleşecek olan Yarı Maraton Atletizm Yarışı Konya’da yapılacak ilk organizasyon olarak tarihe geçecek. Bu arada ilimizde yapılacak; İslami Dayanışma Oyunları her şeyin üzerinde olacak bir organizasyon olarak şehrimizin sportif yapılanmasına, tesis yapılanmasına, turizmine ve tanıtımına büyük katkılar sağlayacak bu organizasyonu dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, son olarak “Bu şehrin bir evladı olarak bu şehrin yetiştirdiği ve geçmişi ile bu şehre ait spor adamı, spor yöneticisi olarak bu dönemde Spor Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktan son derece mutlu ve onurlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” sözleriyle incelemelerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim